Šta je novo?

Stanovi - naselje Dr Ivana Ribara - konkurs 2008

Malo mi nije jasno ovo oko kvadrature.
Ako na stanove od 52,5 ukradu 2 do 2,5 kvadrata je kao da su nam maznuli ~ terasu ili hodnik.
Malo mnogo da ukradu toliko na tako očigledan način. Kvadratura iz ugovora je uvek proverljiva i merljiva kategorija.
 
U danasnjem broj Novosti je objavljen zanimljiv clanak u vezi sa neprofitnim stanovima
 
Danas je na 10. strani dnevnih novina "Press" osvanuo članak o stotinak porodica koje već 10 dana od useljenja u naselju Stepa Stepanović nemaju struju. Imajući u vidu da je pomenuto naselje radio Interkop (čiji radnici su prešli u naše naselje u belo-sivo-plavu zgradu čim su pred izbore podeljeni prvi ključevi u Stepa Stepanović) nije mi ni čudno što nemaju struju 10 dana !
Zapravo, sve ovo pišem jer mislim da se i MI MORAMO ORGANIZOVATI I UPUTITI PISMO "PRESSSU" o NAŠIM PROBLEMIMA, o tome da nam ne daju da pustimo liftove, da je garancija na stanove 2 godine, a da Interkopovih radnika i podizvodjača nema na gradilištu, da sumnjamo da su nam pridodali po par kvadrata više (pa puta 1050 evra! Maloli je ? ), da su ugradjena nekvalitetna ulazna vrata i još očajnije PVC roletne, pa visina plafona samo 2,57- 2,60 cm.....
Šta mislite o ovom predlogu?
 
@vucko

Stavio si isti snimak koji je vec postavljen iznad tebe


Ala ste vi iz Dr Ivan Ribar neki zlobni ljudi, sada cete da mi naljutite Djilasa i koliko u narednih 7 dana zbog vas ce poskupeti i prevoz i grejanje i sve ostale komunalije :laugh:

Ne mogu da verujem da ce krenuti u poskupljenja sa ovako jeftinim forama. Ispasce da zbog 300.000 evra nema para u budzetu, kao da to nece naplatiti. :bash:
 
Dobra konkurencija nikad nije visak...

targo3.jpg


targo1.jpg


targo2.jpg



http://www.targotelekom.rs
 
Bas sam se slatko nasmejala jutros. Pa oni stvarno citaju nas forum. A napad je najbolja odbrana, kaze nas narod u poslovici.

A sto je u nasem ulazu ponovo zapusena kanalizacija, sto mi posle sedam dana curi slavina u kuhinji, a tus baterija ne radi, sto sam platila ratu za avgust na vreme, pa nemam para da i ovo otklonim zamenom bofol robe iole pristojnom za svje pare? Gde je Grad da Interkopu nalozi da nam otkloni sve nedostatke na stanovima. U Interkopovoj kancelariji juce saznah da se vaze samo primedbe iz zapisnika, ostalo nije njihova briga. Dobro, a ja ih lepo pitam kada ce to iz Zapisnika da otklone? Kazu - bice. A kad? E, ne znaju.
 
Nisu zasluzili nista, ovoliki bezobrazluk jos bi trebalo da se kazni, pocevsi od kasnjenja rokova gradnje, pa do totalnog fuseraja, krivih zidova , ispucalih plocica, zakrpljenog parkete, i svega najjeftinijeg sto je ugradjeno, a sto ce vrlo brzo trebati menjati. Najnoviji biser koji sam otkrila je to da su nam prozori montirani prljavi iznutra, to je nemoguce ocistiti jer se ne mogu razdvojiti. Znaci neko me je osudio da ceo zivot imam prljave prozore, e pa to stvarno nece moci...Prvo bi trebalo kazniti projektante i one koji su im dozvolili ovako glup celokupni projekat, da ne mogu sedeti na svom kaucu a da mi svi prolaznici redom ne zavire u stan,komad zemlje koji su mi velikodusno ostavili na balkonu a uredno naplatili kao stan, itd....zaista ostajem bez teksta na sve ovo. Ne znam za vas ali ja skoro svaki dan otkrivam neke nove bisere. Mozda ima i zadovoljnih ali mi svakako nismo medju njima.
Pozdrav!!
 
Izgleda da je gospodu iz grada dobro naljutio gos'n Tatica... onom razlikom u kvadratima. Mora mu se priznati da ume da stisne pravo dugme. Argumentovano je zakonskom osnovom a tiče se svih, svakog kupca pojedinačno. Svaka čast. Nije li to dovoljan osnov za pokretanje postupka u kome bi se pride bavili i ostalim nepravilnostima (neprofitna cena, kašnjenje i gubici koji iz toga proizilaze, loš kvalitet stanova i neuseljivost, rizikovanje bezbednosti i zdravlja kupaca useljavanjem u objekte bez upotrebne dozvole i nedovršene stanove, krpež umesto otklanjanja nedostataka i ko zna sta sve još a na kraju i za podmetanje ucenjivačkog i verovatno po svakom pravu nezakonitog ugovora) Nadam se da u toj neravnopravnoj borbi za svoja i naša prava nece ostati usamljen. Ako se to ipak dogodi... male su šanse. Ajd sad još malo "plašenja i mračenja" ne bi li se svi mi kao kupci malo uozbiljili i shvatili s čime imamo posla. Ko je pazljivije citao ugovore mogao je primetiti da je grad njima zaštićen kao najređa zverka. Suština jedne od bezobraznijih klauzula je da grad može revidirati svoje odlike, tj. preispitati dokumentaciju na osnovu koje je ostvareno pravo na kupovinu... dok god traje otkup!? Secate se? Ona gomila papira i papirića koju smo mukotrpno skupljali, kopirali, overavali, dopunjavali... Pa jde sad sam se upusti u obračun. Jedini pravi način borbe je pravni postupak i procedura u kojoj bi se ova ujdurma podigla na viši nivo. Ako se ovde ne radi o već popularnom "udruživanju radi zločinačkih namera" svakako se radi o udruživanju radi prevare, obmane, pritisaka i ucena 1000 porodica i o manipulaciji celekopne javnosti. A kako drugacije protumaciti ovaj nanjnoviji ispad ili bolje reci prepad na gradskoj televiziji. Preciznosti radi, recimo za sve koji su u julu uplatili učešće (a takvih je verovatno većina od ovih 730 novih stanova) prva rata dospeva do kraja avgusta, dakle oglasili su se deset dana pre nego sto su uopste i mogli da sagledaju koliko kupaca nije platilo prvu ratu. I sta cemo sa cinjenicom da je zanemarljivom broju kupaca koji su se ranije uselili (u odnosu na ukupan) a koji čine okosnicu objavljenog "stravičnog" duga, Djilas odobrio neplaćanje daljih rata do namirenja iznosa PDV-a. Ako su u pitanju dugovi za rate koje ovi ranije nisu plaćali, čemu frka, pa nek odbiju to od poštede i mirna Bosna. Ali ne, idu oni na TV. Klasičan oblik pritiska i manipulaacije. Da li su u pitanju isti "lumeni" koji su kreirali "dobitničku" kampanju demokratske stranke? Da li vam to govori da imamo posla sa sistemom koji satire pojedinca ali je pred pravim izazovom zapravo diletantski i samouništavajući. Da li je to šansa za nas da skupa ostvarimo svoja prava. Ne kao povlašćeni socijalni slučajevi, kako će nas javnost tretirati, koji se foliraju da nemaju para i još su bezobrazni i nezahvalni, već kao osvešćena grupa građana, neosetljiva na manipulacije i podmetanja i koncentrisana na cilj.

Advokati gde ste.... ima li ko petlje? A mozda je ovo posao za državnog tužioca, po službenoj dužnosti. He, možda bi mogli da štrajkujemo glađu pa da skrenemo pažnju...
 
Наравно да Зоран Костић чита овај форум, и то по службеној дужности. А што се тиче ''дугмића'' за притискање, имамо читаву тастатуру.

Следеће би могло да буде питање тераса које немају прописане димензије. Наиме, постоји врло озбиљан подзаконски акт који се зове ''Одлука о условима и техничким нормативима за пројектовање стамбених зграда и станова'', објављена у Службеном листу Града Београда бр. 32/IV/83 и 5/88. Том одлуком се прописују услови и технички нормативи за пројектовање стамбених зграда и станова на територији Града Београда, и она је ОБАВЕЗУЈУЋА за све инвеститоре, пројектанте, извођаче радова и надзорне органе. Важи и данас, а замениће је сличан републички пропис од јуна идуће године.

У поглављу 212.9. ове одлуке, са називом ''Отворени простори: лође, балкони, терасе'' дословце пише:

''Најмања дубина износи 1,3м (у случајевима када су ови простори намењени ЗА БОРАВАК станара)''.

(При томе, у инжењерској терминологији дубина представља подужну хоризонталну димензију, а не евентуално вертикалну висину ограде и сл., јер се то посебно прописује.)

Свако од нас чија једна хоризонтална димензија терасе (а моја је 70 цм!!!) има макар милиметар мање од 130 цм, има пуно право да од продавца захтева ревизију купопродајног уговора у смислу смањења површине стана за површину целе терасе. Јер, ако она по важећем пропису није ''намењена за боравак станара'', не може да се урачуна (И НАПЛАТИ) као употребљива површина стана.

Мени са шестог спрата су, значи, само по овом основу, уваљујући мало јачи симс као ''терасу'', украли 8.600 евра! То је цена нове ''Шкоде Фабија'', или самофинансирајућа школарина за једно дете на петогодишњим студијама на јачем факултету.

Поздрав за З.К., биће још црвених дугмића, ћераћемо се још!
 
Татица је апсолутно у праву. Терасе код дуплекса су велика срамота и не служе ничему, а немају ни надстрешницу. Ролетни на прозорима нема, стављени су само венецијанери. Из Дирекције за изградњу града Београда су ми рекли да се не планирају никакви додатни радови на тим терасама па ни надстрешница. Претходно су ми из Интеркопа рекли да је то планирано да се догради на нивоу целог насеља.
Мало је што је цена квадрата превисока па још треба да плаћамо и неупотрбљив простор!Мислим да треба да се организујемо и изборимо да се тај простор не наплати.
 
И код венецијанера је ствар решива врло једноставно: иста цена квадрата за све станове подразумева и истоветну опрему (иста столарија, паркети, керамика - па и ролетне). Пошто као купац из поткровља не желим да будем овако оштећен - чак и дискриминисан, наравно да ћу да тражим обештећење.

Иначе, и грађевински стандарди које сам раније цитирао прописују ОБАВЕЗНЕ спољашње ролетне за све станове, а посебно за западно орјентисане.

Већ очекујем одговор градских отаца како је то баш тако предвиђено пројектом, па да онда начнемо и тему пројектаната-дилетаната који су овде толико ствари упрскали да су надмашили и специјалисту ортопедског урбанизма.

Када отворим ту тему дописивања са продавцем мог стана, понудићу неколико опција:
-да ми накнадно уграде стандардне спољашње ролетне (слутим одговор како је то сада немогуће због, рецимо, бетонских греда конструкције)
-да ми исплате правичну разлику у цени између венецијанера и ПВЦ ролетни за све моје прозоре, јер су венецијанери око ПЕТ ПУТА јевтинији (слутим одговор да је то немогуће јер би изазвало побуну у насељу)
-да ми члан Градског већа одговоран за наш конкурс сваке суботе пајалицом чисти прашину која се упорно скупља споља на стаклима, али и на фамозним венецијанерима (непроцењиво, опростио бих му разлику у цени!)
-да операцију урадим о свом трошку, па са рачунима од извођача радова направим компензацију у међусобним дуговањима.

Уговори које смо потписали, и са силним клаузулама које је продавац искројио по својој мери, ипак подразумевају и наизглед невидљива дејства многих закона и других прописа који штите и нас купце!
 
Tatice, dok smo se okupljali i protestvovali dogovarali smo se i da cemo pokrenuti inicijativu da nam daju precizne i tacne informacije koliko iznosi cena kvadrata. Bilo bi dobro da se zajednicki angazujemo, prikupimo novac i obratimo najjacem advokatskom timu koji bi nas zastupao. Mi moramo istrajati u svemu sto smo zapoceli i za PDV i za lose uradjene stanove i za cenu kvadrata i za liftove i za ukradene kvadrate u stanovima... Treba da se sastanemo i organizujemo novi protest. Da nas bude vise i da niko ne bude usamljen. Pozdrav!
 
Радимо на томе, проучавамо све могућности.
 
Mi treba sledece nedelje da dobijemo kljuceve, kako da nabavimo taj profesionalni laserski uredjaj da proverimo kvadraturu stana. Unapred hvala!
 
Ljudi,

hajde da budemo realni.

Da li stvarno mislite da cemo kucanjem ovde uspeti da nesto resimo?
Na ovoj temi, pise 10tak ljudi i mozda jos 20tak cita.
razlozi... neki su zadovoljni sto najzad imaju krov nad glavom (kakav god bio), neki se plase na samu pomisao da se bune nekome ko je na vlasti i to je realnost, neki ne znaju za forum ili ne koriste internet.

Don Kihotovske metode, kucanje u prazno nista ne resava.
Probleme koje imamo a IMAMO IH PREVISE ne mozemo da resimo pisuci ovde.

Za neke probleme, kao sto je kvadratura postoji jednostavno resenje i pisao sam gore o tome. Pozove se sudski vestak, premeri i to je to.

Velike probleme mozemo da resimo na dva nacina, da se okupimo angazujemo advokate koji ce nas zastupati ili da svako bije svoje bitke.
U okupljanje vise nas ne verujem iz gore navedenih razloga. Od 731 stana, koliko nas je uzelo ucesca u diskusijama i kritikama?
Pisanijem ovde se nista ne dobija (osim informisanja o tekucim stvarima u naselju).

Proslo je vec mesec i po kako smo se uselili/preuzeli kljuceve i da li je neko ko je na forumu preuzeo nesto konkretno?

Takodje, ako ste toliko sigurni da "oni" citaju ovaj forum, onda nemojte da pisete nesto sto ili ne odgovara istini ili nesto sto ne planirate stvarno da uradite.
 
Izgledace kao da sam pala sa Marsa, ali ja ne znam nista o placanju rata-niko nije poslao nikakvo obavestenje, niti je iko zvao telefonom. Jedino stO je bilo formalno, i to uslovno- je obavestenje EPS. I to smo obavili. A vidim svi pricaju o tome. Placanje rata kasni - pise po medijima. Kljuceve smo dobili polovinom jula. Molim Vas ako iko ima strpljenja, dajte mi samo okvire o cemu se radi.
 
Procitajte svoj Ugovor o kupoprodaji stana, po kome ste se obavezali da placate odredjeni iznos mesecne rate do petnaestog u meecu.
 
Hvala Vam mnogo. Ja znam da to sve postoji u Ugovoru, ali sam mislila da cemo jos nesto popunjavati u svrhu administrativne zabrane... Verujem da sam jedina koja-nije shvatila-ali stvarno :rolleyes:
Idemo dalje :laugh:
 
Vrh