Šta je novo?

Svetska politika

E Mask kaze da treba privatizovati US mail.

Kapital sece tkivo drustva kao vruc noz sto sece puter.

Cotra i ti svašta pišeš

Koga briga šta misli Mask, on o svemu ima mišljenje

Naravno da će Evropa pominjati nuklearno oružje. Ostala je bez zaštite USA. Rusija pominje nuklearke svaki drugi dan, pa nikom ništa. UK i Francuska su nuklearne države, i raspadom NATOa je normalno da se gleda koji je novi vid nuklearne doktrine.

Kako mislite da je pretnja od Rusije imaginarna? Umijte se hladnom vodom, što reče jedan. Rusija bi sutra napala baltičke države da je spremna i ubedjena u pobedu.

Evropi treba reforma, po cenu izbacivanja Madjarske i Slovačke iz iste. Potrebna je što veća moguća federalizacija, odlučivanje proporcialno doprinosu. Ko to neće, treba što pre da izadje iz iste. Dosta je više Orbana (madjarski Vučić) koji uzima pare i potkopava ideju ujedinjene EU. Neka se odluči, a nekako mi se čini da ako dodje do ili-ili da će podviti rep. Jer svi ti koji mnogo kritikuju, mogu da izadju iz EU, ali nešto ne vidim da rade na tome, pitam se zašto.

Rusija nije u stanju da ratuje sa Evropom, ima 5 puta manje stanovnika.
Rusija nema nikakav interes da ratuje sa Evropom.
Sto se tice nuklearne odbrane, da li bi Francuska zrtvovala Pariz za Talin?
Evropski ratni poduhvat dovesce do pada standarda, inflacije i unutrasnjih sukoba. Nadajmo se da ce posle njega evropa biti toliko ekonomski i moralno oslabljena da vise nece predstsvljati pretnju za ostatak sveta.

Rusija nije u stanju da ratuje sa Evropom, ima 5 puta manje stanovnika.
Rusija nema nikakav interes da ratuje sa Evropom.
Sto se tice nuklearne odbrane, da li bi Francuska zrtvovala Pariz za Talin?
Evropski ratni poduhvat dovesce do pada standarda, inflacije i unutrasnjih sukoba. Nadajmo se da ce posle njega evropa biti toliko ekonomski i moralno oslabljena da vise nece predstsvljati pretnju za ostatak sveta.

Rusija je više u stanju da ratuje sa Evropom nego što je Evropa sa Rusijom, i to je jedna tužna činjenica na šta su Evropljani spali.

Русија само гледа да држи мање суседе под контролом зарад свог унутрашњег мира. Остали су без упоришта у Медитерану, тј. Сирији и тиме је њихова фаза суперсиле колонијално-експедиционог типа завршена.

Činjenica je da svaka sila ima maksimalne želje koje bi sprovela kada bi mogla. Rusija da može, vratila bi se na granice Varšavskog pakta.

Evropi, za razliku od ovde uvreženog mišljenja odgovara mir i dugoročno dogovor sa Rusima. Tako dobijaju jeftine energente. Ali taj dogovor se može sklopiti samo ako i EU ima “karte za odigrati”. I Rusima odgovara dogovor sa Evropom, pa se nadam da će do toga doći na obostranu korist.

Neće Francuska da žrtvuje Pariz za Talin, nuklearno oružje služi za odvraćanje i za neku vrstu ravnoteže. Tako Rusi znaju da, ako je žrtvovanje Pariza na stolu, onda je i žrtvovanje Moskve i Sankt Petersburga u igri, pa to značajno menja računicu.

Evropa nema nikakav realn interes ad ratuje sa Rusijom.
Na sceni je neralna, iracionalna politika wokista koji us porazeni u SAD.

Da li su "wokisti" izvršili invaziju na Ukrajinu i aneksirali teritoriju?

Stalno bežite od tih nekih elementarnih činjenica, Rusija možda i da je imala legitimnih briga za stanovništvo istočne Ukrajine, davno je prešla granicu legitimne intervencije (ako takva stvar uopšte postoji, po mom mišljenju ne, jer znam vrlo dobro šta se desilo 1999.) i trenutno ratuje za zemlju i potčinjavanje Ukrajine kao još jednog vazala.

Bez obzira na to šta mislite o EU ili Americi, činjenica je da može uvek da postoji više od jedne loše strane u ratnom konfliktu.

Mi smo na svojoj koži osetili šta znači kad nam imperija rasparčava zemlju, samo neki ovde to jako brzo zaboravljaju u svom podaničkom navijanju za Putina.

Оног тренутка када се Нато директно укључио у сукоб, појам интервенција је изгубила смисао. А што се тиче поданичког става који константно спочитаваш, огледало је супер ствар.

Imali smo i mi pomoć Rusije 1999. podmornicu podršku.

Da li su "wokisti" izvršili invaziju na Ukrajinu i aneksirali teritoriju?

Stalno bežite od tih nekih elementarnih činjenica, Rusija možda i da je imala legitimnih briga za stanovništvo istočne Ukrajine, davno je prešla granicu legitimne intervencije (ako takva stvar uopšte postoji, po mom mišljenju ne, jer znam vrlo dobro šta se desilo 1999.) i trenutno ratuje za zemlju i potčinjavanje Ukrajine kao još jednog vazala.
"davno je prešla granicu legitimne intervencije"
Po tvom misljenju. medjutim kako smo vec utvrdili, drave nisu ljudi i ne moze se govoriti o moralnosti drzavnih dela van tih drzava.
Ukrajina je imala sansu da bude neutralna i da ne bude niciji vazal.
Takvu glupost priroda kaznjava jer drzavna sila je prirodna stvar.

Upravo sada je Ukrajina najnesuverenija nego ipak u odnosu na zapad.
Takav stepen potcinjavanja Rusima nikada nije na pamet bilo da traze.

Остали су без упоришта у Медитерану, тј. Сирији и тиме је њихова фаза суперсиле колонијално-експедиционог типа завршена.
Nešto se priča da će baze u Siriji da ostanu, samo će morati da se plati većaa cena, Sudan je dozvolio baze u Crvenom Moru, uticaj Rusije se širi u africi, tako da ne bih je otpisvao kao super silu, Posebno što će kako stvari stoje Amerika dobrano da padne.
Možda neće da napadne Evropu, ali ako im se pruži šansa ne znam zašto ne bi baltičke države, a pre toga Moldaviju. Južno krilo EU je mekano, Bugarska, Rumunija, Madjarska, mi. Tu bi mogla pre da se širi nego na severu.
Neko pomenu woke, to je glupost. Kulturni ratovi su izmišljeni i još uvek se promovišu kao dimna zavesa za sakrivanje klasnih ratova i problema sa rastućom nejednakošću. Svu ovde čitamo Branka Milanovića.

Оног тренутка када се Нато директно укључио у сукоб, појам интервенција је изгубила смисао. А што се тиче поданичког става који константно спочитаваш, огледало је супер ствар.

Pojam intervencija nikad nije ni imao smisao. Ni 1999. ni danas.

Ja za razliku od tebe za USA ne navijam, za mene su oni gadna imperija koliko i svaka druga, propast za male narode kao što smo mi.

Moram da pomenem taj podanički stav koji gajiš (ti i neki drugi) jer vi u principu nemate problem sa imperijalizmom kao takvim, već samo birate kome bi voleli da budete potčinjeni.

Џабе кад ти подржаваш комадање Србије, а није ти у реду кад Русија враћа своје историјске територије.

Juce su se Trampovi ljudi sastali sa Julijom Timosenko i Porosenkom. SAD su spremne da formiraju kliku koja ce zastititi njihove interese u Ukrajini.
Engleska ima svog favorita. To je general Zaluzni.
Francuska i EU podrzace i dalje Zelenskom.
Pravo zakkn i ustav Ukrajine otvoreno vise ne zanimaju ove zemlje. Ni pretvaranje ored sopstvenim stanovnistvom vise nije potrebno jer je isto retardirano mobilnim telefonima i novcem.
To je tuzan kraj doba prosvecenosti.
To je stvarmost jedne vazalne drzave u kojoj se doslovno umire i gine za interese zapadnih drzava. Jedinstvo zapada je na srecu proslost. Oko plena se tuku kso psi oko kobasice.

Џабе кад ти подржаваш комадање Србије, а није ти у реду кад Русија враћа своје историјске територије.

Opet lažeš, nije ti prvi put. Nigde nikad nisam podržao komadanje Srbije.

S tobom se ne vredi raspravljati jer za to nisi sposoban, kreneš sa lažima od starta.

Ne znaju kud udaraju. Oni su usli u pricu sa stavom da ce Putin dotrcati i udarati se sve nogicama u dupe na jedan americki mig o smanjenju podrske Ukrajini, i potpisati sta god im padne na pamet. Kad ih je o'ladio, sad im nije jasno. Ne kapiraju fatalisticki pristup na ovim prostorima. Ne kapiraju da njega boli uvo za mlade zivote i sankcije protiv kompletne ekonomije. Da on smatra da je smrvio Ukrajinu ekonomski, logisticki, a uskoro i vojno, i da njemu treba ciniti ustupke, a ne obrnuto.

SAD ce nastaviti agresivnu politiku prema Rusiji.
Razni "eksperti" se provlače kroz medije nedeljama i uveravaju nas kako su Tramp i Putin na prst u d*** i da je samo pitanje trenutka kada će im Amerika ukinuti sankcije.

Vidim da im se ipak nigde ne žuri.

Nešto se priča da će baze u Siriji da ostanu, samo će morati da se plati većaa cena, Sudan je dozvolio baze u Crvenom Moru, uticaj Rusije se širi u africi, tako da ne bih je otpisvao kao super silu, Posebno što će kako stvari stoje Amerika dobrano da padne.
Možda neće da napadne Evropu, ali ako im se pruži šansa ne znam zašto ne bi baltičke države, a pre toga Moldaviju. Južno krilo EU je mekano, Bugarska, Rumunija, Madjarska, mi. Tu bi mogla pre da se širi nego na severu.
Neko pomenu woke, to je glupost. Kulturni ratovi su izmišljeni i još uvek se promovišu kao dimna zavesa za sakrivanje klasnih ratova i problema sa rastućom nejednakošću. Svu ovde čitamo Branka Milanovića.
Са новим демократским режимом тешко.
Цела игранка у Сирији је на крају била обезбеђивање окружења Израелу. Са сменом режима и капитулацијом Сиријске арапске армије, прво што се десило је масовни напад Израелског ваздухопловства на сво модерно наоружање које су Руси продали Сирији последњих 10 година. И сада је Израел миран, нема реалну претњу. Сирија је имала модерније наоружање од Ирана, а Иранци су били присутни у Сирији. Сада су и Иранци изгубили упориште.

По Африци се више шири кинески утицај, али више економски него војно.

Занинљиво да Трамп преговара са Јулијом и Порошенком. Биће да је Зеленски завршио да игра своју најгору улогу, и онако је био фондовски политичар са Холивудским леђима.

Vrh