Мени је ово интересантан поглед који се доста уклапа у скорију историју па ме интересује ваше мишљење.
Da, ja sam doprineoБеки, најсмешније је што то пишеш испод овог говора који доказује да сте одговорни за подршку квислиншком, ратохишкачком и тоталитарнпм путу Србије који нас је довео до статуса најкорумпираније државе у Европи, после Украјине.
А дословно си стао уз Вучића који управо подрива све нас служењу нато багри у Украјини.
Srbija je inace jako bitna na evropskoj i svetskoj politickoj sceni, samo da predjemo na Eu stranu mira i rat bi odmah stao. Kao sto su mudro radili nasi preci 1914., 1941....uz poneku zrtvu.![]()
BItno je šta se dešava u zemlji kojoj živiš, za tebe kao pojedinca je bitno. Da znaš kad izađeš na ulicu da si okružen normalnim, civilizovanim ljudima, a ne lizačima tuđih diktatorskih čizmi, kao što su Hrvati bili 1941.Srbija je inace jako bitna na evropskoj i svetskoj politickoj sceni, samo da predjemo na Eu stranu mira i rat bi odmah stao. Kao sto su mudro radili nasi preci 1914., 1941....uz poneku zrtvu.![]()
Историју срећом нисам учио из режимских новина већ из низа историјских књига, збирки дневника актера, подкаста озбиљних историчара и сви се ту слажу. Постоје прецизни подаци. У предвечерје 27. марта Британци су од утицаја овде имали већ истрошеног и неупотребљивог кнеза Павла који је потписао пакт и финансирали су пар новина и једну маргиналну партију, зна се и тачан износ, ако се добро сећам, до 10ак хиљада фунти.Po shvatanju crnorukaca, samo su "nacionalni revolucionari", a to će reći oni, mogli da Srbiju "odvedu nacionalnom idealu" i da joj povrate "direktivu nacionalne i spoljne politike", koju je ona izgubila od smrti kneza Mihaila. Državnici koji su se nalazili na vlasti, kao i oni koji su bili na vlasti (od smrti kneza Mihaila) nisu bili sposobni za tako šta. I to zato što su bili "ljudi slabe nacionalne svesti, slabe vere u moć i snagu Srpskog naroda, ljudi slabih državničkih sposobnosti, sitne pameti, sitnih ambicija, tesnih grudi i veliki egoisti".Republika - Glasilo gradjanskog samooslobadjanja
www.republika.co.rs
![]()
Британци финансирали преврат 1941. године
Увек када мислимо да је неки крупан историјски догађај, било трагичан, било тријумфалан, проузроковала и потпуно обликовала воља једне или неколико особа, ма колико нам изгледало да је то тако – неумитно грешимо. У нашем просечном доживљају моћи склони смо, без сумњичавости, из интереса и...www.politika.rs
Slazem se da je sentiment naroda bio takav.Историју срећом нисам учио из режимских новина већ из низа историјских књига, збирки дневника актера, подкаста озбиљних историчара и сви се ту слажу. Постоје прецизни подаци. У предвечерје 27. марта Британци су од утицаја овде имали већ истрошеног и неупотребљивог кнеза Павла који је потписао пакт и финансирали су пар новина и једну маргиналну партију, зна се и тачан износ, ако се добро сећам, до 10ак хиљада фунти.
Колико год 27. март био самоубилачки, непромишљен потез у датом тренутку он је био одраз тадашњег сентимента српског народа и поготово војске који је био изразито антинемачки а што је и логично јер то су све људи који су пре само 20 година "истерали Швабу из Србије" и били сигурни да је посао дефинтивно завршен. На то додати колективни национални шок претходним формирањем Бановине Хрватске и губитком монарха. 27. март је био излив српских националних осећања у најгорем могућем тренутку.
Чак је пучистима од нашег војног аташеа из Берлина било предочено да никако сад не покрећу пуч те да га макар одложе за који месец јер је наш врло способан обавештајац (Владимир Ваухник, истражите, филмска прича) увелико знао за Барбаросу и да до лета Немци неће имати могућност да нас брзо преору са десетинама дивизија.
15.03. je bio veliki, najveci, najmasovniji, ali politicki beznacajan skup.Naravno da je bitno gde si bio 15.3. na primer, zbog tebe, tvog okruženja, tvoje dece, unuka...
Ja mislim da je to vise rezultat urbane, "evrotalibanske" propagande.Највећи догађај 15. марта је покушај убиства више стотина или хиљада грађана ваздушним топом и одсуство реакције народа након тога.
Скупио се толики народ, све је то лепо...И? Као да се онај дербијевски колективни трип раширио на све скупове и покрете. Игра се најгори фудбал икада, више се туку него што ћерају лопту али пуна Маракана и горе бакље! Кога брига. Исто и за кошарку. Отимају народна паре да би довели просечне црне играче да би ба*** могла да се празни у арени и прави неку атмосферу док нас озбиљни тимови редовно шаљу на дно табеле.
Промашена поента тотално. Заправо, што већа бројка то већа срамота и мања могућност за оправдање апсолутне посвећености нечињењу и бежању од праве борбе.
Ето, можда је оно био највећи саморегулисани протест неког народа у свету. Капирам да се скупи 500к да слуша хор бечких дечака десило би се неко комешање, неки исламиста би се залетео у масу или тако нешто али не и овде! НЕ! Ми ће шаљемо лепу слику љубави и мира у свет док живимо у вероватно најшупачкиојој држави на свету која брже пропада него што су неке државе пропадале под окупацијом.
Мислим да је то збирни учинак деценијске пропаганде. Прво Тита, после НАТО-а. Прво 50 година: Срби су кољачи и и колаборатори а партизани су еманциповани јунаци (нема везе што су и вамо Срби, јелте). Па 30 година из кухиње колективног запада: Срби су кољачи и криви за све.
Довољно да им коначно поверујемо и да наредних 25 година проведемо у саморегулацији стада које скоро у савршеном реду и миру иде у свој нестанак.
Мени је ово интересантан поглед који се доста уклапа у скорију историју па ме интересује ваше мишљење.
Pa sto se nisi zaleteo junace? Povedi narod koji toliko prezires (dok u isto vreme u zvezde dizes isti taj narod, samo malo stariju seriju).Највећи догађај 15. марта је покушај убиства више стотина или хиљада грађана ваздушним топом и одсуство реакције народа након тога.
Скупио се толики народ, све је то лепо...И? Као да се онај дербијевски колективни трип раширио на све скупове и покрете. Игра се најгори фудбал икада, више се туку него што ћерају лопту али пуна Маракана и горе бакље! Кога брига. Исто и за кошарку. Отимају народна паре да би довели просечне црне играче да би ба*** могла да се празни у арени и прави неку атмосферу док нас озбиљни тимови редовно шаљу на дно табеле.
Дакле, поента на маракни је да се игра добар фудбал, поента у арени је да се игра добра српска кошарка јер је то једна од ретких ствари које добро радимо а поента 500к људи на улици је да се збаци вероватно најгори режим у српској историји а не да се шаље било каква слика у свет или порука овоме или ономе и друге којештарије!
Промашена поента тотално. Заправо, што већа бројка то већа срамота и мања могућност за оправдање апсолутне посвећености нечињењу и бежању од праве борбе.
Ето, можда је оно био највећи саморегулисани протест неког народа у свету. Капирам да се скупи 500к да слуша хор бечких дечака десило би се неко комешање, неки исламиста би се залетео у масу или тако нешто али не и овде! НЕ! Ми ће шаљемо лепу слику љубави и мира у свет док живимо у вероватно најшупачкиојој држави на свету која брже пропада него што су неке државе пропадале под окупацијом.
Мислим да је то збирни учинак деценијске пропаганде. Прво Тита, после НАТО-а. Прво 50 година: Срби су кољачи и и колаборатори а партизани су еманциповани јунаци (нема везе што су и вамо Срби, јелте). Па 30 година из кухиње колективног запада: Срби су кољачи и криви за све.
Довољно да им коначно поверујемо и да наредних 25 година проведемо у саморегулацији стада које скоро у савршеном реду и миру иде у свој нестанак.