Šta je novo?

Stanovi - naselje Dr Ivana Ribara - konkurs 2008

Koliko sam ja informisan,prva rata se placa mesec dana nakon useljenja.Tako je,bar,pri potpisivanju ugovora rekao g-din Goran Bogdanovic.Sto se tice uredjenja oko zgrada,mislim da je vrlo korektno,tako da zalbe sa te strane ne stoje.Ono sto je po meni najvaznije je cim se formira vlada,pritisnuti skupstinu za izmenu i dopunu zakona o PDV-u,to jest da omoguce i nama povracaj istog,odmah!Ako to ne ucinimo,za dve godine spremajte cash za uplatu ostatka duga od 8%!

Звала сам данас Инфостан и добила инф. да исти плаћамо од дана потписивања уговора(??) односно записника о примопредаји(треба однети обе фотокопије у Инфостан ).
Уговор за ел.енер.се склапа у Земуну на Кеју(адреса на сајту као и потребна документа).
Нисам успела да добијем инф. о пријави пребивалишта. Да ли је неко успео да одради промену?

nikola011":1ws7dbme je napisao(la):
pol.jpg

komsija.jpg

Sad se vidi sad se zna ko se kome dopada. Jel je u ovakvom pride raspolozenju pravljen kolorit naselja?

@nikola011, svaka cast na istancanoj dedukciji!

Eh komšije loše je baš... ali pokušaću da budem staložen u iskazu... koliko je moguće.

Upravo sam razgovarao sa rođakom arhitektom, naime pokušavam da se savetujem pre suočavanja sa komisijom i zapisnikom o primopredaji... Ista ili slična procedura navodno se već odigrala između investitora i izvođača. Eventualne primedbe investitora trebalo je otkloniti pre tehničkog prijema objekta što je uslov za dobijanje upotrebne dozvole. Eventualni sitniji nedostaci mogu biti i naknadno uklonjeni ali definitivno moraju biti uklonjeni pre primopredaje ključeva kupcima stanova. Ako nešto baš promakne ostaje da to kupac uoči i iznese da se zabeleži tokom primopredaje, ili u garantnom roku, prihvatajući velikodušno duboki naklon izvinjenja investitora zbog pretprljenih neprijatnosti (ha.. ovo poslednje možda u Japanu). Pretpostavka je da ove zgrade što se useljavaju imaju upotrebnu dozvolu. Morale bi je imati. U ostalom grad je sam sebi izdaje. Da li je bilo primedbi koje su otklanjane i da li su otklonjene može se ustanoviti uvidom u dokumentaciju tehničkog prijema i vizuelnim pregledom stana. Da li ćemo biti u prilici da je vidimo ili zatražimo...? Moja rođaka misli da investitor nije pregledao sve stanove jer su propusti koje sam naveo u prethodnim postovima (neokrečeno, neupotrebljiv parket i sl) nedopustivi, jer njihovo postojanje ne omogućava useljenje odnosno nije moguće njihovo otklanjanje naknadno po useljenju... Zaključak koji se nameće je da su useljenja ishitrena, da procedura nije ispoštovana i da se štetne posledice lome kupcima preko leđa. Na kupca se prabacuje teret daljih odlaganja i nevolja sa "nesavesnim" izvođačima, mada je ovde svima jasno ko je u celoj priči nesavestan. Nastaviće da nas vuku za nos prebacivanjem odgovornosti dok nam se ne smuči i dok ne odustanemo od svojih prava i dok ne ispovrnemo do kraja džepove a onda i utrobe. Sada shvatam da je ovo mnogo gore nego sto sam slutio. Ako postoji građevinska mafija onda je ona u službi ovog projekta.

Nisam doneo konačnu odluku, obavicu jos par savetovanja a i sve vas molim za vase savete... Mislim da cu uneti u zapisnik o primopredaji sve primedbe i više od toga ali da zapisnik neću potpisati i ključeve neću primiti dok se iste ne otklone ili dok mi eventualno ne ponude prihvatljivo kompromisno rešenje koje bi meni više odgovaralo, naravno sve u zakonskom roku - 30 dana od uplate učešća... (kontam sada da je dobro što sam se slepo držao ugovora i nategao da učešće uplatim 8 dana od overe, jer kako stoji u suprotnom ugovor se raskida... koje citao neke moje ranije postove možda ovde prepozna metaforu sa skidanjem gaća i zabavom... moje pare ostale bi kod njih dok im odgovara, tj sve dok ne posustanem a na osnovu te kobajagi nevažne klauzule držali bi moj ugovor vana snage... zlo. Zahtevaću naravno kopiju tehničkog prijema i upotrebne dozvole a potom ih dati na uvid kompetentnim osobama. Učiniću to i zvaničnim putem i pravnim sredstvima ako mi se usprotive. Stoga molim i vaše savete koje će mi olakšati i ubrzati me u ovakvim aktivnostima...

Važnije od saveta je da se razmišlja i ne odustaje olako od svojih prava... važno i od koristi za sve nas.

I još jedna opaska u vezi parketa. Čak i ako vam se čini da trenutno ne izgleda loše budite oprezni. Mrzećete sebe kroz neko vreme ako krene da radi... Pozivajte se na parkete u drugim stanovima... Oznaka VS na pakovanjima parketa koji korišćen verovatno u celom naselju, znači van standarda i tu nikakvih garancija nema, mada nije isključeno da poneko ima sreće... da ga bog pogleda...

Aman ljudi jel valja nesto u tim stanovima?

Ja treba da se uselim krajem meseca pa me zanima kakvo je stanje?

Molim stanare koji su se vec useljili da nam prenesu utiske kav je pritisak vode, napon struje.

Sto se tice koseva to je verovatno smetalo nekom budzovanu koji je kao i moj komsija matoro zakeralo koji mi je rekao da on nije kupio stan da bi slusao deciju galamu nego da moze da se odmara kad mu se hoce.
Ko ne voli decu ne voli ni samog sebe.

Zagi123456":18mqxs9i je napisao(la):
Aman ljudi jel valja nesto u tim stanovima?

Ja treba da se uselim krajem meseca pa me zanima kakvo je stanje?

Molim stanare koji su se vec useljili da nam prenesu utiske kav je pritisak vode, napon struje.

И ја сам у истој ситуацији. Мада, како сам разумео, доста зависи и од извођача радова. Звучи невероватно, али је потребна велика доза среће приликом усељења у нов стан, бар што се тиче завршне обраде. :kafa:

Upotrebna dozvola ovih nasih zgrada da Vam svima bude jasno ocigledno nije dobijena! Ovo tvrdim jer se to jasno vidi iz dela teksta u nasim potpisanim kupoprodajnim ugovorima, a to je clan 6 kupoprodajnog ugovora gde se navodi:
Kupac se obavezuje da u roku od 30 dana od dobijanja obavestenja od Prodavca da je izvrsen upis stana u evidenciju nepokretnosti (Katastar nepokretnosti odnosno Zemljisne knjige) podnese zahtev za upis prava svojine na stanu i upis hipoteke na stanu iz clana 1. ovog Ugovora u korist Prodavca, na iznos cene glavnice, kamate, troskova i da o tome Prodavcu dostavi pismeni dokaz, kao i da o konacno izvrsenom upisu prava svojine i upisane hipoteke odmah obavesti Prodavca.
Iz prethodno navedenog se jasno vidi da od upotrebne dozvole za sada nema nista jer bi obaveze Kupca iz clana 6 kupoprodajnog ugovora bile momentalne, a ovako se Prodavac stiti jer da je upotrebna dozvola izdata postojali bi zakonski uslovi za upis stana u evidenciju nepokretnosti, a istovremeno i upis prava svojine na stanu i upis hipoteke na stanu na teret Kupca!
Zato tvrdim da je @Tatica u pravu po pitanju lifta jer zgrada bez upotrebne dozvole nije spremna za useljenje, takodje cinjenicom da lift nije pusten u rad samim tim i dat atest ide u korist tvrdnji da upotrebna dozvola nije izdata!
Pozdrav Tatici!

Hmmm,

sve do sada sto ste pisali i sto cete tek pisati nije bez osnova i nece imati karakter 'dlake u jajetu' ali svakako da ostaje gorak ukus posle svakog novog posta u kome se pojavljuju opisi konkretnih gresaka i tzv. 'fuseraja'...

Samo se pitam, ko se nije 'ugradio' u cenu nasih kvadrata...mozda jedino neko ko nije stigao...

Sta je tu je, sad bar postoji razlog da se trazeci zeca iz sume istera i neka druga zivuljka (vuk, meda, itd.)... :D

BTW...ali ako je jos uvek sezona lovostaja, jedino ostaje da ih udomimo u ZOO ;)

Pozdrav

MIMKA1980":pp2d88af je napisao(la):
podsećam Vas da mesec dana OD UPLATE učešća i PDV treba da uplatimo I ratu za stan. Ja sam 4.7. potpisala ugovor i tada izvršila uplatu, a useljavam se 31.7. što znači da plaćam I ratu za stan (4.8.) iako ću u njemu boraviti samo 4 dana !!!! Kakav bezobrazluk!

Možda nebi bilo loše da pozovete na broj 011/330-87-40 pa se raspitajte. Meni su rekli da može da krene prva rata uredovno u Avgustu od 15. bez obzira na uplatu pred kraj Juna. Svakako ostaje klauzula od tri neplaćene rate...
Trebalo bi da pozove još neko pa da vidi šta će mu reći po pitanju prve rate.

Molim komšije koje su danas preuzeli ključeve da ostave komentar.
Kakva je situacija kod vas?

Jedna informacija koja skreće sa aktuelne teme.

Vezana je za kablovskog operatera.
SBB je odgovorio na email sa upitom vezanimm za naše naselje.

Prenosim mail:
Poštovani,

Zahvaljujemo Vam na dostavljenim podacima.
Ovim putem Vas obaveštavamo da smo od nadležnog sektora dobili povratnu informaciju da Vašem naselju postoje tehničke mogućnosti za priključenje na našu mrežu.
Kada stanovi budu useljeni, akviziteri će Vas blagovremeno obavestiti i izaći na teren u cilju potpisivanja Ugovora.
Hvala Vam na razumevanju i ukazanom poverenju.

S poštovanjem,

Ovo znači da SBB poseduje infrastrukturu u naselju a kakva je situacija sa drugim operaterima ne znamo.

Dobro dali ste primetili da NEMA JAVNE RASVETE pa se pitam dali trebamo i to da PLATIMO da bi nam ukljucili :o :notok:

Draga komšinice, mi smo u broju 32 u dvosobnom stanu u potkrovlju. To je bio najveci stan koji smo mogli da dobijemo na raspodeli ( na šestom hodnik i stepenište, a na sedmom stan ). Posle 30 godina podstanarstva po raznim rupama od stanova sa troje dece ( sad su od 18 do 26 godina ), ne mogu da verujem da će nam biti gore nego do sada, pri čemu smo jedan i po stan otplatili gazdama. Dobiti mogućnost svog krova na pragu pete decenije stvara osećaj neverice, ali se bar deca raduju. Naravno da ćemo se boriti za sve što ne bude bilo kako treba, ali mi se useljavamo odmah jer nemamo izbora. Biće teško bez lifta, ali šta možemo. Nadam se da ćemo moći da oformimo skupštinu stanara što pre. Bili smo u stanu prošle nedelje, nije bilo vode, parket nije bio lakiran. Mi imamo i dodatnu brigu oko izolacije od kiše, jer nam je deo stana sa kosim prozorima. Posle pregrađivanja se useljavamo. Radujem se da vas upoznam. Pozdrav svim komšijama i neka nam je sa srećom svima.

Drage komsije imam jednu molbu. Oni koji su se uselili da li mogu da nam posalju slike podruma ako ih u opste ima. Koliko su veliki. Ja sam u Brace Jerkovic imao podrum od 4m2 ako su i ovi priblizno veliki onda je ok.

Jasmina":1y3ic271 je napisao(la):
Draga komšinice, mi smo u broju 32 u dvosobnom stanu u potkrovlju. Nadam se da ćemo moći da oformimo skupštinu stanara što pre.

To je razlog zbog kog sam postavila pitanje, 30. jula cemo se upoznati i licno. Pozdrav :)

Radujem se tome. Inače, redovno pratim forum, ali navala na komp u kući mi ne dozvoljava da ćaskam. Jedva čekam 30. Pozdrav :)

Svim buducim komsijama veliki pozdrav.
Imam jedno vrlo vazno pitanje za one komsije koji planiraju pregradni zid i izmestanje radijatora.
Da li je neko poceo sa radovima, odnosno da li se raspitivao da li ima vode u sistemu?
Kakva je procedura u vezi sa tim?
Jos jednom pozdrav

Da li se sami prijavljujemo u Infostan i EDB ? Da li pre toga treba da promenimo prebivalište u Ljermontovoj (ili policijskoj stanici Novi Bgd?) i sa kojim papirima se vrši prijavljivanje?
Šta bi sa plaćanjem prve rate; da li je MESEC dana OD UPLATE učešća i PDV?

Da li neko moze da mi kaze koja je ulica i broj ove zgrade : Objekat B3B. 2-3, LAMELA B3B.3, ULAZ B3B. 3. 2 i koje je boje?
Nisam u Bg-u pa moram da posaljem brata da pogleda stan.
Koji je poslednji rok za potpisivanje ugovora i uplatu ucesca?

Hvala.

jankobg":38inkiy2 je napisao(la):
Da li neko moze da mi kaze koja je ulica i broj ove zgrade : Objekat B3B. 2-3, LAMELA B3B.3, ULAZ B3B. 3. 2 i koje je boje?
Nisam u Bg-u pa moram da posaljem brata da pogleda stan.
Koji je poslednji rok za potpisivanje ugovora i uplatu ucesca?

Hvala.
to je ja mislim srednji red, crvena zgrada iza žute zgrade u prvom redu. al proveri još kod nekog

Drage komšije danas smo preuzeli stan.
Mogu vam reći da nismo za sada uočili velike probleme.
Imali smo par zamerki koje i nisu toliko strašne. Parket je dobro sastavljen, kakav je kvalitet laka videćemo za koji mesec upotrebe. Inače vide se čvorići i različiti tonovi parketa. Nije prva klasa sigurno.
Bilo je problema sa prozorima i roletnama ali sve se popravlja.
Malo je pukla boja i zid na terasi ali ništa strašo.
Sve je funkcionisalo proverili utičnice instrmentom pa uljučili muziku.
Videćemo kako će biti.
Od ovog smeštaja koji sam koristio do sada sto puta bolje a naše, zato nam ništa i nesmeta.
Nadamo se da će u dogledno vreme neko otkloniti kvarove rekli za 10-15 dana.

Pitanje za sve.
Gde ćemo stavljati spoljnu jedinicu klime?

Mogu reći da je u naselju živo kombići samo špartaju donose materijal za pregrade odnose šut, unosi se nameštaj.

Boban73":3hcx09e4 je napisao(la):
Svim buducim komsijama veliki pozdrav.
Imam jedno vrlo vazno pitanje za one komsije koji planiraju pregradni zid i izmestanje radijatora.
Da li je neko poceo sa radovima, odnosno da li se raspitivao da li ima vode u sistemu?
Kakva je procedura u vezi sa tim?
Jos jednom pozdrav

Imaju vode probano na ozračnim ventilima.
Negine taksa od 9000 Toplanama...

jankobg":3hcx09e4 je napisao(la):

@jankobg slika govori više od hiljadu reči. Bordo Srednji ulaz broj 56

Vrh