Šta je novo?

Taksi (Taxi) prevoz

Nece ni 30% jer bi vam se to obilo o glavu. Nego je to blef sa 30% i onda ce se naci lazni kompromis na pola puta. Taksi je vec sada preskup. Nek se ukine taksi kasta i dozvoli da svako kvalifikovan moze da se bavi tim poslom i da sama udruzenja ili pojedinci formiraju cene… Tako je u vecini ostalih gradova Srbije… a taksi je jeftiniji i kvalitetniji…

@vranac
Svaki tvoju konstataciju do sada sam pobio argumentima ti vise i ne znas sta pišeš..
Samo sam te pitao čime se bavis(do sada si mogao i to tri puta da slažeš)!?

Ja nikada ni jedan argument nisam procitao a da si ga ti napisao na ovoj temi.
Inace, ja sam za poskupljenje, koliko god vam treba, nije problem. To sam vise puta napisao gore. Kad resite problem cene, cekam da vidim sta je sledece.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mare81":2b45zduv je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=865666#p865666 je napisao(la):
Marko_Zemun » Pon Jul 19, 2021 10:04 am[/url]":2b45zduv]Taksi društvu i meni za novu godinu tražio od Cara Dušana na Dorćolu do Sarajevske 2000 din. Jednom sam jedva namolio čoveka da me vozi do Studentskog trga da me odveze (imao sam gomiliu stvari koje je nemoguće odneti peške) uz nadoknadu na vožnju još 500 dinara.
Dobro su poznati ti sto se voze samo za novu godinu i kad nisu u mogućnosti da u autobus unesu stvari pa zovu taxi.. Ko Boga Vas molim nemojte ni ta dva puta godišnje da nas zovete..
Smatras sebe nekim preduzetnikom a napišeš ovakvu glupost....?

razumem i alijas i sve ali deliti mušterije na one podobne i nepodobne i imati ovakav stav u vremenu kad je većina taksista jedva preživela prošlu godinu....ne znam...stvarno ti želim što više ovih lux mušterija ove godine...

@bulbuderac17
Ne lux nego normalnih stranki, a ne primitivnih koji se voze dva puta godišnje ili onih sto su prešli da se voze kod nelegalnog prevoznika za koji dinar jeftinije pa se sad kao lesi vraćaju kod nas..
Ti si istaknuti preduzetnik sta si stvorio za sve te godine i kojom se delatnošću baviš?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=865923#p865923:3qow9yur je napisao(la):
Misha V » Pon Jul 19, 2021 10:28 pm[/url]":3qow9yur]Ja nikada ni jedan argument nisam procitao a da si ga ti napisao na ovoj temi.
Inace, ja sam za poskupljenje, koliko god vam treba, nije problem. To sam vise puta napisao gore. Kad resite problem cene, cekam da vidim sta je sledece.

Očigledno ne znas sta je argument..
Nije stvar koliko mi hoćemo nego koliko je realno inflacija za poslednjih par godina..

Slazem se, cenis da je to resenje nekog od vasih problema?

Mare81":12p3wnrt je napisao(la):
@bulbuderac17
Ne lux nego normalnih stranki, a ne primitivnih koji se voze dva puta godišnje ili onih sto su prešli da se voze kod nelegalnog prevoznika za koji dinar jeftinije pa se sad kao lesi vraćaju kod nas..
Ti si istaknuti preduzetnik sta si stvorio za sve te godine i kojom se delatnošću baviš?
Apsolutno nemam problem da ti odgovorim ovde...

Marketing lead u jednoj od najvećih svetskih kompanija. I prvo što sam naučio u toj delatnosti je to da treba da se boriš za svakog potrošača/klijenta...bez obzira da li te kupuje možda samo kada si na promociji ili nižoj ceni. Kvalitetom treba da ga pridobiješ da ti bude lojalan.

Ali avaj...kažem opet ...tvoj biznis imaš svo pravo da odlučuješ šta ćeš da radiš sa njim...takodje imaš pravo da skačeš baš na svakog forumaša koji ti da dobronameran savet.

U monopolu ne postoji potreba za marketingom i potreba da se bilo kome udovolji.

Potreba je samo da se odrzi monopol

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=865907#p865907:h5v39yen je napisao(la):
Mare81 » 19 Jul 2021 09:47 pm[/url]":h5v39yen]@vranac
Svaki tvoju konstataciju do sada sam pobio argumentima ti vise i ne znas sta pišeš..
Samo sam te pitao čime se bavis(do sada si mogao i to tri puta da slažeš)!?

To je u ovoj temi potpuno nebitno cime se ja bavim. Da me je neko dobronamerno pitao u temi o arhitekturi bih odgovorio. U svakom slucaju mi nije dozivotno zagarantovan posao, i obezbedjena zastita od konkurencije.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=865931#p865931:1zzz1ikr je napisao(la):
Misha V » Pon Jul 19, 2021 10:53 pm[/url]":1zzz1ikr]Slazem se, cenis da je to resenje nekog od vasih problema?

Da lepo si rekao nekog, tj.jednog problema prosto da se prati inflacija i time srazmerno formiraju cene..

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=865935#p865935:3ulyys8g je napisao(la):
Bulbulderac17 » Pon Jul 19, 2021 11:03 pm[/url]":3ulyys8g]
Mare81":3ulyys8g je napisao(la):
@bulbuderac17
Apsolutno nemam problem da ti odgovorim ovde...

Marketing lead u jednoj od najvećih svetskih kompanija. I prvo što sam naučio u toj delatnosti je to da treba da se boriš za svakog potrošača/klijenta...bez obzira da li te kupuje možda samo kada si na promociji ili nižoj ceni. Kvalitetom treba da ga pridobiješ da ti bude lojalan.

Ali avaj...kažem opet ...tvoj biznis imaš svo pravo da odlučuješ šta ćeš da radiš sa njim...takodje imaš pravo da skačeš baš na svakog forumaša koji ti da dobronameran savet.

Onda si verovatno učio da nije moguće primenjivati iste principe u različitom biznisu i recimo različitom tržištu kao i podneblju..

Kvalitet je univerzalan princip. A možda niste učili iz istih knjiga?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=865948#p865948:3ic0bgmy je napisao(la):
TheGray » Uto Jul 20, 2021 12:19 am[/url]":3ic0bgmy]Kvalitet je univerzalan princip. A možda niste učili iz istih knjiga?
To je takodje diskutabilno tebi je recimo kvalitetno letovanje u Canju, nekome na Mikonosu..

Ljudi pricamo sa nekim ko je zvanicno preduzetnik a ne moze da formira svoju cenu rada vec zavisi od gazde.

U IT industriji su kao besni psi najurili takve fiktivne preduzetnike i naterali gazde da ih zvanicno zaposle i placaju pune poreze i doprinose, ali kartel ne sme niko da dira. Jos se zali sto je prijavljen na minimalac kao da je pausal jedina opcija za prave preduzenike...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=865936#p865936:2mubqolt je napisao(la):
Igor » Uto Jul 20, 2021 12:06 am[/url]":2mubqolt]U monopolu ne postoji potreba za marketingom i potreba da se bilo kome udovolji.
Hoćeš reći da je u mnogo razvijenim Evropskim zemljama monopol to što je taksi prevoz ograničen...

Ps
Hoćete dobru uslugu za 2 do 5 e u taksi prevozu,dal je to realno i ekonomski isplativo
Predpostavljam da je većina Vas na ovom forumu sposobna da izračuna cenu kilometra za jedno taksi vozilo da bi svi vaši prohtevi bili ispunjeni..
Ako budete poredili cenu taksi kilometra u nekim drugim Državama(sem Balkanskih) uzmite u obzir i kakve olakšice imaju taksi prevoznici..

Da li bi neko ušao na tržište i uložio u 5000 vozila gde bi mu prosečna vožnja bila 4e
Gde bi ta vozila morao da menja na 3 do 5god
I pri tome da niko ne bude u gubitku, Država, Vozilo, Vozač...

Pričaš o onim razvijenim evropskim zemljama u kojima najnormalnije posluje Uber kao alternativa taksiju?

A već si zaboravio da smo i mi imali i jeftiniju i bolju uslugu dok vaši iz vlade nisu rešili da je unište.

Ali kao i uvek, slika govori više od hiljadu reči, razvijeni zapad Evrope na kome je dozvoljen Uber (Ameriku ni da ne pominjemo) i zaostali istok na kome mafija i dalje kontroliše sve, pa i oblast prevoza.

uber.png

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=865965#p865965:3ugh7wd9 je napisao(la):
BATICA » 20 Jul 2021 05:53 am[/url]":3ugh7wd9]
Hoćete dobru uslugu za 2 do 5 e u taksi prevozu,dal je to realno i ekonomski isplativo
Predpostavljam da je većina Vas na ovom forumu sposobna da izračuna cenu kilometra za jedno taksi vozilo da bi svi vaši prohtevi bili ispunjeni..

Ne pada mi na pamet da racunam, kao sto ne racunam cenu brasna kada kupujem hleb, kao sto ne racunam cenu zakupa kada sednem u kafic.

Ono sto ljudi traze je da se dozvoli da se liberalizuje taksi trziste, i da udruzenja/pojedinci sami formiraju cene. Pa ti onda digni koliko hoces.

Vrlo brzo bi to stiglo na optimalni nivo. I garantujem da bi cena bila jedno 30% manja od trenutne, uz veci broj taksista, manje cekanje, i bolju uslugu.

Ali kao i uvek, slika govori više od hiljadu reči, razvijeni zapad Evrope na kome je dozvoljen Uber (Ameriku ni da ne pominjemo) i zaostali istok na kome mafija i dalje kontroliše sve, pa i oblast prevoza.

Cak i u Rusiji Uber posluje u sklopu Yandexa. Tamo od 90ih svako moze da se bavi taxi prevozom. Po tom pitanju su medju najliberalnijim u Evropi. Moskva ima jeftiniji Taxi od BGa.

Rekoh još davno... pojedinci svojim drčnim i nadmenim stavom samo potvrdjuju neke stereotipe koji važe za taksiste. Nažalost opet zbog takvih pojedinaca generalizujemo neke stvari i kreiramo mišljenje za sve...i umesto da pomognu svojim pisanjem ovde oni se još više ukanaljuju.

Imam puno prijatelja koji taksiraju, ima tu stvaro poštenih i veoma vrednih ljudi...i znam koliko im je teško pala prošla godina i znam koliko su se borili da što više rade, da uzmu svaku vožnju pa čak i one sa teškim koferima koji ih zovu jednom godišnje...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=866140#p866140:254tt32t je napisao(la):
Marko_Zemun » Uto Jul 20, 2021 5:56 pm[/url]":254tt32t]Mare81 je primer zašto više volim CarGo od taksija :D
Meni jos draze, veruj mi.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=865928#p865928:wrb1kldm je napisao(la):
Mare81 » Pon Jul 19, 2021 11:48 pm[/url]":wrb1kldm]@bulbuderac17

Овај човек ради за "CarGo", немам друго логично објашњење.

vranac »

Cak i u Rusiji Uber posluje u sklopu Yandexa. Tamo od 90ih svako moze da se bavi taxi prevozom. Po tom pitanju su medju najliberalnijim u Evropi. Moskva ima jeftiniji Taxi od BGa.

Moskva
ma jeftiniji taksi od BG, da
Ali nisi napisao da je jedan litar dizela oko 70 dinara..
Takođe vozači su najmanje Rusi..
Spavaju u kolima.
Kažu dolaze za 5 min a dođu za 20...

Vrh