Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Da li ovde ima ljudi koji bi mogli da predloze sta je najbolje negovati na jako osuncanoj terasi? Nesto sto raste dosta u visinu, ali bih volela i predloge za cvece. Hvala
Da li ovde ima ljudi koji bi mogli da predloze sta je najbolje negovati na jako osuncanoj terasi? Nesto sto raste dosta u visinu, ali bih volela i predloge za cvece. Hvala
Imam terasu na jugoistočnoj strani i baš je dosta osunčana, a i leti znaju temperature da budu preko 50°C. Muškatle mi tu rastu kao lude, čuvarkuće se dosta dobro drže, tamjanike isto lepo rastu. Od četinara predlažem juniperuse. Juniperus horizontalis mi lepo napreduje, a postoje i varijante koje rastu u visinu. Takoðe može i šarenolisni ligustrum (ligustrum argentheum). Mogu i japanske dunje, one cvetaju tokom proleća. Takoðe i spoljašnji hibiskus koji je otporan na vrućine a veći deo godine ima cvetove.
Petunije, dodatno što se tiče cveća. Za cveće nisam ekspert, zato što se više bavim bonsaijem, pa sam prema tom iskustvu pisao, a trudio se da naðem cvetnice.
P. S.
Upravo se setih da mogu i orlovi nokti. Ima ih u nekoliko varijanti da se naðu kod nas. Ako se postave kanapi vertikalno i biljka usmeri da raste duž njih, dobije se vrlo lep dekorativni vertikalni prostor.
Ovaj veb sajt koristi kolačiće radi prilagođavanja sadržaja, poboljšanja korisničkog iskustva i očuvanja prijave ako se registrujete.
Nastavkom korišćenja ovog veb sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.