Šta je novo?

Svetska politika

Da, sigurno je putina briga, i zelenskog, i Xija, i trampa, a pogotovo je Staljin bio dosta zabrinut. I pre i za vreme i posle velikog rata

Meni ovo nije uopste za zlatnu stranu medalje. Putin nek se odluci. Da li je ovo parada secanja i proslave pobede ili dnevno politicarenje. Ako je ovo drugo, nek se ne buni sto mu svet ignorise paradu i time pljuje na lidera saveznika, najbitnijeg i nezaobilaznog, kljucnog saveznika. Ako je ovo prvo, onda predstavnici iz Srbije i Jugoslavije ima da budu na prvim i najvisim mestima koja im dolikuju, kao najblizi i najpozrtvovaniji saveznici.

Memi nije jasno na koju Evropsku uniju ovde ljudi misle pri pisanju
Sbe su tazl8cite....
-Onu koja ke bila pri osnivanji
-Ona koja je bila na početku
ili na
Ovu koja je sada

Od ,, rodjenja,, pa do sada ona se menjala
na početku kao i svako malo dete , bila je slatka, kasnije i zanosna ...a sada imamo je takvu da su neki (s razlogom) vec pobegli iz nje .
O kojoj EU ovde govorimo ?

Koga briga za mrtve od pre 80 godina. Ne samo ruse, nego sve. Možda se Ković brine?

Svašta. Šta bi Srbi bili bez svoje istorije i tradicije? I ne samo Srbi nego bilo ko. To je ono što nacija jeste. To su priče o prošlosti koje omogućuju kontinuitet šablona ponašanja, sistema vrednosti i kulture za nove generacije. Kad bi nekom nedavno rođenom detetu u Beogradu zamenili roditelje, to bi onda postao Argentinac. Ili Eskim. Ili mudžahedin. Šta god da su ti novi roditelji. Bez sećanja i tradicije nacija ne postoji. Sem ako neko ne želi da pravi ljudske robote koji ne znaju ništa i ne misle ništa, samo slepo izvršavaju naređenja jer im se bez tog bogatog unutrašnjeg emotivnog sveta priča sva naređenja ionako čine jednaka, bez značenja i smisla.

Poslednja izmena:
Pojedinačni pozdravi sa državnicima koji su bili na proslavi. Zanimljivo je upoređivati odnos i pristup svakog od njih prema Putinu, i Putina prema njima. Mala vežba u beskrajno složenom "diplomatskom jeziku" u kome najčešće imate na raspolaganju ne više od par reči i 5 sekundi vremena. A od toga ipak zavise stotine hiljada ljudi kod kuće.

Poslednja izmena:
143473_174682086_Gqb7cswW0AArnXw.jpg

Istorija se ponavlja.

Amerika krenula u informativno pripremanje akcije za kasnije preuzimanje Grenlanda. Pokušavaju da identifikuju grupe na koje bi mogli da utiču zato što im je bliska ideja nezavisnosti od Danske. Klasična obojena revolucija ali kroz "unutrašnje snage" pošto je cela priča trenutno previše vidljiva za druge metode.

US Caught Spying On Greenland To Prepare For Takeover

Морем плови једна мала барка
А у барци краља Фредерика 10. мајка
Морем плови не боји се мина
Пошла мајка да потражи сина!

Det er ikke godt uden en konge!
frihed eller død!

...Det er ikke godt uden en konge!
frihed eller død!

na uzburkanom moru iz barke ni jednog slova, glasa ...samo duhovi prošlosti morem sablasno plove...

Nekako očekujem da na forumima poruke razmenjuju mlađi ljudi, generacija Z i mlađi. Ali kao da čitam bumere (ja sam inače X-er, nisam ni ja mlad). Još kada sam saznao da moj komšija koji ima iznad 70 godina aktivno koristi twiter...

Poslednja izmena:
Kineska opasnost?

Kakva Kineska opasnost? Kina hoće da napadne Japan? Ili Filipine?
Ili Tajvan koji ni Amerika ne priznaje kao suverenu državu? Koji je ostrvo tik pored Kine, naseljeno Kinezima, koji su ustvari nedavno tu i došli baš iz Kine.

Ili tobožnja Ruska "opasnost"? Kao Rusija ima nameru da izvrše vojnu invaziju na Evropu?

Obadve zemlje po površini zauzimaju priličan procenat čitave planete Zemlje, pa zato još nisu uspeli da iskoriste ni 1% bogatstava koje već imaju unutar SVOJE države. I sad će kao da se bave vojnim invazijama na nuklearne, tehnološki i vojno najrazvijene zemlje sveta? Da bi tako dobili ... šta tačno? I po koju cenu? Postoji li u njima bilo koji ludak sa dovoljno moći koji bi mislio da bi to i u ludilu moglo da im se isplati? Međutim ako neko napada njih, onda naravno priča postaje drugačija. Bez toga nikakve vojne "opasnosti" po Zapad ne bi ni bilo.

Kakva neverovatna glupost. Čitav taj medijski narativ je bukvalno za ljude koji imaju slamu u glavi. Da, postoji agresija, ali u obrnutom smeru, ka njima. Ne prete one Zapadu, nego Zapad preti njima. Nisu Rusija i Kina vojno okružile Ameriku, nego obrnuto. Sukobi nisu na Američkoj granici nego postoje ili se spremaju na granicama Rusije i Kine. Ko je onda vojno ugrožen? Amerika i njeni vazali ne žele da izgube ekonomsku i političku kontrolu sveta. I to je čitava priča. Užasno je do kog su nivoa kontrole informacija i razmišljanja ljudi dovedeni kad se moćnici osećaju sasvim slobodni da godinama pričaju takve gluposti koje ne bi izdržale ni jedan običan TV talk šou u kome bi im sagovornik bio neko ko zna o čemu priča.

Poslednja izmena:
Nekako očekujem da na forumima poruke razmenjuju mlađi ljudi, generacija Z i mlađi. Ali kao da čitam bumere (ja sam inače X-er, nisam ni ja mlad). Još kada sam saznao da moj komšija koji ima iznad 70 godina aktivno koristi twiter...
Ne vole Zoomeri forume. Nemaju strpljenja za taj tip online komunikacije. Oni više tamane Šit Tok i reddit.

Zumeri su na redditu i discordu, milenijalci i x-eri su bumeri danasnjice, forumi mladjima nisu interesantni 10 godina bar.

Zato što nisu u stanju da iole duže održe koncentraciju. Internet forumi su inače originalno modelirani po Grčkim uzorima, dakle neko izađe na gradski trg (Forum u Rimsko doba) i tamo održi govor. Onda neko drugi izađe posle njega, pa i on održi govor, obično u vezi onoga što je rekao prethodnik. Problem je što je to tada zaista morao da bude pravi GOVOR, dakle nešto sadržajno i duže, sa početkom, sredinom i krajem, interno međusobno povezano jednom idejom i sa međusobno konzistentnim sastavnim delovima tog govora. To nije čet, nekakva brza razmena vrlo kratkih rečenica. Kratkoće pažnje nažalost forsira preterano uprošćavanje koje uvek složene životne probleme obično svodi na karikaturu. Tako se ne prenosi stvarno znanje. Zato se ljudima sada lakše manipuliše nego ranije.

Vrh