Šta je novo?

Tempo Tower - [ Stambeno poslovni kompleks - 112.000 kvm ]

Proširenje tunela dodavanje cevi nove ce da kaci
Sadašnji tunel ne ali dodatna cev da proveri to Jos jednom i da se razumemo promena plana da se izadje investitoru u susret kao što je ovdje slučaj jeste čist investitorsko korupcjonaski model jer na toj lokaciji je započet i nikad završen objekat po prvobitnom planu.
Zavrsi ga i cao a ne sad odjednom moze soliter tu a pored kuće prizemlje plus sprat

Proširenje tunela dodavanje cevi nove ce da kaci
Sadašnji tunel ne ali dodatna cev da proveri to Jos jednom i da se razumemo promena plana da se izadje investitoru u susret kao što je ovdje slučaj jeste čist investitorsko korupcjonaski model jer na toj lokaciji je započet i nikad završen objekat po prvobitnom planu.
Zavrsi ga i cao a ne sad odjednom moze soliter tu a pored kuće prizemlje plus sprat

Bilo bi dobro da provere to za ove 2 dodatne cevi ne znam da li je to uzeto u obzir to si u pravu @direktor
Као што сам објавио на првој страни ове подтеме https://forum.beobuild.rs/threads/t...lovni-kompleks-112-000-kvm.5666/#post-1207033 удаљеност од ивице прве зграде (најнижи део) до десне ивице тунела је 15 метара. Пошто ће се додавати још две тунелске цеви, свака са по једне стране постојећег тунела, и у том случају ће бити простора за градњу, односно остаће слободан простор од 10 метара.

Пошто је ширина садашњег двоколосечног железничког тунела 8 метара (тачније 7,9 метара), пречник будуће једноколосечне цеви тунела ће бити 4 метра, нека буде и пуних 5 метара. Значи остаје слободних 10 метара!

Наравно, као што сам и раније споменуо, против сам градње ове куле и средњег дела комплекса. Овај део комплекса, зграде од 6-7 спратова или већ колико, а уз одређене измене, овде би баш добро легао.

темпо кула+тунел.jpg

U redu teoretski tunel prolazi pored zgrade, ali da li je bezbedno probijati tunel toliko blizu (nekoliko metara) od temelja oblakodera? U najmanju ruku treba da iskopaju taj deo tunelskog okna u isto vreme kada budu radili temelje. Ako uopste postoji bilo kakav projekat i precizna trasa.

Naravno da je bezbedno. Pogledaj samo NY. Tunela ispod nebodera koliko hoces.

dodao bih da Bezanijiska kosa jeste brdo, ali brdo od peska i siguran sam da to ne pomaze prilikom kopanja ispod objekata visokogradnje

Pritom postojeći tunel je uradjen u iskopa otvorenom pa zatrpan

Tu je problem što i da ostane dovoljno prostora zbog blizine takve kule to bi moglo da značajno poskupi izgradnju tog tunela, a investitor sigurno neće nadoknaditi to. Pritom mislim da stvarno toj lokaciji ne priliči onolika kula, slažem se sa Gagom da bi objekat do max 7 spratova bio prihvatljiv.

Bezanija je na lesu, koji je veoma dovar za temeljenje objekata kao i za podzemne radove jer je stabilan

ono sto sam ja video u temeljima nase zgrade lici na pesak (mozda je les jer sam ja nisam expert za geologiju) ono sto je sigurno jeste da nije prijatelj nasim neimarima pogotovu expertima za hidroizolaciju

Vrh