Šta je novo?

Teodora Drajzera

Obzirom koliko su suzili trotoare u celoj ulici (a ni ranije nisu bili nešto široki) nešto sumnjam u logiku postavljanja semafora zbog brige o pešacima. I na slici se vidi da će pešak morati da se provlači pored semafora kad ide (nazovi) tortoarom.

Mada i dalje curi na sred ulice...ovo je snimljeno juče
1754389495745.png

Baš me zanima kako će da izgleda to uklapanje novih semafora kao i promene smera traka. Plašim se da će ka Mostu na Adi nastati još veći haos kad puste Drajzerovu.

Moralo bi strogo da se kontroliše, ako ni zbog čega drugog - na vrhu ulice je bolnica.

Veliki test će biti ako Zvezda uđe u Evropu ove godine... i parkiranje na trotoaru i gužve posle utakmice.

Највећи проблем ће бити уско грло од цркве до перионице. То нису ни пипнули. Од септембра циркус.

Иначе у току је лудило мозга. Асфалтирање у току, гомила људи, машина…
Од цркве до војске.

Наравно, али од тога нема ништа. Ништа ту не мора да се шири. Три траке већ постоје од бус стајалишта до семафора. Али не и до перионице, а та иста ширина постоји. И ту је уско грло. Само треба да прошире до живе ограде. Иначе ова бесмислица нема никаквог смисла😁ту ће бити чеп.

Кад се уради булевар како треба, Драјзерова да постане слепа.

Највећи проблем ће бити уско грло од цркве до перионице. То нису ни пипнули. Од септембра циркус.
Iz edicije "Gledao sam konferenciji gradonačelnika da vi ne biste morali" - Šapke je juče malo režao na Zavod za zaštitu spomenika jer mi nisu dali saglasnost da ovu deonicu koju pominješ proširi na četiri trake!?!

Iako vidno ljut i razočaran, kaže da će i ovde nagurati tri trake kao u Drajzerovoj, od kojih će jedna imati promenljivi smer.

"Tri trake koje smo uboli, ni sami ne znamo kako smo im našli tu mesto."
Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda, 5. avgust, 2025. godine :D
Не браним га уошпте, немам разлога, али ....

"Најавио је отварање Улице Теодора Драјзера, чија реконструкција је завршена.
– Реконструкција Улице Теодора Драјзера је готова, рађена је водоводна мрежа и увели смо три траке, што ће бити важно за становнике Вождовца, Савског венца и Раковице. Очекујемо следеће недеље отварање и донели смо одлуку да уведемо једну траку и да направимо један булевар који ће ићи од Дедиња до Моста на Ади. Тако ће улице Живојина Мишића и Драјзерова имати по три траке и сигнализацију која ће се смењивати као у Кнеза Милоша. Ти радови почињу на јесен и биће завршени до краја јесени, ако све буде текло по плану – најавио је он."

https://www.beograd.rs/cir/beoinfo-...a-najveci-u-poslednjih-nekoliko-decenija.html

Iz edicije "Gledao sam konferenciji gradonačelnika da vi ne biste morali" - Šapke je juče malo režao na Zavod za zaštitu spomenika jer mi nisu dali saglasnost da ovu deonicu koju pominješ proširi na četiri trake!?!

Iako vidno ljut i razočaran, kaže da će i ovde nagurati tri trake kao u Drajzerovoj, od kojih će jedna imati promenljivi smer.
Kadar neverice. Znači BPP neće ni teoretski uskoro ako se planira ovo.

Ako za trenutak izuzmemo koliko je užasno što se to uopšte planira, zamislite samo te radove jednog dana. Tu moraju zatvoriti prilaz mostu potpuno dok ne urade. Aj od crkve pa do skretanja za košutnjak kao i ima alternativa (kroz park, preko stare daščare, i odozgo ona jednosmerna uličica) al za dalje nema i mogu samo da zatvore potpuno. A kako je sad krenuo da priča o tome, ne bi me čudilo da uzme u septembru da radi baš to kao “redovno održava je kolovoza”

Šta bre da proširuje, ta ulica treba da se ukine. Bilo kakvi radovi na proširenju kolovoza u parku koji je zaštićen su nelegalni.

Vrh