Šta je novo?

Svetska politika

@Hitachi
...Шта ми имамо са Украјинцима....

Imamo i te kako. Isporuku hiljade dalekometnih raketa 122 mm, sa dometom 40500 m, za posade ER-Grad VRV kojima ukrajinske snage gađaju Belgorod (velika tragedija civila), Donjeck, Gorlovku..., kao i ogromnu količinu pešadijske municije.

Беки, најсмешније је што то пишеш испод овог говора који доказује да сте одговорни за подршку квислиншком, ратохишкачком и тоталитарнпм путу Србије који нас је довео до статуса најкорумпираније државе у Европи, после Украјине.

А дословно си стао уз Вучића који управо подрива све нас служењу нато багри у Украјини.

Мени је ово интересантан поглед који се доста уклапа у скорију историју па ме интересује ваше мишљење.

Ukrajina ce mobilisati i 18-godisnjake pod pritiskom EU.

Беки, најсмешније је што то пишеш испод овог говора који доказује да сте одговорни за подршку квислиншком, ратохишкачком и тоталитарнпм путу Србије који нас је довео до статуса најкорумпираније државе у Европи, после Украјине.

А дословно си стао уз Вучића који управо подрива све нас служењу нато багри у Украјини.
Da, ja sam doprineo 😂

Nisam slušao taj govor, slabo pratim ovu temu, moji postovi ovde su prebačeni sa crne strane medalje, nisu odgovori na ono što je pisano ovde.

Dosta je tamo u Rusiji i Ukrajini odvratnih pojedinaca sa obe strane, samo je razlika da jedni baš odu u kompletni zločinački mod jer baš nemaju ništa da ih spreči i to im je državna politika. Često se piše da je to sve isto, ista govna, samo zapad zna bolje da naparfemiše g***o, pa, neka, daj malo parfema.

Mada, ni to nije bitno, nisam se bavio Ukrajinom i Rusijom nego nama, a pre svega se gnušam naših ljudi koji se lože na zločine i radikalskom logikom i spinovanjem pokušavaju da opravdaju ono za šta nema opravdanja.

Sa bilo čije strane da su - odvratni su, ali ja nešto ne vidim ove druge ovde koji navijaju da se Moskva sravni za zemljom. Možda su negde na tviteru neki pojedinci, ne znam, ne zalazim.

Bio onaj Goran ovde, mučno bilo za čitanje. Samo Gorana više ni nema, a ovde na jednog Gorana dođe 100 Gorana samo sa ruske strane i idu još dublje od njega u radikalsko-putinovske laži i spinove.

Putin svakim potezom dokazuje da je Milošević na steroidima, a Srbin jedva dočekao novog Slobu, još ovaj jači i lepši. Radikalski Srbin.

Moji su otišli iz mesta gde su živeli baš jer su Srbi nestajali, dobijali otkaze... majka sve sa mnom u stomaku. Moj deda je umro par dana nakon najgnusnijih laži izrečenih o njemu nalepljenih na plakatima u njegovom rodnom mestu. Da li je srčani udar povezan sa tim ili ne tj. da li su ga ubili, izvuci sam zaključak. I to se desilo sad, pre par godina, ne za vreme rata.

Dakle, znam vrlo dobra kako izgleda ta propaganda, ucene, pretnje, otkazi, ubistva... i je*******o im mater svima sa koje god da su strane. Samo Putin, kao i Milošević, na to reaguje radeći isto, a onda i još sto puta gore.

Kamo sreće da je Srbija izvela pravu specijalnu operaciju kada je imala svako pravo na to jer Hrvatska na primer nije ni bila priznata, profesionalno i precizno eliminisala pojedince, ali mi smo se odlučili na crveno-crni mulj - Vukovare, Dubrovnike, Arkane, Hrtkovce... Karlobag, Karlovac, Ogulin i Viroviticu (gde nikad većina bili nismo)... i tako od zemlje sa ponosnom istorijom dođosmo do toga da na nas gledaju kao na zločince.

Danas u Rusiji vidim istu retoriku i metode delovanja. I Srbi opet drkaju na to. Radikalski Srbi, pravi ili latentni.

Umesto kao slobodarski evropski narod, u okviru te Evrope, zauzmemo stav za mir, baš zato što najbolje znamo kako to sve ide i funkcioniše. Pa dokle stignemo, stignemo, uradili smo šta je do nas.

Ne, mi drkamo na kremljanskog Slobu.

14е се нисмо мешали. Нападнути смо и уз велику жртву ипак дошли до циља. 41а је друга, компликованија прича где је заправо други светски рат нама споредни догађај. Оно што је однело тада милионске жртве и довело до губитка суверености српског народа јесте грађански, верски и идеолошки рат.

1914. je nasa vojna obav. sluzba naoruzala atentatore na Ferdinanda pre nego sto smo bili napadnuti.
Srbijom je do 1903. do 1916. vladala vojna hunta. Ubijali su ljude, samarali ministre, ucenjivali kralja.
Vlada je bila vise zainteresovana za dobrobit tajkuna nego da Apisove manijake stavi pod kontrolu.
O 1941. ne vredi pricati. Engleska sluzba je platila nasim oficirima da nas gurnu u rat.

Oba puta uz "neznatne zrtve".

Да извинеш, кафанско-славска историја после шесте ракије.

Енглези немају ништа са 27. мартом иако бих волео да је њихово масло.

Црна Рука је била наша дубока држава. До 1906е су и контролисали државни апарат, након тога су само имали утицај у војсци. Притом су махом изгинули у борби за слободу. Пуцњем у њу у солунском процесу Александар је пресудио и себи, посредно и Србима.

Poslednja izmena:
Po shvatanju crnorukaca, samo su "nacionalni revolucionari", a to će reći oni, mogli da Srbiju "odvedu nacionalnom idealu" i da joj povrate "direktivu nacionalne i spoljne politike", koju je ona izgubila od smrti kneza Mihaila. Državnici koji su se nalazili na vlasti, kao i oni koji su bili na vlasti (od smrti kneza Mihaila) nisu bili sposobni za tako šta. I to zato što su bili "ljudi slabe nacionalne svesti, slabe vere u moć i snagu Srpskog naroda, ljudi slabih državničkih sposobnosti, sitne pameti, sitnih ambicija, tesnih grudi i veliki egoisti".

Srbija je inace jako bitna na evropskoj i svetskoj politickoj sceni, samo da predjemo na Eu stranu mira i rat bi odmah stao. Kao sto su mudro radili nasi preci 1914., 1941....uz poneku zrtvu.:rolleyes:
BItno je šta se dešava u zemlji kojoj živiš, za tebe kao pojedinca je bitno. Da znaš kad izađeš na ulicu da si okružen normalnim, civilizovanim ljudima, a ne lizačima tuđih diktatorskih čizmi, kao što su Hrvati bili 1941.

Naravno da je bitno gde si bio 15.3. na primer, zbog tebe, tvog okruženja, tvoje dece, unuka...

Vam toga, naravno da smo nebitni, za koga god da navijamo. Putinoseksualci su ti koji se ponašaju kao da pisanjem po internetu i cevčenjem piva ispred dragstora rešavaju sudbinu čovečanstva, ne običan, normalan narod.

Po shvatanju crnorukaca, samo su "nacionalni revolucionari", a to će reći oni, mogli da Srbiju "odvedu nacionalnom idealu" i da joj povrate "direktivu nacionalne i spoljne politike", koju je ona izgubila od smrti kneza Mihaila. Državnici koji su se nalazili na vlasti, kao i oni koji su bili na vlasti (od smrti kneza Mihaila) nisu bili sposobni za tako šta. I to zato što su bili "ljudi slabe nacionalne svesti, slabe vere u moć i snagu Srpskog naroda, ljudi slabih državničkih sposobnosti, sitne pameti, sitnih ambicija, tesnih grudi i veliki egoisti".

Историју срећом нисам учио из режимских новина већ из низа историјских књига, збирки дневника актера, подкаста озбиљних историчара и сви се ту слажу. Постоје прецизни подаци. У предвечерје 27. марта Британци су од утицаја овде имали већ истрошеног и неупотребљивог кнеза Павла који је потписао пакт и финансирали су пар новина и једну маргиналну партију, зна се и тачан износ, ако се добро сећам, до 10ак хиљада фунти.

Колико год 27. март био самоубилачки, непромишљен потез у датом тренутку он је био одраз тадашњег сентимента српског народа и поготово војске који је био изразито антинемачки а што је и логично јер то су све људи који су пре само 20 година "истерали Швабу из Србије" и били сигурни да је посао дефинтивно завршен. На то додати колективни национални шок претходним формирањем Бановине Хрватске и губитком монарха. 27. март је био излив српских националних осећања у најгорем могућем тренутку.

Чак је пучистима од нашег војног аташеа из Берлина било предочено да никако сад не покрећу пуч те да га макар одложе за који месец јер је наш врло способан обавештајац (Владимир Ваухник, истражите, филмска прича) увелико знао за Барбаросу и да до лета Немци неће имати могућност да нас брзо преору са десетинама дивизија.

Историју срећом нисам учио из режимских новина већ из низа историјских књига, збирки дневника актера, подкаста озбиљних историчара и сви се ту слажу. Постоје прецизни подаци. У предвечерје 27. марта Британци су од утицаја овде имали већ истрошеног и неупотребљивог кнеза Павла који је потписао пакт и финансирали су пар новина и једну маргиналну партију, зна се и тачан износ, ако се добро сећам, до 10ак хиљада фунти.

Колико год 27. март био самоубилачки, непромишљен потез у датом тренутку он је био одраз тадашњег сентимента српског народа и поготово војске који је био изразито антинемачки а што је и логично јер то су све људи који су пре само 20 година "истерали Швабу из Србије" и били сигурни да је посао дефинтивно завршен. На то додати колективни национални шок претходним формирањем Бановине Хрватске и губитком монарха. 27. март је био излив српских националних осећања у најгорем могућем тренутку.

Чак је пучистима од нашег војног аташеа из Берлина било предочено да никако сад не покрећу пуч те да га макар одложе за који месец јер је наш врло способан обавештајац (Владимир Ваухник, истражите, филмска прича) увелико знао за Барбаросу и да до лета Немци неће имати могућност да нас брзо преору са десетинама дивизија.
Slazem se da je sentiment naroda bio takav.
Medjutim, zadatak je pametne vlasti da ne podlegne sentimentu.

Poslednja izmena:

Nova ponuda kolektivnog Zapada Rusiji. Prekid vatre, de facto priznanje kontrole nad teritorijama koje Rusija kontrolise * oslobodjenje od svih sankcija. Rusija nece prihvatiti ovaj redosled jer ce biti prevarena po 4. put.
Prevara je manir evropskih fasista i americkih milijardera.

Највећи догађај 15. марта је покушај убиства више стотина или хиљада грађана ваздушним топом и одсуство реакције народа након тога.

Скупио се толики народ, све је то лепо...И? Као да се онај дербијевски колективни трип раширио на све скупове и покрете. Игра се најгори фудбал икада, више се туку него што ћерају лопту али пуна Маракана и горе бакље! Кога брига. Исто и за кошарку. Отимају народна паре да би довели просечне црне играче да би ба*** могла да се празни у арени и прави неку атмосферу док нас озбиљни тимови редовно шаљу на дно табеле.

Дакле, поента на маракни је да се игра добар фудбал, поента у арени је да се игра добра српска кошарка јер је то једна од ретких ствари које добро радимо а поента 500к људи на улици је да се збаци вероватно најгори режим у српској историји а не да се шаље било каква слика у свет или порука овоме или ономе и друге којештарије!

Промашена поента тотално. Заправо, што већа бројка то већа срамота и мања могућност за оправдање апсолутне посвећености нечињењу и бежању од праве борбе.

Ето, можда је оно био највећи саморегулисани протест неког народа у свету. Капирам да се скупи 500к да слуша хор бечких дечака десило би се неко комешање, неки исламиста би се залетео у масу или тако нешто али не и овде! НЕ! Ми ће шаљемо лепу слику љубави и мира у свет док живимо у вероватно најшупачкиојој држави на свету која брже пропада него што су неке државе пропадале под окупацијом.

Мислим да је то збирни учинак деценијске пропаганде. Прво Тита, после НАТО-а. Прво 50 година: Срби су кољачи и и колаборатори а партизани су еманциповани јунаци (нема везе што су и вамо Срби, јелте). Па 30 година из кухиње колективног запада: Срби су кољачи и криви за све.

Довољно да им коначно поверујемо и да наредних 25 година проведемо у саморегулацији стада које скоро у савршеном реду и миру иде у свој нестанак.

Poslednja izmena:
Највећи догађај 15. марта је покушај убиства више стотина или хиљада грађана ваздушним топом и одсуство реакције народа након тога.

Скупио се толики народ, све је то лепо...И? Као да се онај дербијевски колективни трип раширио на све скупове и покрете. Игра се најгори фудбал икада, више се туку него што ћерају лопту али пуна Маракана и горе бакље! Кога брига. Исто и за кошарку. Отимају народна паре да би довели просечне црне играче да би ба*** могла да се празни у арени и прави неку атмосферу док нас озбиљни тимови редовно шаљу на дно табеле.

Промашена поента тотално. Заправо, што већа бројка то већа срамота и мања могућност за оправдање апсолутне посвећености нечињењу и бежању од праве борбе.

Ето, можда је оно био највећи саморегулисани протест неког народа у свету. Капирам да се скупи 500к да слуша хор бечких дечака десило би се неко комешање, неки исламиста би се залетео у масу или тако нешто али не и овде! НЕ! Ми ће шаљемо лепу слику љубави и мира у свет док живимо у вероватно најшупачкиојој држави на свету која брже пропада него што су неке државе пропадале под окупацијом.

Мислим да је то збирни учинак деценијске пропаганде. Прво Тита, после НАТО-а. Прво 50 година: Срби су кољачи и и колаборатори а партизани су еманциповани јунаци (нема везе што су и вамо Срби, јелте). Па 30 година из кухиње колективног запада: Срби су кољачи и криви за све.

Довољно да им коначно поверујемо и да наредних 25 година проведемо у саморегулацији стада које скоро у савршеном реду и миру иде у свој нестанак.
Ja mislim da je to vise rezultat urbane, "evrotalibanske" propagande.
Samo da budemo fini.
Vaspitani i fini.

Svi nam se smeju, najvise Hulja.

Мени је ово интересантан поглед који се доста уклапа у скорију историју па ме интересује ваше мишљење.

Da, ovo je veoma dobar opis trenutne situacije u Evropi i izbora koji su Evropu do toga doveli. Ja sam nekih dvadestak dana pre ovog govora ovde napisao slično objašnjenje situacije, u komentaru intervjua profesora Hudsona. I Hudson tvrdi da se "Military Keynesianism" sada poteže kao slamka spasa za Evropu. Ako se taj ekonomski koncept poveže sa dodatnim problemom gubitka jeftine energije i sirovina iz Rusije, kao i sa nadom da će EU moći da kontroliše i eksploatiše Ukrajinu posle rata (tako da ona zameni Rusiju i kao izvor sirovina i kao interno tržište), onda dobijate opis najvažnijih motiva za ovakvu politiku iz moje ranije poruke o tome (posto će Ukrajina biti deo EU, pa će onda Brisel imati bukvalno potpunu kontrolu nad jednom ogromnom, bogatom i mnogoljudnom zemljom):

Дакле, поента на маракни је да се игра добар фудбал, поента у арени је да се игра добра српска кошарка јер је то једна од ретких ствари које добро радимо а поента 500к људи на улици је да се збаци вероватно најгори режим у српској историји а не да се шаље било каква слика у свет или порука овоме или ономе и друге којештарије!

Pa sto se nisi zaleteo junace? Povedi narod koji toliko prezires (dok u isto vreme u zvezde dizes isti taj narod, samo malo stariju seriju).

Још мало овог безумља и такве површности какву манифестујете и прелазим на ту деструктивну пацификовану страну како би се то све завршило што пре и пропадање наставило стандардним темпом.

Leaked files reviewed by The Grayzone expose the covert war waged by British intelligence against Russia in the Black Sea, outlining Ukrainian “honey trap” plots along with blueprints for blowing up the Kerch Bridge.

Sensitive documents reviewed by The Grayzone indicate that the United Kingdom is the central architect behind Ukrainian military operations targeting Russia’s Black Sea Fleet. Among other explosive findings, the files reveal high-ranking British military and intelligence figures drew up detailed plans to “maximize attrition of [Moscow’s] Black Sea Fleet,” plotted to blow up the Kerch Bridge connecting Crimea to mainland Russia with fertilizer bombs, and even devised blueprints for a series of submersibles which would allow Ukrainian divers to plant mines on Russian ships and infrastructure.

Further machinations include an explicit “honey trap” plan which called for establishing a brothel secretly run by British intelligence in Crimea. There, Russian-speaking female Ukrainian agents would ply “drunken sailors” from the Russian navy for information.

The schemes were assembled by Project Alchemy, a secret British military planning cell whose existence was first exposed by The Grayzone.

Ogroman napad Izraela na Iran. Ubijeno puno vojnih komandanata i naučnika zajedno sa svima koji su imali tu nesreću da stanuju pored njih.

90

90

Izraelu svaka cast, ma sta god mislio o njima kao ljudima, kidaju ne prete u prazno nego direkt u meso.
Arapi (sve preko puta ih gledam kao arape) su se jos jednom pokazali kao nesposobni za bilo kakve vojne delatnosti, neka cuvaju koze i zive od nafte i turizma za drugo nisu. Pa samo da uzmu svi po viljusku i noz i juris peko pustinje, resili bi izrael za vek vekova, ali to je neka druga tema.
Eto i saudijska arabija ima vojni budzet u rangu amerike, pa ih redovno lupaju bosonogi. Gadafija su razvlacili papucari u pustinji, da nije bilo nasih instruktora pao bi za par dana.
Amerika igra kučkarski kao i uvek, navukli ih na pregovore, i dok su cekali sledecu rundu opusteni u stanovima ovi ih obezglavise.

Ne znam, nikakvu cast ne mogu da odam Izraelu. Okrenuli su ceo krug od zrtve do dzelata. Ne znam da li postoji primer u istoriji da je narod nad kojim je izvrsen genocid izvrsio genocid i to u razmaku od 80 godina.

Vrh