Znam neke Amerikance koji se plase da ce drzava da deci pre puberteta dozvoli promenu pola i takve stvari.
To bi mogao biti razlog zasto je neprijateljstvo iz celog LGBT spektra izdvojeno bas na T osobe.
Problem sa T osobama je nastao kod pokušaja redefinisanja celog društva, kako bi T osobe bile prirodni deo sistema, a ne izuzetak koji se prihvata, ili bar toleriše. Ljudima se "oduzima" sposobnost da svojim očima i instinktima odluče da li je neko muško ili žensko. To da li sam ja muško ili žensko prestaje da bude deo moje biologije, već se ja (možda trenutno) osećam ovako ili onako. Nekome to nije problem, ali mnogi su sa tim videli ogroman problem.
Postoji sličan momenat sa LGB delom, sa pričom o andorfiliji, ginofiliji i ambifiliji (i onda to x muško / žensko daje 6 mogućnosti, sve međusobno ravnopravne, dok labele LGB ili S treba ukinuti), ali je to malo zamrlo pošto se main stream ljudima nije baš svidelo.
Migranti su opet malo drugačija priča, koju je Vivek u onom svom samouništilačkom tvitu jako lepo objasnio (samo je to pisao kao da je u pitanju dobra stvar).
Uvek i skoro svi imigranti u Ameriku rade više i teže od lokalnog stanovništa. Jednostavno je, odakle god su došli, standard je bio niži, šta god su doneli sa sobom je manje nego što je potrebno da imaju u odnosu na lokalno stanovništvo. Da bi ih dostigli, moraju da rade više i teže.
I to je super za Ameriku, dok je broj novi imigranata u datom trenutku relativno mali.
Međutim, kada taj broj poraste, što legalno što ilegalno, imigranti počinju da remete granicu između rada i (ostatka) života.