Cotra
Advanced
- Učlanjen(a)
- 21.10.2024.
- Pohvaljen
- 5.234
Је л се чуло и на арени или су утишали
utisaliЈе л се чуло и на арени или су утишали![]()
Ne mogu da zamislim da otvoreno prihvatamo kolonijalni status u odnosu na one koji ti pljuju u lice. Ali u odnosu sa Evropom ni ne možemo da biramo drugo osim takvog statusa.Srbija će uvek biti nečija kolonija, tu nema više šta da se filozofira.
Tako su Srbi mogli da se pomire sa statusom koji su imali tokom turske vlasti. Jači su Turci imaju oružje...Pa upravo to odbijanje te najviše i koči u mnogim stavovima i stvarima.
Sve države na svetu se dele na dve grupe:
1) sile
2) kolonije
Neke su kolonije u većoj meri, neke u manjoj. Ali sve koje nisu sile - su uvek nečije kolonije.
Naročito dobro je to videla progresivna Evropa ali su nam ipak odredili status roba koji mora da se zahvaljuje što je rob i da se izvinjava jer nije dovoljno robovski postupao u prošlosti.Pa, kakvu sliku šaljemo, tako će nas i videti.
Na protestima se jasno šalje poruka da ovo društvo vapi za slobodom, želi pravnu državu, slobodne medije, poštovanje građanskih prava i to je video ceo svet. Ta poruka se i dalje šalje, tura do Strazbura, veliki skup u Novom Pazaru, slaće se i dalje, nema nazad.
Sa druge strane, zlo organizuje neko poselo da pokaže da smo i dalje nesrećnici spremni za kolonizaciju. Čak je i on morao da ode do Makrona da ga ubedi da se Srbija nije promenila.
Ako smo se već dogovorili da svoje dvorište moramo sami da sredimo, ajde prvo to da završimo. Ne može se rešiti Kosovo ako su nam izdajnici na vlasti, a država u raspadu.
Zato sto trazimo saveznike jer smo slabinu odnosu na Huljin rezim.Naročito dobro je to videla progresivna Evropa ali su nam ipak odredili status roba koji mora da se zahvaljuje što je rob i da se izvinjava jer nije dovoljno robovski postupao u prošlosti.
Tura do Strazbura je najnepotrebniji mogući korak, tražimo od stranaca da nam uređuju zemlju.
Skup u Novom Pazaru neće biti veći od onog u Beogradu a mislim da ni energija neće biti takva.
Ako smo se odlučili da sami svoje dvorište sredimo, zašto idemo u Strazbur?
NIko ne moze da bude veci podanik od Hulje.@Bender Rodriguez Inače sa takvim stavom da moramo prihvatiti položaj evropske kolonije očekujte još poniženja, poput Trump hotela u Nemanjinoj, i još rudnika, za Evropu strateškog značaja u zap. Srbiji.
Užasnut sam dok pišem ovo jer mi je u glavi scena atmosfere u društvu nakon prihvatanja podaničkog položaja od strane naroda ( vlast je to već učinila).
Antonio Gramsi?Која комедија, пишеш о поданичком менталитету а блеји ти тај на профилној
Ne znam u kojoj si ti zemlji živeo u prošlosti, ali bez te EU posle devedestih i onih koji su posle toga došli na vlast ovde ne bi bio kamen na kamenu.Naročito dobro je to videla progresivna Evropa ali su nam ipak odredili status roba koji mora da se zahvaljuje što je rob i da se izvinjava jer nije dovoljno robovski postupao u prošlosti.
Tura do Strazbura je najnepotrebniji mogući korak, tražimo od stranaca da nam uređuju zemlju.
Skup u Novom Pazaru neće biti veći od onog u Beogradu a mislim da ni energija neće biti takva.
Ako smo se odlučili da sami svoje dvorište sredimo, zašto idemo u Strazbur?