Šta je novo?

Teodora Drajzera

Evo par slika iz Drajzerove i novih radova iz Vojvode Mišića.

Da se nadovezem na ove radove koje je @bl3y4 slikao. Ogradili su skroz tu desnu traku na kojoj se nalazi stajaliste za autobuse i koristi se samo leva traka. Slikano je danas u 12h, nije bio nikakav spic, ali cela kolona koja se napravila cekalo se jedno 2 3 semafora, da bi se se proslo. Mozda danas u spicu izbegavati ovaj potez. I izvinjavam se na losim slikama.

1757932964193.png

1757932999965.png

1757931916378.png

1757931926141.png

1757931934963.png

Jeste da, jutros je bilo uzasno haoticno.
Na sve to su naravno i vozaci bili bezobrazni i iz trake za levo iz Teodora Drajzera isli pravo ka mostu na Adi pa su pravili dodatnu guzvu u raskrsnici sa ubacivanjem.

Ja kada sam zadnji put prolazio horizontalna signalizacija nije pisala. A tada nije bilo ni vertikalne koja govori gde može da se skrene. Ili je ja nisam video pošto mi je bilo fascinantno da je semafor iza raskrsnice pa sam ga jedva video i on mi je bio fokus...

Horizontalna je nemoguća baš zbog toga, dok je vertikalna moguća. Ali ako nema znaka koji striktno zabranjuje skretanje levo, ili koji naređuje samo pravo i desno, onda može i levo.
Ako je jedan traka, iz nje levo. Ako su dve, iz desne u levo.

Kneza Miloša ima horizontalnu u trakama koja su uvek u pravcu (u onoj kojoj se menja smer nema) ali zato ima znakove koji naređuju samo pravo i desno.

Bio je znak koji forsira samo pravo i desno pri dnu ulice, otprilike u nivou crkve. To sam video kad sam prolazio tuda pre jedno dve nedelje.

Ako ne zabrane skretanje levo u oba smera na semaforu, biće haos u pravcu u kome je u tom trenutku jedna traka otvorena. Već vidim kolonu od jednog kilometra iza automobila koji skreće levo...A opet, mnogima znači to levo skretanje ka Topčiderskoj zvezdi i ka Košutnjaku. Da li je bilo neko drugo rešenje, a da nije kružni tok?
IMG_20250916_152257.jpg

1. 4 trake u zoni raskrsnice, 2 menjaju smer
2. Omogućiti polukružno negde iza raskrsnice
Koga zabole uvo da rešava ...

Ako ne zabrane skretanje levo u oba smera na semaforu, biće haos u pravcu u kome je u tom trenutku jedna traka otvorena. Već vidim kolonu od jednog kilometra iza automobila koji skreće levo...A opet, mnogima znači to levo skretanje ka Topčiderskoj zvezdi i ka Košutnjaku. Da li je bilo neko drugo rešenje, a da nije kružni tok?Pogledajte prilog 251845
E tu negde kod bagera sam video taj znak za obavezni pravac pravo i desno.

Rok 30.9. ,a znajuci njih, sa kasnjenjem, ovo ce trajati...

Заузећа: Радови под саобраћајем

Режим саобраћајаРадови под саобраћајем
Насловредовно одржавање улица
УлицаБулевар војводе Мишића
Од кућног броја
До кућног броја
Почетак радова13/9/2025
Завршетак радова30/9/2025
ИзвођачЈКП "Београд пут"
ОписТоком извођења радова на редовном одржавању улица и општинских путева на територији града Београда, доћи ће до измене режима саобраћаја и заузећа коловоза у Булевару војводе Мишића (десна саобраћајна трака у смеру ка Булевару патријарха Павла), на територији општине Савски венац, у Београду у временском периоду од 13. 9. до 30. 9. 2025. године.
Линк
ДокументIV-11 бр. 344.18-968/2025

Vrh