Незнам о ком брду мислите. О оном главом брду великом,који је заједнички проблем и једних и других и које се налази са стране и једних и других зграда ,или о мањем брду ,које се налази између 3 зграде ЕП-а и зграде приватника.
Што се тиче горућег проблема великог брда,информација се не односи вероватно на то брдо. Багери су почели да раде,али на брду са стране и ту су ископали велики ров.Шта ће ту да буде незнам,можда и потпорни зидић,али багери брује цео дан.
Усуштини ово веће брдо је далеко већи проблем,мада зградама ЕП,поготово трећој,проблеме праве оба брда.Приватник прича да ови из ЕП-а ,неће ни да чују ни за какву сарадњу.мада већу штету наносе ЕП зградама,али је брдо проклизило на територији приватника,али без обзира на то бујице (увек их буде 4) лију са целог брда,а не код одрона. приватник је казо да су му забранили да сме да користи механизацију са њихове стране и да ће морати то све да раде ручно. Тако је нама обећао на састанку,али кад ће то да буде нико не зна. Ови из ЕП зграда су се сувише доле укопали,нису поштовали договор,па им се потпорни зидови разилазе и питај Бога шта ту ваља да се ради. Чујем да размишљају и да су већ купили и саднице неког дрвећа са дугим корењем и планирају да га засаде на брду... Усваком случају проблем није решен,а ја једва чекам нову провалу облака,да видим докле ће то усијане главе тако. Да ће то тако да се чисти сваки пут и отегне док све не продају,не пије воду.
ТО МОЖЕ ДА ПРИЧА САМО ОНАЈ КО ТО НИЈЕ ВИДЕО НИКАД. ЈА САМ СА ТЕРАСЕ ГЛЕДАО СВА ЧЕТРИ ПУТА И МОГУ ДА КАЖЕМ ДА ЈЕ ТО СТРАШНО ТЕЖАК И ОБИМАН ПОСАО И ДА СУ ЗАДЊИ И ПРДЗАДЊИ ПУТ РАДНИЦИ СТРАШНО НЕГОДОВАЛИ,ЈЕР СУ ТО РАДНИЦИ КОЈИ НИСУ УАДУЖЕНИ САМО ЗА ТО. ТРЕБА ПРВО ПОВАДИТИ РЕШЕТКЕ ОЧИСТИТИ СВУ ЗЕМЉУ ИСПОД ЊИХ И ОТПУШИТИ ОДВОДЕ ЖИЦОМ,ПАОНДА ОСТАЛЕ СЛИВНИКЕ,ПА ОНДА ДОЛАЗЕ НА РЕД ГЛАВНИ ШАХТОВИ,ЈЕДАН ДОЛЕ СА КОФОМ ЦЕО ДАН ТОВАРИ БЛАТО,А ДРУГИ ГОРЕ ИЗВЛАЧИ И ИСТОВАРА НА КОЛИЦА И ВОЗИ ИСПОД ЗГРАДА ДА ПРОСПЕ ЗЕМЉУ И ТАКО ЦЕО ДАН,А ПОСЛЕ СВЕГА ТРЕБА ОЧИСТИТИ ТОНЕ БЛАТА КОЈА СЕ НАКУПИЛА ДОЛЕ У НИЗИНИ КОД УЛАЗА У ТРЕЋУ ЗГРАДУ ЕП-а. ТАКО ДА САНИРАЊЕ ПОСЛЕДИЦА,ЧИШЋЕЊЕ.ЛОПАТАМА,МЕТЛОМ И НА КРАЈУ ВОДОМ ТРАЈЕ НЕДЕЉУ ДАНА.