Šta je novo?

Tašmajdan

Вртић као дечије игралиште, стара терминологија. Данас кад кажемо вртић мислимо на јаслице-обданиште-предшколско.
 
Да, вртић је нови, измишљени термим за традиционално обданиште/забавиште. У овом случају вртић је игралиште. Ту сам се и ја играо, био је и мали базен са песком, као и на малом Ташу. На малом Ташу у великом базену је била вода и пуштали смо чамце/ једрилице.
 
Ja sam se tu isto igrao, mada koliko me pamćenje služi kad sam bio baš mali obaj bazen nije radio. Šteta. Baš me zanima kako je to izgledalo sa jedrilicama. Baš dobar fazon. :)

Mi smo se tu igrali autićima.
 
424637752_10219553240820322_3520395986321385765_n.jpg
 
Da se nije desio Drugi svetski rat mi taj park ne bi ni imali jer su tu na delu crkva-pravni planirali kompleks zgrada za državne institucije.
 
Планирана је изградња и после рата..
 
Треба увек предвидети у напред да су стазе по парковима потенцијално и возне површине за интервентна возила, било комунална као у овом случају, било хитних служби.
 
Ускршњи карневал?!

То је као да кажеш водена ватра.
 
Зашто?
Карневал који се догађа ту око Ускрса.
Ускрс је весео празник (ко слави)
Ako znamo šta istorijski predstavlja karneval i kada se on održava zaista je blamantno da postoji nešto što se zove uskršnji karneval u sred uskršnjeg posta. Karneval se istorijski kao i danas slavi pre posta i tada se konzumira meso i alkohol u većim količinama pre nego što počne post. Dakle to nije samo parada šareniša kao što većina ljudi misli.Čitava poenta karnevala je da se oni održavaju pre uskršnjeg posta. Lol
 
Тако је Стефане! Реч карневал би се могла превести као "Довиђења месо" чувени карневали у Бразилу, Венецију, Немачкој се проводе у недељу пред Великим Постом. Дакле мало се излудујемо па ћемо да постимо...

Код нас, карневалом зову оно што је на западу фестивал тј фешта празнично, радосно, весело што наравно више одговара Васкршњој манифестацији.
 
Vrh