dragan
Professional
Bobić: Grad ne koči Djokoviće
Mondo : http://www.mtsmondo.com/sport/football/text.php?vest=80106Gradski arhitekta Djordje Bobić demantovao je tvrdnje Srdjana Djokovića, po kojima nadležne strukture
Beograda ne dozvoljavaju gradnju teniskog centra, koju bi finansirala porodica trećeg igrača sveta.
"Grad ne koči planove porodice Djoković da u Beogradu gradi teniski centar, naprotiv. Na sastanku sa Djokovićima,
početkom leta, izrazio sam veliko zadovoljstvo tom idejom, jer je ona višestruko korisna za glavni grad Srbije.
Sportskih terena uvek treba, to bi bilo korisno za razvoj dece, a Beograd bi postao teniski centar, što bi privuklo
mnoge druge stvari u grad", rekao je Bobić za dnevnik "Blic".
On je u izjavi dnevnom listu "Sport" naglasio da se Novakov otac nije zvanično ni obratio gradu, trenutno postoji
samo inicijativa.
"Djoković je izneo svoj plan, a mi smo razmotrili gde bi to moglo da se pravi. Proučili smo koji je sve prostor
po Generalnom urbanističkom planu namenjen sportu i ja sam mu predložio dve lokacije koje su za te
namene i slobodne su", podvukao je Bobić, ne precizirajući o kojim se lokacijama radi.
Srdjan Djoković otkrio je da su to Bežanijska kosa i Ulica Ivana Ribara na Novom Beogradu.
"Mi smo odabrali ovu drugu lokaciju, površine 3,7 hektara. To zemljište je obišao Boris Ranković, direktor
Direkcije za gradjevinsko zemljište. On je procenio da može da se gradi na svega 1,2 hektara, a da na ostalom
delu ne može zbog vodozemnih površina. Šta tu da gradimo, šta da uradimo na tolikoj površini", kaže Djoković.
Otac najboljeg srpskog tenisera ističe da njegova porodica ne želi od grada ništa na poklon, iako je to praksa u svetu?!
"Znamo da smo u Srbiji i hoćemo da kupimo zemljište! Podigli smo kredit i obezbedili novac, sponzore i
ATP turnir, prvi u Srbiji", dodao je Djoković.
Bobić je rekao da Djokovići po zakonu moraju da idu na tender za bilo koju javnu površinu, pa čak i ako bi oni
i grad započeli posao kao partneri.
"Mi bismo u taj posao ušli sa zemljištem i njegovim opremanjem, a on bi gradio.
Ali u tom slučaju bi se i profit delio po datoj proporciji. Ni tada ne postoji drugi način sem tendera da se udje u posao.
Mi samo tako možemo da izaberemo partnera, bio to Djoković ili neko drugi ko hoće da gradi.
Gradu bi bilo drago da to bude Djoković, jer je on ime u tenisu i to nešto znači".