Šta je novo?

Taksi (Taxi) prevoz

Pa ti si fenomen, pola od ovih stvari se ne dese čoveku pešaku za ceo život..
P. S. Što bi pok. Djindjic(ne politizujem forum, citiram velikog čoveka) rekao : možda je problem u Vama..

Koristim isključivo taksi usluge, probao sam Cargo jednom ili dva puta na samom početku i to je to. Nikad nisam imao negativna iskustva sa taksistima, čak par njih me često vozi pa se maltene i znamo. U 99% slučajeva je preko poziva (nisam nikada pokušao aplikaciju nekog udruženja da instaliram) tako da možda to ima veze sa tim što nisam naleteo na nekog divljaka. Pokušavam da plaćam gotovinom, pokušavam da ostavim bakšiš. Prosto kada sedneš kod nekoga i ako vidiš da je neki normalan čovek, naravno da se trudiš da mu olakšaš i pomogneš malo. Ista je priča kod mene i za frizera i za cvećara i za sve te preduzetnike i zanatlije.

Potpuno je nelogično da im se npr ne odbija porez na kupovinu vozila kao osnovnog sredstva za rad. Subvencijom je zaista samo vraćen deo toga, ali je uvaljena koska kao da im je na taj način plaćeno da ućute. Takođe, problemi sa tržištem automobila (skok cena, dugo čekanje na isporuku) u ovom trenutku malo i komplikuje sve to sa subvencijom.
Potpuno je nelogično da cena usluga nije korigovana iako je cena svega, a pogotovo goriva toliko skočila. Toliko ljudi sada slušam kako se žale da je sve poskupelo, a da plate nisu porasle, otprilike je to ono što drma taksiste još ozbiljnije.

Žao mi je što su taksisti, preduzetnici, postali podeljeni po taksi udruženjima. Mislim da ih to skupo košta. košta ih i gospodin Bjelić koji je neki zastupnik otkad sam dovoljno veliki da sam upalim TV i imam neki utisak da čovek radi samo za interes udruženja, nikako taksista kao takvih.

I da, da dodam, votziti po Beogradu nekoliko sati dnevno, treba imati i živce i strpljenje za to. Meni vožnja po gradu nekad bude jako stresna, tako da verujem da ti to bude profesija nije baš cveće. Pogotovo kad se očekuje da sednu i rade u špicu, sat vremena jedna vožnja mic po mic.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=899231#p899231:19q6cb0d je napisao(la):
Vidur » Uto Nov 16, 2021 8:55 pm[/url]":19q6cb0d]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=898987#p898987:19q6cb0d je napisao(la):
MC_ » Pon Nov 15, 2021 11:03 pm[/url]":19q6cb0d]Nije normalno da vazna delatnost kao sto je javni prevoz bude prepustena tzv trzistu.
Taksi udruzenja su renomiarna esnafska udruzenja, imaju svoje kriterijume, nivo i znanje.
Pogledajte samo na sta lice taksiji i taksisti sa belim tablicama.
Ili pogledajte CarGo koji vozi ljude bez da uplacuje osiguranje.

Postujmo legalne taksiste Beograda!

Ajmo malo o njihovoj profesionalnosti.. Nabrojacu samo par situacija sa njima,o njohovoj voznji

TX15681 registraciona tablica u krunskoj prosle nedelje .Nesto sam se okrenuo dok sam prelazio ulicu NA PESACKOM u suprotnu stranu , a taksista u punom gasu mi svira da bih stao da bi on proso? i dalje jedno sta znam 100 metara staje da bi ostavio stranku? znaci nikakav razloga da me pregazi, malo je nedostajalo jedno 2 cm

Danas u Skerlicevoj ladno vozi u suprotnom smeru ja prelazim ulicu na PESACKOM i zamalo da me zakaci i izlazi i dere se ???

Zahumska broj 32 ( onaj prelaz kod Korcagina) toliko je brzo vozio da je o moje telo razbio retrovizor , naravno na PESACKOM

Ugao Nemanjine i Resavske , vozio sam auto i bio prvi na redu u traci za levo, a on hteo iz trake za pravo da ode levo, nisam ga video i naravno zakucao sam se u njega.

To su profesionalna vozaci? Ako jesu to prqvi odabrani vozaci, onda smo u problemu

Da nisi nešto zaboravio...

ps
Nemoj više da statiraš na pešačkom :wink: ima Pera da te pokupi sa kombajnom

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=899365#p899365:28lnv5dz je napisao(la):
BATICA » Sre Nov 17, 2021 12:48 pm[/url]":28lnv5dz]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=899231#p899231:28lnv5dz je napisao(la):
Vidur » Uto Nov 16, 2021 8:55 pm[/url]":28lnv5dz]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=898987#p898987:28lnv5dz je napisao(la):
MC_ » Pon Nov 15, 2021 11:03 pm[/url]":28lnv5dz]Nije normalno da vazna delatnost kao sto je javni prevoz bude prepustena tzv trzistu.
Taksi udruzenja su renomiarna esnafska udruzenja, imaju svoje kriterijume, nivo i znanje.
Pogledajte samo na sta lice taksiji i taksisti sa belim tablicama.
Ili pogledajte CarGo koji vozi ljude bez da uplacuje osiguranje.

Postujmo legalne taksiste Beograda!

Ajmo malo o njihovoj profesionalnosti.. Nabrojacu samo par situacija sa njima,o njohovoj voznji

TX15681 registraciona tablica u krunskoj prosle nedelje .Nesto sam se okrenuo dok sam prelazio ulicu NA PESACKOM u suprotnu stranu , a taksista u punom gasu mi svira da bih stao da bi on proso? i dalje jedno sta znam 100 metara staje da bi ostavio stranku? znaci nikakav razloga da me pregazi, malo je nedostajalo jedno 2 cm

Danas u Skerlicevoj ladno vozi u suprotnom smeru ja prelazim ulicu na PESACKOM i zamalo da me zakaci i izlazi i dere se ???

Zahumska broj 32 ( onaj prelaz kod Korcagina) toliko je brzo vozio da je o moje telo razbio retrovizor , naravno na PESACKOM

Ugao Nemanjine i Resavske , vozio sam auto i bio prvi na redu u traci za levo, a on hteo iz trake za pravo da ode levo, nisam ga video i naravno zakucao sam se u njega.

To su profesionalna vozaci? Ako jesu to prqvi odabrani vozaci, onda smo u problemu

Da nisi nešto zaboravio...

ps
Nemoj više da statiraš na pešačkom :wink: ima Pera da te pokupi sa kombajnom

Imate tablice, mozete lako da proverite sta se desilo, verujem da znate koji je vozac ...

Duznost svakog vozaca je da stane na pesackom, bez obzira da li je neko blizu pesackog. Prvi cas se to uci kad sa poligona predjete na ulicu tokom casova u autoskoli.
Al je*******iga, znamo kako je pola vas zavrsilo saobracajnu srednju, tako da...

@Vidur
Saobraćajna srednja nema veze sa vožnjom,pocinjes da gubiš kompas..

Bukvalno su taksisti kindapovali ovu temu, na svaki pojedinačni post moraju da odgovore bilo da je upućen direktno njima ili ne, i to obično nekim zajedljivim tonom ili samo njima smešnim komentarom.

Mislim da treba ignorisati ovu temu do daljnjeg.

Ti onda otvori posebnu temu: laži, insinuacije, pretpostavke vezano za taksi..
Gde ces bolje odgovore na forumu od stručnjaka iz te oblasti... Ja učestvujem u još par foruma kada god mi nesto nije jasno pitam nekoga iz te oblasti bilo auto, priroda, gradnja..

Kud ćeš bolji odhovor nego kad kažeš da si video taxi vozilo jedne boje, a stručnjak iz oblasti taxi prevoza ti kaže da nisi mogao da vidiš tu boju, jer ista ne postoji među taxi vozilima

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=899417#p899417:14yuq9sr je napisao(la):
Mare81 » Sre Nov 17, 2021 1:56 pm[/url]":14yuq9sr]@Vidur
Saobraćajna srednja nema veze sa vožnjom,pocinjes da gubiš kompas..

To tvoje kolege potenciraju, a ne ja. Da su upravo profesionalci zato sto imaju tu srednju...
Inace se B I C kategorija dobijaju u saobracajnoj..

Nije valja da postoji nešto što ne znaju forumski taksisti, koji se razumeju u svaku, pa i najsitniju poru taksiranja i vožnje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=899476#p899476:dg9v6pr9 je napisao(la):
leobutters » Sre Nov 17, 2021 2:22 pm[/url]":dg9v6pr9]Bukvalno su taksisti kindapovali ovu temu, na svaki pojedinačni post moraju da odgovore bilo da je upućen direktno njima ili ne, i to obično nekim zajedljivim tonom ili samo njima smešnim komentarom.

Mislim da treba ignorisati ovu temu do daljnjeg.

A kako bi bilo da o taksiju samo Vi pišete...samo plju,plju e onda bi bilo ok,jelte
čuj,zajedljivim tonom... :lool:

Evo za Vas stručnjake jedno prosto pitanje (nije u vezi taksimetra,tu ste se pokazali)
Koje su dve bitne razlike između vozača amatera i profesionalnog vozača u dobijanju lekarskog uverenja
Ajde stručnjaci...da Vas čujem

Nema razlike. I jedan i drugi mogu da dobiju, ako znaju pravu osobu. :D

Tako je kad se ne zna odgovor..dobro je da nisi napisao "neću ti kažem"

Koje su dve bitne razlike između vozača amatera i profesionalnog vozača u dobijanju lekarskog uverenja
Zna neko...

Ne znam koji je smisao ovoga? Sta tacno zelis da dokazes sa ovim pitanjima? Jel treba da polazemo neki ispit pre voznje taksijem? Poznata je "cinjenica" da taksisti i konobari sve znaju. Ne mali broj puta su mi primerci iz obe branse davali "strucne" savete o temama iz moje branse.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lekarski pregled za profesionalce se radi svake 3 godine (ili češće u slučaju neke bolesti) , a pored uobičajenih stvari se traži EKG i krvna slika. Mada mislim da taksisti to rade samo jednom, za razliku od ostalih.
Inače toliko su rigorozni da mladići od 70 i kusur godina dobijaju bez problema uverenje da voze autobuse pune ljudi. Nema veze sto imaju refleks mrtvog konja.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=899710#p899710:wpb7orns je napisao(la):
Misha V » Čet Nov 18, 2021 12:40 am[/url]":wpb7orns]Ne znam koji je smisao ovoga? Sta tacno zelis da dokazes sa ovim pitanjima? Jel treba da polazemo neki ispit pre voznje taksijem? Poznata je "cinjenica" da taksisti i konobari sve znaju. Ne mali broj puta su mi primerci iz obe branse davali "strucne" savete o temama iz moje branse.

Zaboravio si i frizere i mehaničare, moj frizer zna ko je postavio Bajdena na čelo amerike :D
Možda je tvoja bransa diskutabilna kao i naša pa se svi prave pametni, a koriste taxi samo za sv. Nikolu i n.godinu..

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=899710#p899710:2itik4ma je napisao(la):
Misha V » Čet Nov 18, 2021 12:40 am[/url]":2itik4ma]Ne znam koji je smisao ovoga? Sta tacno zelis da dokazes sa ovim pitanjima? Jel treba da polazemo neki ispit pre voznje taksijem? Poznata je "cinjenica" da taksisti i konobari sve znaju. Ne mali broj puta su mi primerci iz obe branse davali "strucne" savete o temama iz moje branse.

Prosto pitanje a niko ne zna odgovor..
Poenta je u tome što mnogi od Vas tvrde da svako ko ima dozvolu može da obavlja prevoz putnika u taksi prevozu
Takođe pišete o mnogim bitnim stvarima u taksi prevozu a nemate pojma kako taksi prevoz funkcioniše, znate kako taksisti imaju veliku zaradu, kako je taksi skup, kako su taksisti monopolisti, kako svi mogu da obavljaju taksi prevoz... itd
Evo ti prvi napisa kako je poznata "ČINJENICA" da taksisti i konobari sve znaju a pogledaj sebe u kojim temama na ovom forumu TI SVE ZNAŠ, šta i kako treba, daješ "STRUČNE SAVETE' o autobusima, metrou, taksi prevozu... kao i u mnogim drugim temama na ovom forumu
Nemoj da polaziš od sebe..

Da ponovim pitanje..
Zna neko...

Pa zato što nemaš pojma, zato te zabole..
Ne znaš, ali znaš da svako ko ima dozvolu može da prevozi putnike..
To opet pokazuje kako su mnogi od Vas zavidni, licemeri....

Pa odgovorio ti je Dart.
Aj sad mi vas nesto da pitamo, sta je PDV i ko ima pravo na povracaj PDV-a?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=899580#p899580:2e0zrm5n je napisao(la):
Mare81 » Sre Nov 17, 2021 8:31 pm[/url]":2e0zrm5n]Kako to dobijaju, valjda polažes i zasluzis?

napravicu ti parlelu tako sto cu ti reci da sam ja ucio 6 meseci i rqspadao se da bih polozio pravosudni, a moj ortak je uso na bubicu i bio pohvaljen zbog znanja

ne bih bas troaio previse reci o zaslugama u svim porama drustva

@Vidur daleko si otišao.. To je pokvaren ceo sistem društva, za koji nisu taksisti krivi sto je tvoj kolega polagao na bubicu.. Ili jesu?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=899745#p899745:g8kxd1fb je napisao(la):
BATICA » 18 Нов 2021 09:32 am[/url]":g8kxd1fb]Da ponovim pitanje..
Zna neko...

Glavna pa i jedina razlika izmedju profesionalca i amatera je u tome sto profesionalac za to sto radi dobija pare, amater ne.

Ako je cela poenta u tome da samo profesionalni taksista sa lekarskim uverenjem zna da soferira, onda LOL.

Vrh