Bender Rodriguez » Uto Jun 09, 2020 1:24 pm[/url]":1rx6yboi]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=746035#p746035:1rx6yboi je napisao(la):
mareska » Uto Jun 09, 2020 2:00 pm[/url]":1rx6yboi]
Mi smo normalni taksisti koji se borimo za red u svom poslu.
Borili ste se za red prošle godine sabotiranjem celog grada?
Sabotiranjem celog Okruga Beograd, tako što ste svojim teranjem inata onesposobili čak i prigradski saobraćaj ka Mladenovcu, Lazarevcu, Obrenovcu...? Borite se za red uje**njem milion i po ljudi? Šta pričaš ti?
Drugo, u čemu se ogleda(la) ta vaša borba? U tome da blokirate obične ljude dok moćnike i institucije ne smete ni da pipnete?
Sećam se dobro oktobra prošle godine, kad sam prilikom prolaska kroz blokiranu Slaviju viknuo vašim kolegama da ''im je Vučić tamo, niz Kralja Milana. Ne ovde na Slaviji''. A oni ćute i gledaju me ko telad, klimaju glavom kobajagi. Prave se da ne znaju o čemu pričam. Prave se da ne vide da je okolina Predsedništva prazna dok su Slavija i Savski trg, koji nemaju veze ni sa Vučićem ni sa Vladom, paralisani.
Ajd' bar su bili suzdržani pa nisu produbljivali raspravu. Verovatno jer su čuli ostalih stotine ljudi okolo kako ih psuju i proklinju, pa su shvatili da su u manjini i da im je bolje da ćute. Doduše bilo je par onih par mentalno ograničenih na Savskom trgu što su pokušali da glume ludilo masi besnih ljudi, pa su dobili tretman kakav zaslužuju i shvatili da je bolje da ne čačkaju mečku.
Trebalo bi da iskoristiš toliku energiju i hrabrost na nešto pametnije od taksista na forumu.
Nije valjda da nema većih problema?
Ovo je tema o taksi prevozu. O čemu da pričam ovde? Oćeš da ti ovde pričam o svojim borbama sa bahatim lokalima u okruženju? Pa to je valjda moja stvar, i diskusija za drugu temu, ne za ovu. A ne brini se ti ništa, bavim se ja i drugim problemima koji me dotiču. Rešavam kako znam i umem, pošto institucije zabole. Pošto puštaju svakoj protuvi da blokira i uzurpira javne površine čiju izgradnju i održavanje plaćam ja i svi ostali građani.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=746043#p746043:1rx6yboi je napisao(la):
solecar » Uto Jun 09, 2020 2:14 pm[/url]":1rx6yboi]a nikada se ne potegne pravo na slobodu kretanja običnog građanina, nego se uvek postavlja pitanje šta imam (ja ili bilo ko drugi) da tražim u gradu baš u vreme protesta i šta je uostalom toliki problem sačekati da protest prođe pa da se onda izađe.
To to. U**ru ceo grad od jutra do popodneva, onda u povratku pokupe par slepačkih mušterija, uveče odu da vozikaju turiste iz hotela... A kad dobiju paljbu po medijima i ulicama, vade se kako ''se bore za svoja prava'' i kako ''im ne daju da radUUU''. I tako više od nedelju dana. A ljude i njihove obaveze, poslove i živote ko šiša. Njima ne daju da radUUUU i ima sad ceo grad da plaća zbog toga. Ceo grad osim onih koji su nadležni za to.
Ma bre isti mentalni sklop ko ovi moderni ''ugostitelji''. Uvek nezasiti, uvek nezadovoljni, uvek im neko drugi kriv, i uvek imaju spremnu srcecepajuću priču kako oni samo ''rade da zarade za leba'' a dušmani im ne daju da radU. Pa ako vam ne daju da radite, onda idite lovite Vučića i Vladu! Ostavite mene i ostalih milion i po ljudi na miru!!!
''Ne daju nam da radimo™ ''... PA ŠTA!? I meni godinama otpadi ne daju da spavam u sopstvenom domu! Pa ne maltretiram ceo grad zbog toga! :bash: