Šta je novo?

Sta mi ne smeta u Beogradu

spatiotecte

Professional
Učlanjen(a)
09.02.2007.
Pohvaljen
19.249
Hajde posto postoji tema gde svako moze da pise sta mu smeta u nasem glavnom gradu, otvaram ovu temu sa zeljom da uvedem malo optimizma i da svako ko zeli napise sta mu ne smeta u Beogradu.

Ово је свакако здравија и кориснија тема.

Рећи ћу оно што ми се допада у Београду. То је престоница наше земље и највећи српски град. Допада ми се осећај који добијем када видим неку од наших културно или државних иституција. Осећам се повезанијим са својом земљом. Једноставно, постоји неки осећај места.. Нека живост.

Ne smeta mi wegov jedinstven karakter arhitektonsko-kulturološke mešavine koji funkcioniše na neobjašwiv način, ali mi istovremeno smeta što se većina toga stidi.

све остало што није у оној теми :) јбг, није савршен град, али је мој, и волим га највише на свету :)

Nemojmo zaboraviti devojke! :) Pogotovu u sezoni na Adi :)
a tema me je oduševila, veliki plus!

O da sjajna tema :)

stf":1gxoxuhx je napisao(la):
Ne smeta mi wegov jedinstven karakter arhitektonsko-kulturološke mešavine koji funkcioniše na neobjašwiv način, ali mi istovremeno smeta što se većina toga stidi.

Gorstak89":11gxkghx je napisao(la):

Hvala, pa rekoh da ubacim malo pozitive sa ovom temom kao suprotna onoj "Sta mi smeta u Beogradu" sa nadom da ce ova ovde imati vise stranica. :)

Savu, a i Dunav, ali Savu ipak više sa sve setalistima :) Kalemegdan i pogled na ušće sa platoa pored Pobednika. Najgadniji kružni tok Slaviju :) Ulicu Jove Ilića (ali kako je nekad bila, sad je upropastise). Bulevar JNA, most na Adi. Crkvu Svetog Marka i rusku crkvu pored nje. Tasmajdanski park, i svašta još ali da ne nabrajam više.
Mislim da spadam u redak broj stanovnika Beograda koji vole ovaj grad i sa jedne i sa druge strane. Nikad nisam razumeo ljude kojima je neshvatljivo da predju most i vide da postoji nešto i sa druge strane.

Sent from my HTC One mini using Tapatalk

Gorstak89":1ijcubz9 je napisao(la):

Odlična tema, a i sezona na Adi nam se polako približava :wink:

Šetališta pored reka,prava oaza za opuštanje

Gorstak89":1ibf45a0 je napisao(la):

Кад већ Горштак спомену девојке и Аду, једна сличица са Аде. Па ето и Власт се на дужности окрене за лепотом :)
Већ сам ову слику јуче поставио на теми Бициклистичке стазе, али није згорег да буде и овде, да улепша и онако лепу тему.
Иначе слика има назив "сасвим природно"

Не смета ми спортска традиција, љубав према спорту, рекреацији и такмичарски дух.
Данас је то мало пољуљано али се надам да ће се вратити на своје место. Боље спортиста него наркоман, алкохоличар, пропалица!
Не смета ми што имамо један од највећих фудбалских клубова на планети, и паметне људе да се у њега сврстају :D

beogradska-arena.jpg

arena-delije-foto-s-piku.jpg

-2.jpg

Управо тако Милоше. +
Данас је светски дан спорта, а ми итекако имамо и право и обавезу да га славимо.

Beograd koji volimo: Prizor u Knez Mihailovoj koji je sve ostavio bez daha Video
"24 sata" | 10. 04. 2014. - 17:46h | Foto: Jutjub | Komentara: 15
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/457026 ... o-bez-daha
(ceo tekst)

Zvuči sasvim neverovatno, ali se dogodilo - Danilo Anđelković je u Knez Mihailovoj zasvirao na svojoj violini, a onda je iz mase zapevao operski pevač Nenad Čiča. Njih dvojica su potom održali pravi mini-koncert, koji je prolaznike ostavio bez daha.
456810beogradf.jpg

Nessun dorma - Danilo i Nenad
http://www.youtube.com/watch?v=SWybUu8_h8s :)

Ne smeta mi sto se gomile ljudi svakodnevno, spontano i neorganizovano, skupljaju kod Terazijske cesme na menjazi slicica za album SP u fudbalu. To mi je bas simpaticno i beogradski.

Bezaninac":2aws6zom je napisao(la):
Ne smeta mi sto se gomile ljudi svakodnevno, spontano i neorganizovano, skupljaju kod Terazijske cesme na menjazi slicica za album SP u fudbalu. To mi je bas simpaticno i beogradski.

He he... sećam se iznenađene reakcije nekih poslovnih partnera iz inostranstva kada sam ih malo provodao po centru grada:
- And, what is that crowd overthere?" - čovek se uplašio, pomislio opet neke demonstracije, huligani...
- As a kid, did you collect stickers with football players?
- Sure, of course!
Samo sam prstom pokazao na onu gomilu oko Česme i rukama gestikulirao listanje sličica, a oni su počeli da se smeju, bili su oduševljeni, ko zna šta su pre toga mislili...

Подсећа ме то све мало на размену стрипова у детињству. Плато код чесме у кнез Михајловој ми је био стварно посебно место.

Године сам провео покушавајући да се домогнем овог броја...у једном тренутку би заменио целу колекцију за овај :D

Сада кад видим ове са сличицама свих узраста људе, асоцира ме на вечну младост и виталност код нашег човека. :D

Veliki parkovi - Topčider, Ada, Košutnjak, Zvezdarska šuma.
Reka Sava i cela njena okolina, čak i oni sumorni i zapušteni delovi.
Život koji ne staje ni danju ni noću.
Slavna istorija, uprkos tome što je ta istorija lišila grad bilo kakvog urbanističkog identiteta.

Vrh