Šta je novo?

Svetska politika

Koliko li mu je Vučić platio za intervju pošto je opšte poznato da uzima pare da bi nekog intervjuisao tj da bolje preformulišem koliko li smo mu mi platili preko Vučića.

Ја ћу ово оставити овде. Одлив мозгова некад и сад.
1742121097877.png

«Хвала ти, Америко.» — Володимир Зеленски.
1742121242646.png

За продају. Павел Куцзјински.
1742121318651.png

Kako objasniti nekonzistentnost njegove politike.
Da li je to demencija kao kod Bajdena?
Зар мислиш да би се Америка тек тако одрекла жеље за хегемонијом?
Запто мислиш да је неконзистентан?
Зар није причао да ће окупирати Панамски канал, да ће припојити Канаду и Гренланд?

На истоку Европе им хвала Богу, не иде како су планирали, надају се да ће Русију учинити пасивном, изгледа да сада покушавају да спашавају шта је могуће- арапске земље, које су давно гурнули у хаос.
Јемен им служи да покажу силу, могуће је да планирају тако да застраше Иран.

Kad se setim kad je organizovao huligane za Evropsko prvenstvo i likovao nad pobedom u tuci na ulici. Na koga li me podseca?

The fighting between Russian fans with the English, that is a disgrace," he said at Russia's annual economic forum in Saint Petersburg.

"But I truly don't understand how 200 of our fans could beat up several thousand English," he said.

Likovi kao Putin, Vucic i SNS-ovci me teraju da diskriminisem fizicki nenadarene ljude. Treba se odupreti.

Kako objasniti nekonzistentnost njegove politike.
Da li je to demencija kao kod Bajdena?

Nije to nekonzistentnost, nego ne pratite na času. Što se Bliskog istoka tiče, SAD pod Izr...pardon Trampom vodi politiku tačno kako se očekivalo i kako je nova administracija i najavljivala.

Zasto Putin daje toliko ustupaka Trampu?
Da li Rusijs zapravo stoji losije nego sto mislumo?
Da li Putin ima kompleks od Trampa jer je Tramp kao neki macho man (nekretnine. show business. manekenke itd), a ovaj samo bedni sluzbenik kgb a.

Ко зна шта ће бити исход преговора. Мада видели смо како је Путин испао наиван када је повукао трупе из предграђа Кијева на молбу Макрона "да не може Зеленски да преговара кад му је пиштољ на слепоочници".

Na početnoj stranici @DIEZEIT, ovo je jedina referenca na izraelski masakr u Pojasu Gaze, koji je ostavio preko 400 mrtvih (uključujući savete za buduće očeve, kolumnu o otkazivanju praznika i tri reklamna banera).

Bliski istok: Nekoliko vodećih pripadnika Hamasa je očigledno ubijeno u izraelskim napadima na ciljeve u Pojasu Gaze.

Ah, Dojčland. Mnogo godina pre, lokalci bi me ponekad pitali stidljivo ili upadljivo znatiželjno, kako (što u sebi sadrži i podrazumevajuće zašto) sam došao u Nemačku. A meni, s prezimenom Milošević i polovinom (satrte) jevrejske familije, nije se mililo da dodirujem temu rat (bilo koji). Nego bih samo rekao 'zalutao sam' (što je bilo istina), a to bi stidljive bacilo u bedak, a one znetiželjne bi nekako razljutilo. 😛 Da ne grešim dušu, nekolicina dobrih Nemaca mi je ozbiljno pomogla da zaživim na neprijateljskoj teritoriji, nakon što me je nekolicina loših Srba proterala sa domaćeg terena. Svet je veoma talasast, držite čvrsto kormilo svoje barke.

Zasto Putin daje toliko ustupaka Trampu?
Da li Rusijs zapravo stoji losije nego sto mislumo?
Da li Putin ima kompleks od Trampa jer je Tramp kao neki macho man (nekretnine. show business. manekenke itd), a ovaj samo bedni sluzbenik kgb a.

Koje ustupke? Rekao je Trampu 30 dana bez napada na energetsku infrastrukturu, a već je Ukrajini polupao 70% električne infrastrukture po izjavama samih Ukrajinaca. Realno, za tih 30 dana nenapadanja ukrajinske energetske infrastrukture Rusija neće mnogo izgubiti. A pritom treba zauzvrat i Ukrajinci da ne napadaju rusku energetsku infrastrukturu da bi to funkcionisalo. Uz to je postavio uslov budućeg potencijalnog primirja - prestanak dostave oružja i obaveštajnih informacija Ukrajini. Ne samo od SAD, već i od EU. Na koje si ustupke mislio, nije mi jasno?

Koje ustupke? Rekao je Trampu 30 dana bez napada na energetsku infrastrukturu, a već je Ukrajini polupao 70% električne infrastrukture po izjavama samih Ukrajinaca. Realno, za tih 30 dana nenapadanja ukrajinske energetske infrastrukture Rusija neće mnogo izgubiti. A pritom treba zauzvrat i Ukrajinci da ne napadaju rusku energetsku infrastrukturu da bi to funkcionisalo. Uz to je postavio uslov budućeg potencijalnog primirja - prestanak dostave oružja i obaveštajnih informacija Ukrajini. Ne samo od SAD, već i od EU. Na koje si ustupke mislio, nije mi jasno?
Pa to sa obustsvom napada dok zapad i dalje naoruzava Ukrajinu.

Vrh