Šta je novo?

Teniski Centar "Nole"

Tako je ljudi,jedina mana koju vidim je blizina aerodroma i to je to.

Kao što bi rekao Elvud Bluz: - Voz prolazi toliko često da ga ne primećuješ. :)

Ljudi žive tu pored, pa se ne žale. Nije tako strašno. Uostalom, mislim da se US Open igra u blizini nekog od aerodroma, pa nikom ništa.

Ako se dobro secam bas na US Openu su se culi avioni kako tutnje iznad - ili je mozda bio neki drugi veliki turnir. Ja ne vidim kome smeta tutnjava aviona osim ako nisi bas pored piste, pogotovu sa novim avionima koji su dosta tisi. Mnogo je gora buka od tramvaja na bulevaru npr.

Izvinjavam se na pristrasnim postovima, ja sam izneo licno misljenje o lepoti lokacije..... meni licno je ravnica depresivna i suicidna, i dobijem osecaj izgubljenosti, nema mi nikakav smek..... zato mi smeta sto sve zanimljive projekte planiraju da grade u `` ravnim`` delovima Beograda ( Teniski centar, Novi ZOO-vrt, golf terene, aqua park)..... da ne pominjem kolicinu megamarketa. Razvijaju se samo ravnicarski delovi grada, dok se opstine poput Cukarice, Zvezdare, Vozdovca, Grocke potpuno zapostavljaju.... to nije fer.

Oh ti nevaljali investitori što ne grade po brdima već tamo gde im je jeftinije za gradnju i lakše doći do zemljišta. Sram vas bilo investitori što mislite na svoju lovu.

Eh, nemoj tako, dosta se gradi i na Vračaru :p

Slobodno nek se gradi po praznim livadama na NBG, a kako i sta grade i umesto cega po Vracaru i Zvezdari mislim da bi bili bolje da ih 'zapostave'

Mislio sam na velike infrastrukturne projekte, sportske, rekreativne itd, a ne na male stambene zgrade i privatne vile.
Grad bi trebao da se ravnomerno razvija, a ne da favorizuje ravnicu, a da je investitorima jeftinija gradnja, malo sutra,pa Nbg ima najskuplje zemljiste u regionu, a sto se tice infrastrukture, opstine i trebalo da se za investitore bore nizim taksama.
Kriv je grad.
Pa najnormalnije je da je za sportske i turisticke objekte mnogo interesantnije brdovite lokacije, moze svasta da se napravi, a i bogatije je florom, samim tim i zdravije za iste te sportiste i rekreativce.

lukpot":1sehk5gs je napisao(la):
Da, najzgodnije je staviti teniski teren na brdo :rolleyes:
hahaha lepo je sto si ironican, ali na brdu se nalaze i Marakana i Jna i Obilicev i OFK-ov stadion i da ne nabrajam.... a fudbalski tereni su mnogo veci od teniskih. Ne znam za vase misljenje ali mi je svakako gotivnije sto su stadioni na padinama brda, nego da su ih izgradili u Borci ili Nbg-u......
.....u drugoj temi sam vec rekao da je u gradnji Beograda nekada davno potojao plan......

I sada ima plan, kao sto je i uvek bio plan.
Taj plan se, kao i svaki pre njega, u jednoj meri postuje, a u jednoj ne.

Ne znam sto ti je problem da shvatis da na Novom Beogradu ima (bilo) dosta praznih parcela i da je svakom investitoru mnogo lakse da gradi na praznoj parceli, koja je dobro opremljena. Takodje te parcele nisu skuplje nego cak i jeftinije nego one u centru. Niko nece ozbiljan poslovni prostor da gradi u Grockoj, Zvezdari ili Banovom Brdu.

Dalje to sto je tebi ravnica dosadna ne znaci da je svima.
Golf teren se gradi na Surcinu i bilo bi glupo(u smislu to se nigde ne radi) da se gradi na nekom brdovitom terenu.
Zoo Vrt i moze na brdovitom terenu, mada to nije obicaj, ali nadji lokaciju koja je dovoljno jeftina i bolje povezana sa gradom od one na obodu Novog Beograda ili pored one bare kod Borce, a da pritom nije zasticena priroda.
Agua park ne postoji, ali sa druge strane grad je tek sad poceo da obnavlja 11. april(jedini zatvoreni bazen na Novom Beogradu). Mada nemoj da te to pogadja posto se to nalazi na jedinom brdovitom delu Novog Beograda.
Da je Nole mogao da dobije toliko zemljiste u Brdovitom delu grada(a da nije Grocka) mozda bi i isao na tu soluciju.

Teniski kompleks se ne moze porediti sa nekom drugom vrstom sportskih objekata, pre svega sto se upotrebe samog objekta tice. Ovaj centar ce se aktivno koristiti svega nekoliko puta godisnje: 1) tokom odrzavanja turnira "Serbia Open", 2) Davis Cup-a i 3) Fed Cup-a (eventualno). I za vreme tih dogadjaja ce jedino biti "ziv", jer ce ga van tih termina koristiti iskljucivo sportisti za pripreme, mozda neki juniori i sl, dakle publike i neke posebne navale tada nece biti, i u tom smislu lokacija je idealna, nema potrebe da bude blize gradu.

Nikola":153w8tb1 je napisao(la):
Ne znam sto ti je problem da shvatis da na Novom Beogradu ima (bilo) dosta praznih parcela i da je svakom investitoru mnogo lakse da gradi na praznoj parceli, koja je dobro opremljena. Takodje te parcele nisu skuplje nego cak i jeftinije nego one u centru. Niko nece ozbiljan poslovni prostor da gradi u Grockoj, Zvezdari ili Banovom Brdu.
Nisam predlozio podizanje stadiona na Trgu Republike, ne izmisljaj.Pa jbt nije ni Wimbledon u centru Londona....
Svako zemljiste na Zvezdari, Grockoj, Cukarici je nemerljivo jeftinije od Nbg-a. Pa jbt nije ni Wimbledon u centru Londona.... za poslovni prostor se slazem, ali....

A plan razvoja grada ne postoji. Pa ko normalan sve trpa samo u jednu ili dve opstine?? Ako je Novi Beograd biznis i trgovacki centar grada, jel normalno da bude i sportski? Trebali su da Avalski toranj izgrade u bloku 26, pa da budemo kompletni....

02. mart 2011.

Javni poziv za prikupljanje prijava

Predmet javne nabavke koja se sprovodi u otvorenom postupku su usluge: izrada Glavnog projekat izmeštanja cevovoda sirove vode Ø 1300 i Ø 700, drenaže i elektrovodova 2E10 kv i nasipanja terena, za potrebe uređenja lokacije sportskog centra zapadno od Ulice Dr Ivana Ribara.

Javni poziv je objavljen u "Službenom glasniku RS" br. 11/12, dana 25.02.2011.g.

http://beoland.com/oglasi/110302_Oglas2.pdf

Dakle,krenulo je sa mrtve tacke.

izrada Glavnog projekat izmeštanja cevovoda sirove vode Ø 1300 i Ø 700, drenaže i elektrovodova 2E10 kv i nasipanja terena,
Što praktično znači - Beograd se širi i gradi na tu stranu. Za koju godinu će se otvoriti pitanje mosta kod dojneg špica Ade, živi bili pa videli.

rwvgy.jpg

Samo ne vidim na GE nikakve dalekovode na ovom potezu... Ima jedan u blizini, ali je pozicioniran kao da kablovi idu paralelno pored njega, tako da nisu preko parcele.

Spominje se samo "elektrovod", ne dalekovod...

Da,to je verovatno kabl u zemlji.

Drzim finge da krene da se ovaj centar gradi tokom gradjevinske sezone.

Kako ce biti dobro kad jednog dana "legne" tunel ili most sa ibarske na ivana ribara,savrseno.

Биће мостова још сигурно, када овде код мене су стручњаци израчунали, да једној Братислави ће бити потребна чак 2 нова моста преко Дунава... Мислим, шта рећи онда за Београд.

Ako se ne varam iza naselja onih neprofitnih stanova zapadno od Dr. Ivana Ribara postoji neki dalekovod il sam ja to nešto pomešao?
Što se tiče mostova njih nikad dosta, a kao što kaže Relja izgradnjom novih naselja zapadno od Ribara stvara se realna potreba za još jednim mostom uzvodno od mosta na Adi.

Da, postoji dalekovod u ne nasutom delu.

Ispratih vesti oko izbora nove garniture u Teniskom savezu pre neki dan.Enivej kazu ljudi da ce biti gradjen ili ovaj centar ili onaj u Bloku 8 kod Hale sportova uskoro.Sigurno pocinju pre izbora gradnju,samo me zanima koji ce od ova dva izabrati da grade.Da li Djokovicev kod Ivana Ribara ili Nacionalni u bloku 8? :kafa:

Suska se i o opciji 3 da na dorcolu naprave taj nacionalni centar.

A glavna ideja je da dobijemo zatvorenu halu samo za tenis a da nije balon hala.

Mislim da je I.Ribara najbolje resenje, ima brate najvise mesta i dobra je povezanost. Dorcol je vec prebukiran a kod hale sportova je isuvise tesno.

Vrh