Šta je novo?

Stari savski most - Most Miladina Zarica

Gde sa Starim savskim mostom?

• Povezati Blok 70 sa Adom Ciganlijom

Glasovi: 194 35,5%
  • Povezati Veliko ratno ostrvo sa Zemunom

Glasovi: 72 13,2%
  • Neka druga gradska lokacija

Glasovi: 33 6,0%
  • Pokloniti most drugoj opštini u Srbiji u skladu sa potrebama

Glasovi: 173 31,7%
  • Most treba da ide u staro gvožđe

Glasovi: 49 9,0%
  • Ne znam

Glasovi: 25 4,6%

• Ukupno glasača
    546
Koja je tvoja svrha? Koja je moja svrha? Bilo cija...

Sta ti smetaju ne razumem? Niisam tamo da branim most, ali nek ga brane ako im se brani.

Koja je svrha tvog prijavljivanja svega i svacega nadleznim organima? Koliko puta ti uspe? Pa jel odustanes? Eto, isto tako.

Poslednja izmena:
Šta je bre ovo?!?

Iznose čoveka kao badnjak.

Screenshot_20241120_104228_Instagram.jpg

Sta ti smetaju ne razumem? Niisam tamo da branim most, ali nek ga brane ako im se brani.

Koja je svrha tvog prijavljivanja svega i svacega nadleznim organima? Koliko puta ti uspe? Pa jel odustanes? Eto, isto tako.

Neka ga brane ako im se brani??? Hahaha majko mila

Требали су да поседе на стиропор као председник тома ономад. Мада је и садашњи имао пар деценија луфта у радној књижици па је могао да се нагања са полицијом по улици 24/7.

Branitelji privremeno sklepanog mosta od strane nacisticke armije. Srbija cirkus od zemlje.

Meni lično ne smetaju, čak mi ne smeta ni da blokiraju.

Jedino što ne vidim svrhu da nešto kao protestvuješ, i onda dođe policija i ti se skloniš.

U principi svi ti protesti tek kada se pojave građevinske mašine samo govore da ti ljudi nemaju pojma ni o čemu. Da su protestvovali kada je krenula priča o rušenju, tada bih imao nekog poštovanja prema njima, ovako su klasične "korisne lude".

Meni lično ne smetaju, čak mi ne smeta ni da blokiraju.

Jedino što ne vidim svrhu da nešto kao protestvuješ, i onda dođe policija i ti se skloniš.

U principi svi ti protesti tek kada se pojave građevinske mašine samo govore da ti ljudi nemaju pojma ni o čemu. Da su protestvovali kada je krenula priča o rušenju, tada bih imao nekog poštovanja prema njima, ovako su klasične "korisne lude".
To zahteva sistematsko pracenje vesti, tendera, konkursa, mozda cak i insajderse informacije.

To zahteva sistematsko pracenje vesti, tendera, konkursa, mozda cak i insajderse informacije.
Pa nije baš toliko komplikovano. Svako ko paušalno prati ovaj forum - gde se pride ne iznose neke insajderske informacije - zna godinama unazad za plan rušenja mosta. Isto se može reći za bilo koji veliki projekat u gradu ili na teritoriji cele države.

Nije potrebna nikakva sistematizacija za tako lako dostupne javne informacije.

Zbog gore navedenog, meni lično cela priča oko mosta ne deluje ni malo kao razumna ili promišljena reakcija čiji je cilj istinska odbrana nečeg od značaja svim (ili većini) građana, već kao neki oblik izražavanja "kulture zgražavanja" koja je inače široko rasprostranjena među intelektualnom elitom našega grada.

Ja ne bih bio protiv rusenja mosta da mu je napravljena zamena.
Posle dogadjaja u NS imam sumnji u pogledu sigurnosti novog mosta koij ce navodno (a mozda i nikad) biti izgradjen.

A što mi to ovde na forumu radimo iako nismo ni NVO i opoziciona stranka niit smo plaćeni za to.

Zato što volimo ovaj Grad i živimo u njemu.

To je njihova dužnost, a ne da reaguju tek kada neki Tviteraš / forumaš pronađe nešto.

Takva je psihologija obicnih ljudi.
Kada vi kao kompetentni i uceni pisete i opisujete sta ce se desiti kada u buducnosti sruse most, to ljude ne motivise na akciju, narocito ne ljude kakvi su u Srbiji, koji se ne secaju ni sta je bilo pre nedelju dana i nemaju plan za sutra.
A kada mnogo kasnije, most bude srusen i vozac uleti u guzvu, on tek tada oseti bes.

Ja inace ne bih bio protiv rusenja mosta da mu je napravljena zamena.
Posle dogadjaja u NS imam sumnji u pogledu sigurnosti novog mosta koij ce navodno (a mozda i nikad) biti izgradjen.

Da su lepo prvo napravili novi drumski most na mestu starog železničkog, niko a ne bi rekao. Ali se kod nas sve naopako radi.

Ja ne bih bio protiv rusenja mosta da mu je napravljena zamena.
Potpuno te razumem. I meni logičnije izgleda da se tako radilo. Kao što je slučaj sa mnogim projektima, ne radi se na najbolji mogući način, već na onaj koji donosi najviše kajmaka određenim akterima. Ali to je Srbija u kojoj živimo. Ako želimo nešto da promenimo, nije dovoljno da emotivno, neorganizovano, stihijski reagujemo u malim grupicama na određene stvari koje nam se "ne sviđaju". U takvim okolnostima, ja odustajem i gledam svoja posla, kao i velika većina običnih građana.

Vrh