Šta je novo?

Srbija - zlatna strana medalje

Mislim da urusavanje RTS-a pokazuje da treba nastaviti na dosadasnji nacin, a nikako ne na izbore.

Samo tenzije, samo pritisak.
Gubitak skolske godine je najmanja zrtva.

Jer ovo sledi. Svima. Ako vas nije sramota da zivite u zemlji u kojoj je ovo dole moguce, a vi sedite u kafic i cerekajte se na 100m od studentske blokade RTS-a cele noci, kao ljudi koje sam ja veceras video.
Pogledajte prilog 235861
Ljudi, Cotra sokoli ljude ne širi defetizam. Sad su stvarno gotovi 🤩

Ljudi, Cotra sokoli ljude ne širi defetizam. Sad su stvarno gotovi 🤩
Tek sada je kriticno. Do sada HUlja nije imao skoro nikakvu stetu. 10% rejtinga je nista kad imas sve instituicije pod kontrolom.
RTS je prva institucija koja otezano radi.

Zanima me razlika medju generacijama.
Studenti jedan svet, oni od 25 - 45 drugi svet. Nisu za Hulju, ali nista ih ne zanima (osim statusnih kofeinskih napitaka i putovanja).

Jer jasno je zasto su starije generacije uglavnom, ne samo nezainteresovani, nego i neprijatelji studenata.
To smo vec apsolvirali.

Ali zasto su ovi vec od 25-45 nezainteresovani i okrenuti sebi, svom telu i putovanjima i svojim vitaminskim sokicima i proteincicima.

Ali zasto su ovi vec od 25-45 nezainteresovani i okrenuti sebi, svom telu i putovanjima i svojim vitaminskim sokicima i proteincicima.
Odgovor je satanizam.

Naučeni su od malena da su pare i komfor najvažnije stvari u životu.
Stvoriš mehurčinu oko sebe, izoluješ se psihički od sredine i uživaš u konzumerizmu.

Takođe moraš uzeti odliv mozgova u obzir. Gomila ljudi u toj starosnoj kategoriji je van zemlje.
Velikom broju njih je život u uređenoj državi mnogo veći prioritet od para.

Tek sada je kriticno. Do sada HUlja nije imao skoro nikakvu stetu. 10% rejtinga je nista kad imas sve instituicije pod kontrolom.
RTS je prva institucija koja otezano radi.

Zanima me razlika medju generacijama.
Studenti jedan svet, oni od 25 - 45 drugi svet. Nisu za Hulju, ali nista ih ne zanima (osim statusnih kofeinskih napitaka i putovanja).
Bukvalno su ti ljudi 25-45 vecina na svim protestima do sad.

Znam da ke za neke od vas ovo sve novo ali mi proteste protiv SNS imamo skoro celu deceniju bar jednom godisnje.

To je i demografija koja cini gro opozicionih biraca u tom periodu.

Znam da ke za neke od vas ovo sve novo ali mi proteste protiv SNS imamo skoro celu deceniju bar jednom godisnje.

Kod RTS-a ima premalo gradjana u odnosu na broj studenata.
Bas sada je najkriticnija faza.

Савeтодавни рeфeрeндум јe вeћ одржан, само што јe на чeлу особа која вeћ одавно нe прима савeтe ни од кога ко му нe ласка и нe подилази.
Да поновим, врeмe јe за лeчeњe.
Да поновим, јeдини лeк јe рeволуција!

Алeксандар Дикић

haos haos haos

Trubio sam trubom da unesem nespokoj u srecno vece posetioca kafica u blizini blokade.
Ignorisali su me uspesno.

Da, veceras je bilo puno ljudi.
Ne samo studenti.

Rezim sad tvrdi da im blokada RTSa ne smeta, da mogu da emituju program iz vise centara.

Jer jasno je zasto su starije generacije uglavnom, ne samo nezainteresovani, nego i neprijatelji studenata.
To smo vec apsolvirali.

Tesko da je populacija 25-45 nezainteresovana, oni su predvodnici svakih protesta u poslednjih deset godina i kad god se nesto desava uvek ih je mnogo na ulicama. To je naravno i sada slucaj samo su palicu vodjstva preuzeli studenti i jednim delom srednjoskolci, dakle gen Z. Koji donose jednu novu energiju i svest mora se priznati, malo stariji sada vise prate njih.

A medju onima koji su nezainteresovani ili su protiv promena pa recimo da ima nekoliko grupa. Jedne navodno ne interesuje politika i prave se da to njih ne dotice, prave neke svoje balone i misle da su bezbedni unutar njih. Mislim da je to jedan coping mehanizam jer osecaju i oni sve ali osecaju i nemoc pa se zavaravaju da su iznad situacije (a ne sede i meditiraju na vrhovima planina pa da kazes da to uopste ima nekog smisla). Druga grupa su suvi materijalisti, komformisti. Sta god da se desava njima je najbitnije da zaradjuju pare, da imaju drustveni status, da se snadju. To su ovi sto bi ti rekao sto vole statusna putovanja, kupovinu garderobe i gedzeta, dobra kola. Za njih je zivot samo to, neka lestvica na kojoj se treba penjati, moglo bi se reci moderni Sadukeji. I konacno, treca grupa su ljudi koji ne zele da se zameraju, izbegavaju konfrontacije, ne zele da ugrozavaju svoje poslove ili jednostavno imaju prijatelje iz SNSa pa ne bi da unose dodatne tenzije u svoje zivote. Sve tri grupe se odnose na ljude koji na neki nacin dele stavove sa protestima ali se ne ukljucuju ozbiljnije. Bar ja to tako vidim.

Razgovarao sa osobom od 63. godine. ultra visoko obrazaovan, ziveo i u inostranstvu. Situiran. Trosi dosta vremena na svoje hobije. Krece su u krugu prijatelja slicnih shvatanja koji su svi situirani i visokoobrazovani.
Ne voli Hulju, ali veruje da je u pitanju obojena revolucija.
Dokaz za to je sto "duboka drzava pod kontrolom americke DP napada desnicarske i neglobalisticke rezime u svetu".
Iako kaze da ne voli Hulju kaze da se u Srbiji nije zivelo nikada dobro kao danas, ponavlja Huljine argumente za to .
Zna da SNS masovno krade, ali "to ga ne zanima".
Nemoguce mu je objasniti bilo sta.

Mislim ipak da je grupa 25-45 neopravdano odsutna i da je njihovo ponasanje uglavnom u stilu obozavanja drustvenog statusa, pa se plase da bi u slucaju prevrata taj status izgubili.
Oni su ti od kojih bi se ocekivalo da se organizuju i prosire plamen pobune.
Oni se nisu organizovali.
Oni nisu nosioci bilo kakvih smislenih akcija, osim sto su ucesnici u besmislenim setnjama.

Sada je situacija najkriticnija i ima jos malo vremena za organizaciju inace ce se Hulja i njegovi konsolidovati i on ce vladati smao drzavnim aparatom bez podrske sto moze da potraje jos dugo. Mozda kratko za njega, ali predugo za nas.

Cotra, da nije problem u tebi, pitas li se? Mozda da promenis mesta na koja izlazis, ljude sa kojima se druzis? Ti samo naleces na neke mlade bogate, dokone, snobove, koji vezbaju, trose pare, ne znaju sta ce sa sobom... ili ove starije koji su ocigledno ,,ratni profiteri" koji su profitirali pod SNS-om.

Sve u svemu, to je bas mali procenat Srbije.

Podseti me na ono kad je caletu dosao prijatelj iz Svedske da nadje devojku za ozbiljnu vezu/zenidbu u Beogradu, a onda otisao razocaran pricavsi da su sve kurve. Kada su ga pitali gde je to bio po Beogradu i trazio devojku i doneo takav zakljucak, on je rekao - na splavovima.

Razgovarao sa osobom od 63. godine. ultra visoko obrazaovan, ziveo i u inostranstvu. Situiran. Trosi dosta vremena na svoje hobije. Krece su u krugu prijatelja slicnih shvatanja koji su svi situirani i visokoobrazovani.
Ne voli Hulju, ali veruje da je u pitanju obojena revolucija.
Dokaz za to je sto "duboka drzava pod kontrolom americke DP napada desnicarske i neglobalisticke rezime u svetu".
Iako kaze da ne voli Hulju kaze da se u Srbiji nije zivelo nikada dobro kao danas, ponavlja Huljine argumente za to .
Zna da SNS masovno krade, ali "to ga ne zanima".
Nemoguce mu je objasniti bilo sta.

Mislim ipak da je grupa 25-45 neopravdano odsutna i da je njihovo ponasanje uglavnom u stilu obozavanja drustvenog statusa, pa se plase da bi u slucaju prevrata taj status izgubili.
Oni su ti od kojih bi se ocekivalo da se organizuju i prosire plamen pobune.
Oni se nisu organizovali.
Oni nisu nosioci bilo kakvih smislenih akcija, osim sto su ucesnici u besmislenim setnjama.

Sada je situacija najkriticnija i ima jos malo vremena za organizaciju inace ce se Hulja i njegovi konsolidovati i on ce vladati smao drzavnim aparatom bez podrske sto moze da potraje jos dugo. Mozda kratko za njega, ali predugo za nas.
Има доста таквих нажалост. Контраши по природи. Такви највише иду на руку режиму.

Cotra, da nije problem u tebi, pitas li se?
Naaah, to je nemoguće.
that-can%27t-be-true-pierce-hawthorne.gif

Vrh