Šta je novo?

Taksi (Taxi) prevoz

Učestala pojava, bez tablica

Prilozi

• IMG-28470f2d7b1443e50eea05eaeee984b1-V.jpg
    IMG-28470f2d7b1443e50eea05eaeee984b1-V.jpg
    191,5 KB · Pregleda: 2.900
Jeste, kolega menja auto pa je skinuo sa tx vidiš da brojevi tablica počinju sa 19 znači nove, bukvalno je pre neki dan skinuo na civilne.

Mislim stvarno mareska, što lažeš čoveka.
Vidiš da je video hlad tamo prekoputa kod zgrade. :)

Nije poenta u hladu nego u tablicama, za razliku od "drugih" ja imam samo dva oka i uvek kažem samo jednu istinu onakva kakva jeste.

Skida se sa TX tablica da bi se automobil prodao? Ima neko da se usreći sa tom C5-icom, koja je verovatno jako blizu punoletstva. No, jel se uopšte može taksirati sa vozilom na, kako kažeš, civilnim tablicama? Inače, pre nedelju dana vidim taksistu na stanici u Makedonskoj sa ni manje ni više nego Zastavom 101 iz 90-tih (duboki branici) sa regularnim TX tablicama, i biću skroman ako kažem da sam se zaprepastio. Mislio sam da je klima, ako ništa drugo, obavezna za taksi vozilo, pored broja vrata naravno, al saznajem od ljudi da to više nije slučaj. Samo su urednost i čistoća izgleda obaveza što se samog vozila tiče, što bi se valjda trebalo i podrazumevati. Iza njega stoji taksista sa Fordom S-maks, i prozor je u najmanju ruku komičan. Taj S-maks je poprilično mlad i košta dosta, pa makar i polovan, a ispred mu kolega zauzima mesto sa kolima približne vrednosti oko 200 evra, a na stranu ogromne razlike u komforu za putnike. Naravno, cena vožnje je ista i za jedan i za drugi auto. Neverovatno koliko je taksi delatnost neuređena.

Znam tog sa Zastavom 101 sa Politike uzme 3-4 vožnje za dan koliko ga preskaču stranke.

Mislim da on sam sebe ne razume pa kako ćemo tek mi

Treba taksi ihaj da se reguliše nego šta...

Послато са Redmi Note 9S помоћу Тапатока

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=750111#p750111:1wu1lfr4 je napisao(la):
Kesha » Ned Jun 21, 2020 6:15 pm[/url]":1wu1lfr4]Skida se sa TX tablica da bi se automobil prodao? Ima neko da se usreći sa tom C5-icom, koja je verovatno jako blizu punoletstva. No, jel se uopšte može taksirati sa vozilom na, kako kažeš, civilnim tablicama? Inače, pre nedelju dana vidim taksistu na stanici u Makedonskoj sa ni manje ni više nego Zastavom 101 iz 90-tih (duboki branici) sa regularnim TX tablicama, i biću skroman ako kažem da sam se zaprepastio. Mislio sam da je klima, ako ništa drugo, obavezna za taksi vozilo, pored broja vrata naravno, al saznajem od ljudi da to više nije slučaj. Samo su urednost i čistoća izgleda obaveza što se samog vozila tiče, što bi se valjda trebalo i podrazumevati. Iza njega stoji taksista sa Fordom S-maks, i prozor je u najmanju ruku komičan. Taj S-maks je poprilično mlad i košta dosta, pa makar i polovan, a ispred mu kolega zauzima mesto sa kolima približne vrednosti oko 200 evra, a na stranu ogromne razlike u komforu za putnike. Naravno, cena vožnje je ista i za jedan i za drugi auto. Neverovatno koliko je taksi delatnost neuređena.
Neuredjena je totalno.
Neces se usrećiti ni sa istim takvim autom iz uvoza koji je prešao 500.000km+
Sa civilnim tablicama ne bi smeo da taksira, ali taj auto ima još uvek "važeći" estetski pregled pa moze da mu se progleda kroz prste.
Nama sa "boljim" automobilima nisu konkurencija ti sa kecom jer ces ti za svoj novac svakako sesti u bolji auto eminentnog udruženja.

Mogu i bez tablica, učestala pojava...

Prilozi

• Screenshot_20200624_133442_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20200624_133442_com.android.gallery3d.jpg
    568 KB · Pregleda: 2.555
Koga interesuje, dokumenti, propisi i mape taksi stajališta na sajtu DJP. Skoro su postavili.

O čemu je tačno reč kada voze bez tablica.

Ja vidjam sve vise vozila rendom sto bez prednje sto bez zadnje tablice
Danas dzip bez obe ....

I dalje ne trebaju tablice...

Prilozi

• IMG-f82d3301b2dc645f142ec5d0eb043978-V.jpg
    IMG-f82d3301b2dc645f142ec5d0eb043978-V.jpg
    220,8 KB · Pregleda: 1.942
Batice jel si ti prijavio tog sto vozi bez tablica, sto policiji, sto cargo? Kako si utvrdio da je to bas vozac cargo?
I ne koristi telefon u toku voznje za slikanje, instaliraj dashcam, nije po zakonu a ti zakon postujes jer nisi kao ostali taksisti.

Baš me :lol: da prijavim što policiji, što cargo
Kako znam da je CarGo :lol: (eto veruj da nije)
A za dashcam...

Mali off
Jel zna neko kakva je 70mai kamera ona bez ekrana?
Sviđa mi se što je mala ali ne znam koliko je praktično koristiti je sa app telefona...

Послато са Redmi Note 9S помоћу Тапатока

@Batica

Ok, znaci zakljucili smo da nemas dokaza da je to cargo vozilo. Nagadjas samo.

Treba da te je briga za takve stvari. Svaku nepravilost koja moze da te ugrozi treba da prijavis, bar dispecaru udruzenja a on policiji. Takvo vozilo treba momentalno iskljuciti iz saobracaja, kao i one koji nasilnicki voze a i divlje taksiste koji ti otimaju zaradu itd. Nije u redu da ti i tvoje kolege nosite glavu u torbi svaki put kad izadjete da vozite. Ali dokle god vas bas briga za prijavljivanje, tako ce i vama biti.

Svaka pohvala za dashcam. Da sam na tvom mestu mozda bih pre uzeo duplu, da snima saobracaj ispred kao i kabinu vozila u slucaju da imas nezgodne musterije.

To si ti zaključio da nagađam, ja znam da je cargo vozilo, kakvi god dokazi da ti se pokažu za tebe i slične bi bilo nedovoljno...
A ti bi kao savesni građanin trebao da prijaviš nelegalan prevoz putnika koji rade pod izgovorom da pružaju inovativnu pomoć na putu.

Što se tiče prijave za tablice, oni su jači od Države.,
kao što znaš ceo grad je pod kamerama.
Prijava je bilo pa i reakcije policije ali ubrzo pušteni bez sankcija...tako da i dalje bez tablica
Što se tiče divljih taksista, zadnjih godinu dana su sankcionisani samo tako, oduzeto preko 50 vozila(eno u garaži inspekcije gomila vozila) i oni su svedeni na minimum, pojavi se još po koji...

Zato što bi bilo nedovoljno prikazivanje bilo kakvih dokaza, zato se i ne pokazuju, nego ako ti ili neki drugi taksista znate da je to Car: go, onda znamo i mi i verujemo da je tako. :D

Vrh