Šta je novo?

Tošin bunar i Egipatska (Zemunska): proširenje i rekonstrukcija ulica

mogu samo reci lepo,brzo,efikasno i bas na pravom mestu. Ne bih da komentarisem sta je na toj lokaciji bilo u prethodnom periodu ali sada iako je pumpa kako svi znamo,sve lepo izgleda,cisto,novo,travnato. Sa ekoloske tacne gledista isto mu dodje, gorivo ili gume koje gore ili sta vec od mirisa. Nikako a da svi ne pomenemo, divlje ulaze/izlaze, ne znam kako da se to resi.
Ograda celom duzinom do raskrsnice?ne razumem? Jel pomenute firme rade u objektima sa svim dozvolama?zar ne mogu da probiju put ka airport-city-ju?Nema smisla i ovo stvarno ni na sta ne lici...mozda i kompanija NIS to resi...ostaje da vidimo i da tocimo gorivo iz novih rezervoara. nek je svima sa srecom..

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=492589#p492589:30tvpxr5 je napisao(la):
dane bezanija » 15 Nov 2017 02:26 pm[/url]":30tvpxr5]Sa ekoloske tacne gledista isto mu dodje, gorivo ili gume koje gore ili sta vec od mirisa.

Vrlo zanimljivo otkrice i konstatacija. Kancerogen dim od guma koje gore i koji se siri slobodno po atmosferi je sa ekoloske tacke gledista isto sto i benzin i dizel koji se putem creva direktno dosipaju u rezervoare vozila!!!
Za Nobelovu nagradu nema sta.

Otkud to da je Nis a ne Gasprom pumpa?
Znam da su gomilu Nis pumpi renovirali i brendirali Gasprom, a sada ovu novu prave pa Nis..

U Srbiji se po pravilu grade ili renoviraju u NIS pumpe, Gasprom brend(ali takodje NIsova pumpa) cilja samo lokacije gde po njihovim procenama kupci mogu i zele da palte skuplje gorivo i kvalitetniju uslugu. U Republici Srpskoj je isti model, dok su u Federaciji iskljucivo Gasprom pumpe , vecinom otkupljene od Omva 2012-2013god.

U Rumuniji i Bugarskoj su iskljucivo Gasprom bredn kao mnogostruko poznatiji njihovim kupcima od Nisa brenda, ali su sve takodje Nisove pumpe.

Poredjenje zagadjenja od ilegalnog naselja i izduvnih gasove je napisano u smislu,da je zagadjenje zagadjenje,ne ulazim sta je vece ili manje ali ovo 15 puta bolje izgleda o onoga sto se tu nalazilo pre izgradnje.To je pre bilo za sramotu a sad iako je pumpa za ponos jer su dosta busena trave doneli i neko drvo zasadili. Ako Gaga ovo cita molim ga da preko svojih kanala pise kome treba za nekako regulisanje divljih ulaza/izlaza. Hvala...

Ee to je vec malo drugaciji momenat ..

Pa znaci kad vec udisemo izduvne gasove dim od paljenja guma nije nista, isti djavo nije problem. Mogli bi da se dogovorimo da pored svake benz. pumpe u gradu organizujemo paljenje starih guma nema veze ionako smo vec zagadjeni .. extra

Naravno da je za zagadjenje bolje sto je Nisova pumpa tu, pogotovo jer je izradjena nova - pouzdano znam da Nis koristi najmoderniju opremu i automate koji isparavanje derivata smanjuje na najmanju moguce meru . 2016 i 2017god su im bile godine bezbednosti na radu (HSE) i operativne efikasnosti pogotovo ustede na gubicima i energetskoj efikasnosti - secam se predavanja gde su bas pominjali nove rezervoare , kamione sa automatskom opremom i automatske tocilice koji imaju mnogostruko manje gubitaka( negde se pominjalo i do 10x) na isparenjima derivata - time se postize manje zagadjenje vazduha, drasticno manja sansa da zaposleni se otruje, stedi se na mnogo manjim gubicima itd itd.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=492894#p492894:10hfs11q je napisao(la):
dane bezanija » 16 Нов 2017 01:47 pm[/url]":10hfs11q]

Ako Gaga ovo cita molim ga da preko svojih kanala pise kome treba za nekako regulisanje divljih ulaza/izlaza. Hvala...
@Дане, ма читам наравно, али да будем искрен више ни сам не знам коме се жалити ! Или општинска комунална инспекција или чак можда општинска грађевинска инсекција. На комуналну полицију не може се рачунати, јер ће наравно одмах да кажу да нису надлежни.

Ево овако, кад уграбим мало слободног времена од недеље, послаћу пријаву општинској инспекцији као "грађанин инспектор" са сликама, па да видимо шта ће се десити !

Такође би могао @Саобраћајна камера, пошто он са тиме барата јако добро, да пошаље Беокому преко "Цврчка" - неки то зову Твитер :D , пријаву са сликама. Наравно нека слободно користи моје слике где се виде ова два дивља улаза/излаза на Тошин бунар, а које су на овој теми.

Можда ће од свега да буде нешто.

Oduvek sam voleo likove koji se ili prave pametni ili misle da imaju smisla za humor. Ili su neki mozda malo manje pametni pa ne razumeju sta sam hteo da kazem. Ne bih da opet pricam. Sustina je da mi kao gradjani trebamo nekako da sprecimo unistavanje ulica i trotoara sa ovim nelegalnim ulazima/izlazima a ne prazne price. Ja sam poslao jednu prijavu SERVISNOM CENTRU OPSTINE NOVI BEOGRAD, zavedeno je pa cemo videti. Obavesticu sve "kontruktivne" clanove foruma o njihovom odgovoru.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=493117#p493117:1cgfgtam je napisao(la):
Гага » Thu Nov 16, 2017 11:37 pm[/url]":1cgfgtam]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=492894#p492894:1cgfgtam je napisao(la):
dane bezanija » 16 Нов 2017 01:47 pm[/url]":1cgfgtam]

Ako Gaga ovo cita molim ga da preko svojih kanala pise kome treba za nekako regulisanje divljih ulaza/izlaza. Hvala...
@Дане, ма читам наравно, али да будем искрен више ни сам не знам коме се жалити ! Или општинска комунална инспекција или чак можда општинска грађевинска инсекција. На комуналну полицију не може се рачунати, јер ће наравно одмах да кажу да нису надлежни.

Ево овако, кад уграбим мало слободног времена од недеље, послаћу пријаву општинској инспекцији као "грађанин инспектор" са сликама, па да видимо шта ће се десити !

Такође би могао @Саобраћајна камера, пошто он са тиме барата јако добро, да пошаље Беокому преко "Цврчка" - неки то зову Твитер :D , пријаву са сликама. Наравно нека слободно користи моје слике где се виде ова два дивља улаза/излаза на Тошин бунар, а које су на овој теми.

Можда ће од свега да буде нешто.

Stavio sam Beokom na malu pauzu oko ovakvih prijava/inicijativa zbog pasivnosti.

Preporučujem pokretanje prijave preko mojainicijativa.com

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=493266#p493266:322fcod4 je napisao(la):
dane bezanija » 17 Нов 2017 01:10 pm[/url]":322fcod4]Oduvek sam voleo likove koji se ili prave pametni ili misle da imaju smisla za humor. Ili su neki mozda malo manje pametni pa ne razumeju sta sam hteo da kazem. Ne bih da opet pricam. Sustina je da mi kao gradjani trebamo nekako da sprecimo unistavanje ulica i trotoara sa ovim nelegalnim ulazima/izlazima a ne prazne price. Ja sam poslao jednu prijavu SERVISNOM CENTRU OPSTINE NOVI BEOGRAD, zavedeno je pa cemo videti. Obavesticu sve "kontruktivne" clanove foruma o njihovom odgovoru.
@Дане, ево ја те баш нисам најбоље разумео шта си хтео да кажеш са прве две реченице. То што сам навео коме бих послао пријаве или на нешто друго !
Или си можда мислио на неког другог !

Sad mi je čudno što ne moram čak na Dejton :)

Ma ne Gago. Taman posla da se odnosi na tebe...nema ni veze. Pogledaj pazljivo ko je pisao pre i posle mene i samo ce ti se reci. Inace, mogu da kazem da saobracaj od raskrsnice vojvodjanske i nehruove u smeru ka zemunu nikad veci u poslednjih par godina sa tendencijom dnevnog rasta bukvalno a da ne pricam o TB u delu nove raskrsnice. Prosto objasnjenje samom sebi mogu da dam da se enormno povecao br vozila koje koriste ovaj pravac. Ja ocekujem iscrpniju analizu od Gage o svemu jer ipak je ovde vise prisutan. Sta ce biti onda u narednim god kad postojeca infrastruktura bude preopterecana a ne bude prostora za njeno dodatno povecanje??? To je neminovno. Unutrasnjost se smanjuje a bg nazalost povecava. Molim Gagu za neki novi podatak o broju vozila na potezu nikole dobrovica,bulevar heroja sa kosara kao prvi pravac a zatim TB u oba smera,pre i posle svih radova ako je nekako moguce.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=493707#p493707:27o7j0ql je napisao(la):
relja » 18 Нов 2017 08:37 pm[/url]":27o7j0ql]Sad mi je čudno što ne moram čak na Dejton :)
@Реља, следеће године нећеш морати ни на ову у Тошином бунару. Имаћеш још ближе НИС-ову станицу, кад је буду изградили ту код тебе у блоку 45. Видео си да је ограда већ постављена.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=493737#p493737:27o7j0ql je napisao(la):
dane bezanija » 18 Нов 2017 11:03 pm[/url]":27o7j0ql]Ma ne Gago. Taman posla da se odnosi na tebe...nema ni veze. Pogledaj pazljivo ko je pisao pre i posle mene i samo ce ti se reci. Inace, mogu da kazem da saobracaj od raskrsnice vojvodjanske i nehruove u smeru ka zemunu nikad veci u poslednjih par godina sa tendencijom dnevnog rasta bukvalno a da ne pricam o TB u delu nove raskrsnice. Prosto objasnjenje samom sebi mogu da dam da se enormno povecao br vozila koje koriste ovaj pravac. Ja ocekujem iscrpniju analizu od Gage o svemu jer ipak je ovde vise prisutan. Sta ce biti onda u narednim god kad postojeca infrastruktura bude preopterecana a ne bude prostora za njeno dodatno povecanje??? To je neminovno. Unutrasnjost se smanjuje a bg nazalost povecava. Molim Gagu za neki novi podatak o broju vozila na potezu nikole dobrovica,bulevar heroja sa kosara kao prvi pravac a zatim TB u oba smera,pre i posle svih radova ako je nekako moguce.
@Дане, извини онда, али сам те тако разумео, сад сам поново погледа и схватио.

За садашњи проток возила у правцима које си навео, могу нешто да кажем кад и ако успем да дођем до податка о броју возила. Потрудићу се да их пронађем, па тек онда.

Иначе јако ми се свиђа што се апсолутно свим форумашима допада што је овде изграђена ова бензинска станица, која је иначе одавно планирана да овде буде, али знате и сами због чега није могло. Уистину је улепшала овај део Новог Београда, а иста оваква бензинска станица ће бити и у Булевару хероја са Кошара и у Блоку 45.

Zar ima potrebe u BhK,Gago?Koliko su svi pljivali po privatizaciji NIS-a,sada ce to izgleda biti jedina prava.Da li je radno vreme 24h? Necemo vise o pumpi na ovoj temi nego ima li se u planu sredjivati asfalt od rasksnice sa gandijevom do fakticki pumpe?u katastrofalnom je stanju realno...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=493797#p493797:k611ufk6 je napisao(la):
Гага » 19 Nov 2017 02:23 am[/url]":k611ufk6]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=493707#p493707:k611ufk6 je napisao(la):
relja » 18 Нов 2017 08:37 pm[/url]":k611ufk6]Sad mi je čudno što ne moram čak na Dejton :)
@Реља, следеће године нећеш морати ни на ову у Тошином бунару. Имаћеш још ближе НИС-ову станицу, кад је буду изградили ту код тебе у блоку 45. Видео си да је ограда већ постављена.
....

Da, ali pričam o sadašnjem vremenu :D
Inače, ne samo da je postavljena ograda u bloku 45, radovi su u toku, brzo ide, kao i što je išlo na Tošinom bunaru.

Juče (subota) je bio i protest građana zbog izgradnje pumpe... svako ima pravo da protestuje, ali ovaj put argumente nisam razumeo.
Po položaju iskopa mi deluje kao da će ta benzinska stanica biti znatno bliže ulici Jurija Gagarina a dalje od solitera nego što je to npr. OMVova pumpa u bloku 70.

Da, upravo to ne razumem. Sutra će da na toj pumpi toče gorivo kada idu na posao i da menjaju plinske boce.
Na toj 45+ godina neuređenoj površini ovaj put neće nići neka krmača koja bi generisala još veći problem sa parkiranjem, još jedna kladionica ili kafić sa glasnom muzikom ispod prozora.
Mogu da nabrojim jedno 5-10 problema koje imaju u bloku a zbog koji nisu protestovali, ali se zbog ovoga bune... dok ne budu videli konačan rezultat.

Kad malo bolje razmislim, ovo je čak i argument da se zatvore one dve pumpe u blokovima 61 i 63 (na suprotnoj strani ulice) jer ova će im preoteti posao.
Pumpa u 63. bloku opet ne radi, ovo je već 3-4 zakupac koji je prestao da je koristi.

Naravno da ćemo svi da točimo gorivo tu.

Da li ih je previše na tom potezu? Očigledno nije čim vide interes da ih grade.

Da li bi bilo lepše da je u tom delu neki super parkić za decu? Naravno.

Ja lično bih velike pumpe gradio dalje od zgrada (Bulevar heroja sa Košara, ova nova u Tošinom bunaru).

Pa gde misle da smeste jos jednu pumpu na UMPu, jedna vec radi na uglu sa Oml. Brigada, sta ce jos jedna pumpa absolutno ne razumem.

Pumpe se vrlo česte grade sa obe strane prometnih saobraćajnica, tako da na UMP-u ne vidim problem.

NIS se baš lepo širi po NBG. Prvo su sredili onu u Džona Kenedija (dobro, ona je na teritoriji Zemuna), pa onda Tošin Bunar i uskoro na UMP-u.

Vrh