srdjanprpa » Pet Okt 08, 2021 10:22 am[/url]":1qxibyca]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=887459#p887459:1qxibyca je napisao(la):
Mare81 » Pet Okt 08, 2021 12:15 am[/url]":1qxibyca]
Lepo si se raspisao, osnovna stvar ti pada u vodu..
Kolega stoji 20min na taxi stanici, ja ostavljam stranke i 20m od mene izlazi nova adresa i meni daje zato što sam bliži, a on nek ostane još 20min na taxi stanici...
Meni je fascinantno da sta god neko napise vi cete naci neku zamerku i necete prihvatiti to, mnogo vam bre tesko da prihvatite neke sugestije.
Ja sve sta sam napisao mi je proslo kroz glavu u roku od par minuta.
Ovakve aplikacije se projektuju malo duze od par minuta i obicno sa nekim klijentima (u ovom slucaju klijenti bi bili taxi vozaci).
A sad da ti odgovorim na tvoju primedbu, moze da se ubaci i broj voznji u toku dana, tako da notifikacija sa potencijalnom voznjom stize prvo onim taxistima koji su imali taj dan manji broj voznji, pa ako oni ne prihvate onda se povecava na srednji broj voznji pa na one koji su razvalili taj dan.
I onda ti kazes pa mozda sam ja imao jednu voznju a naplatio je 5,6k dinara a neko imao 5 voznji koje je naplatio ih po 400 dinara, ispasce da je on bolje prosao od mene i meni ce stici pre notifikacija za novu voznju nego njemu a ja u vecoj zaradi.
A onda ti ja odgovorim, da na toj aplikaciji ce se znati ko je koliko zaradio za taj dan znaci izracuna se voznja sa klijentom i bez, vreme cekanja stranke, vreme provedeno na taxi stanici, ruta i onda se odredi kome se salje prvo notifikacija za novu voznju...
Opet kazem, to je tako jednostavno odraditi, samo je bitno imati statistiku i pracenja svih voznji sa i bez stranke i vreme rada svakog taxiste.
A sad ja tebi da postavim pitanje:
Sta se desava ako je taxi stanica udaljena 500metara od klijenta a ti si na 20m od klijenta i jave vam iz centrale da klijent ceka na adresi nekoj, kako se dobija stranka? Zar nije onaj koji je blizi preuzima klijenta? Hoces li reci neka onom kolegi sa stanice koji je 500 metara udaljen i ceka 20 minuta necu ja preuzeti (i da dodam na to ti ne znas da je neko na toj stanici i koliko ceka).