Šta je novo?

Srbija - zlatna strana medalje

Da, a ovih zadnjih trinaest su godine koje je pojeo ko...?
Lepo beše tog 5. oktobra, koliko znam niko iz mog okruženje nije dobio ni groša, nisam ni znao da se nešto deli, niti mi je trebalo. Taj osećaj u pola šest popodne već skoro gotovo, odemo na pivo u Moskvu, noćenje u autobusu na stanici i tek sutradan povratak kućama.

Da, a ovih zadnjih trinaest su godine koje je pojeo ko...?
Lepo beše tog 5. oktobra, koliko znam niko iz mog okruženje nije dobio ni groša, nisam ni znao da se nešto deli, niti mi je trebalo. Taj osećaj u pola šest popodne već skoro gotovo, odemo na pivo u Moskvu, noćenje u autobusu na stanici i tek sutradan povratak kućama.

Pa, poslednjih 13 godina je tekovina 5 oktobra. Ako se dobro sećam rahmetli Miki Rakić je direktno učestvovao u formiranju SNS-a.

Ima ona stara narodna: Ko drugom jamu kopa, sam u nju upadne.

Ovo kao oni koji kukaju za 15.3.

Šta ljudi misle, jednom se pojave i to je to, posle stave noge na sto i pare kaplju, a sve oko njih savršeno funkcioniše.

5.10. je samo odbrana rezultata na predsedničkim izborima. Narod je izašao da brani svoje.

Naravno da je promena na bolje, zamislimo samo nastavak vladavine Miloševića koji je postajao još sumanutiji. A i da nije i da je Miloševic bio car, opet je odbrana onoga što je narod hteo - smenu Miloševića i tako i glasao.

Tek nakon toga slede parlamentarni izbori, gde narod još jasnije pokazuje svoju volju, sada kada su izbori bili daleko slobodniji.

Pa onda imamo 12 pa onda još 13 godina svega i svačega, milion i jedne izbore i milion i jedno dešavanje.

Šta sad kad padne Vučić pa posle ne bude idealno, kukaćemo da je greška ili podmetačina što smo glasali protiv njega i posle eventualno izbornu pobedu branili na ulici?

Ne, brate, idemo dalje, menjaj, daj novog nekog, ne vraćaj se na staro i ne kukaj za ološem.

Znači 5.oktobar je kriv i za prvih 12 godina i ovih drugih 13, odnosno svih 25. Zanimljivo. Verovatno je kriv i za onih 10 najlepših godina 90-ih.

Kriv je što nije bilo 6 oktobra. Samo neki to ne žele da vide. Ovo što vidimo danas je kontinuitet svih tih politika. Da nije tako mi sada ne bismo vodili ovu konverzaciju.

^^Sve to stoji ali kako ćemo na ulici da odbranimo volju kad je jasno da će pojačavati represiju do nivoa pogibije ljudi a ni tada neće prestati jer zna da mirnom predajom vlasti idu kolektivno na robiju. Dakle borba mora biti do kraja, po prirodi stvari a ne jer ja to priželjkujem ili agitujem. Postavlja se pitanje kad će oni segmenti države koji štite državnost 🔫 ⚔️ stati na stranu ustava, građana i demokratskih tekovina.

Bez toga nema pobede. Mislim da i ako bude većina (kao rezultat izbora u njegovoj organizaciji) na strani promena da on neće predati vlast. On prvo neće dozvoliti izraz stvarne volje. Kriminalci na vlasti će se boriti kriminalnim metodama do kraja, krijući se i dalje iza državnog aparata. Odgovor mora biti adekvatan tome. Sloba je kao vođa bio slabiji od ovog radikala. Tu se videlo od mlađih dana da je povodljiv i vozan, pretvaran u kasnijeg Slobu tokom zivota. Slobu su stvarale društvene okolnosti u kojima se nije snalazio pa je krenuo da brlja, u trenutku poželeo mnogo, javio se inat... Ovaj sada gad je predodređen da ide do kraja bez ikakvih granica i to dolazi kao priroda njegove ličnosti i većine radikala. Čak i kao priroda nekih koji misle da to nisu a pišu po ovom forumu u ekstremno desnom maniru godinama. Psihopata se psihopati raduje, pa su se po tom osnovu i okupili. Biće jako teško bez stradanja nedužnih skloniti ga, nazalost.

Vrh