Медекобрада још си активан на форумима!?! Док се други учлане и мало дискутују који месец ,док не добију стан и после решавања првих проблема покако одустају,јер долазе,нове зграде,нови станари и нови проблеми,ти си.неуморан и даље и то не само на овом форуму и овом насељу.Што се тиче овог насеља,мислим да ти је ово осма година како учествујеш у дискусијама.Поздрав.Prijateljski savet,sve ovo su pitanja za strucnu osobu tj advokata koji ce ti objasniti formalno pravne detalje. Ja se razumem poprilicno ali sta imas od toga ako ti kazem nesto pogresno. I zapitaj se sto bi ti neko besplatno dao egzaktne informacije jer kod pravnika dobar dan je 100 evra.
Neće to čistiti gradska čistoća jer je ceo Sanvil privatnan posed. Rečeno je da će te kante čistiti firma koja se bavi održavanjem tih zgrada oko kojih su postavljene kante i klupe.Постављене су клупе у насељу, као и ђубријере. Међутим, нисам испратио јел ће градска чистоћа да исте празни, јер ако то не буде случај, ценим да ћемо убрзо видети поприличан хаос. Тренутно се копају темељи за Плазу, доста прашине, али исто тако се отварају нови локали и велики број младих парова се уселио, тако да је насеље заиста живо. Табла за парк стоји већ пар месеци, али не знам када ће кренути са радовима јер ако сам добро испратио, парк ће градити град Београд. Све у свему, за нас који смо купили станове пре пар година, мислим да је ово била сјајна куповина. За цифре које се тренутно траже за Плазу, нисам сигуран.
To o cemu govorite je SMT - Severna Magistralna Tangenta, tj obilaznica koja se ukrsta sa Smederevskim Putem, Slanackim Putem i Visnjockom.Počelo je i raščišćavanje novog terena, ispod Premijum zgrada. Pošto je uslov da mogu da počnu da rade i na toj parceli bio proširenje Slanačkog puta, možemo da očekujemo da će uskoro napokon početi i sa tim.
Ja koliko sam čuo Plaza je rasprodata, nema više stanova tačnije (jer je verovatno pola otišlo na razno razne kompenzacije).Bilo je i predloga da se prosiri Slanacki za jednu traku, jer, navodno, imaju zemljista za to. Ako ga ne prosire, bice mnogo nezgodno za koju godinu.
Vazna napomena: Dobijanje upotrebne dozvole je vezano za prosirenje Slanackog puta, jer se njime prosiruje kisna kanalizacija. Naravno, ona moze da se sredi bez prosirenja. To je stara informacija, ne znam jel bilo promena.
Park je krenuo da se pravi, ali ce vrlo brzo biti i on nedovoljan, iako se pominje 60 ari. Sanivil svoj deo uradi ekspresno, cekaju se grad i zelenilo.
Cene su vec na 3k/m2 za novogradnju, malo sam skeptican za dalji rast. Za taj novac ima pristojne starogradnje na NBG-u. Mada sam bio skeptican i za rast kad je kvadrat bio 1800.
U naselju su otvorena 2 minijaturna vrtica, jedan radi, drugi se otvara uskoro.
Zgrada Plaze treba da donese mnogo novog komercijalnog sadrzaja, pa ne mora uvek da se napusta naselje. U Plazi je prodati oko 60% stanova (tako su mi rekli). Prethodne zgrade sa slicnim brojem stanova su planule sa cenom 2200-2600EUR po kvadratu, Plaza ide sporije.