Ovo ima potencijala da se razvije u poprilicno dobru mikro lokaciju + ako rese te u nehigijenskom naselju (najveci problem) stvarno je lep deo periferije grada za zivot
Dodao bih samo i ako se buduća naselja/stambene zgrade budu gradila u fazonu Sunnyville-a (moderno, pristojno, pristupačno - ali ne jeftino i ružno) to je onda dugoročna šansa da taj kraj mikrolokacijski bude kako treba.
Bitno je samo ne slediti primere Karabrume i Mirijeva i "novogradnji" gde je svaka zgrada drugačija, sa drugačijom spratnosti, boje fasada, izgrađene po koje kakvim udžericama, gore nego po onim Grčkim gudurama.
Po meni treba motivisati investitore koji su se već pokazali u gradu da prave ozbiljnu novogradnju da neko sledeći projekat, bilo stambeni bilo poslovni krenu da grade u ovim delovima grada.
Zamisli naselje poput West 65, A bloka, Novog Dorćola, uz to sa kvalitetnom uličnom infrastrukturom negde između Višnjičke Banje, Karaburme i Mirijeva. To bi bio pun pogodatak. Dakle potrebno je motivisati investitore poput Deke, PSP Farmana, Merina i sl. da takve stambene komplekse grade u naseljima tipa Karaburma i Mirijevo jer će to povući jednostavno celo naselje, usudio bih se reći, i ceo taj deo grada napred.
Sunnyville je odličan primer. Odličan je primer i naselje iznad Big centra. Samo što je bitno nastaviti izgradnju u tom smeru.
A ne u smeru kao što je mučena Oaza u Mirijevu koja je najavljivana kao navodno najbolji stambeni kompleks u Mirijevu, a kada sam otišao u goste tamo, ja razlike između Oaze i drugih novijih zgrada u Mirijevu i Karaburmi nisam video.
Kod Sunnyville-a (govorim o premium zgradama) je s druge strane apsolutno evidentno da se ističe u svakom pogledu u odnosu na okruženje