Za zlatnu stranu medalje je podkast "4 lica Srbije", nova epizoda posvecena novoj Vladi, mada je to uvek na slobodne teme, vezane za celu situaciju.
Sarovic je istakao jednu jako bitnu stvar, i posebno mi je drago da ju je neko artikulisao, jer meni se vrtela u glavi ali nikako da je dohvatim. Ukratko, da je cela ta prica o neophodnosti politicke konkretizacije studentskih protesta velika podvala. Da su protesti itekako politicki, a da od postavljenih zahteva ne moze konkretnije. I ponovio je vise puta sustinsku stvar, a to je, ne stranacka, ne poziciono-opoziciona, vec MORALNA podobnost neke osobe da obavlja neku funkciju. I kako su se odredjeni pojedinci samodiskvalifikovali na osnovu tog parametra.
Da budem baksuz pa da kazem da je i on na toj listi, ali ok. Ne moras da pravis burek da bi znao jel ukusan, a on bas bljuje vatru. Emisija standardno dobra.
Takodje, ono sto Cvijetin uvek istice, a to je da je skupstina nelegitimna mesecima. I to je ono gde ova stvar moze da se prelomi, trenutni legitimitet, odnosno, nelegitimitet vladajucih struktura. Jedini sastojak koji nam fali je spremna struktura koja ce preuzeti kormilo nakon neizbeznog pada. Djindjic i dosovci su govorili iz Skupstine, Kostunica je gostovao na preuzetom RTS-u. Isto vece.
To je ono sto je postojalo 2000. godine, nakon otkazivanja poslusnosti struktura sile, a sada ne postoji. Siguran sam da bi cak i neformalna, ili poluformalna "studentsko-univerzitetska privremena grupa" bila dovoljna konstrukcija za vecinu gradjana kao prelazno resenje i neko iza koga se moze stati.