Србији ће се вратити достојанство и оптимизам.
Sve ovo što si rekao - ja mogu da se složim sa tim.
Otprilike i ja tako mislim.
Ali da bi se ta neka nova alternativa ustanovila, da bi ona ojačala, treba ipak neko vreme.
Da se stvari iskristališu, da se uspostavi stranačka infrastruktura, da se ispolira ideologija i "ponuda" sa kojom se ide pred birače.
Računaj, sa ovim procesom koji je otvoren protestima, stvar treba da se valjda bar jedno 18 meseci dok se ta neka alternativa ne posloži, a da je kredibilna alternativa vlasti u očima birača.
I sve to POD USLOVOM da ne prave pizdarije i revoluciju, da ne pokušavaju nasilni prevrat, nego da mirno odrade posao kako Bog zapoveda i izađu čistog obraza i sa jasnom ponudom pred narod.
I onda ćeš imati izbore - što zbog inercije, što zbog izbornih uslova, dobiće SNS te izbore ali neće moći da formira vladu, ili neće moći da vlada tako komotno kao do sada.
To će generisati nestabilnost koja mora da dovede veoma brzo (12 meseci max) do novih izbora kad SNS pada i alternativa dolazi na vlast.
Eto, to je logičan i prorodan proces da se vladavima SNSa privede kraju.
NAROČITO ako pritisak sa Zapada terminalno oslabi do nivoa da Zapad više ne igra presudnu ulogu u usmeravanju domaćih političkih procesa.
Ovo je jedini put.
Meanwhile, opozicija (ova nova, kredibilna, a ne retardi iz DS metastaza) treba da ide u narod. Treba da rade ovo što Vućič danas radi.
Da održavaju tribine, mitinge, da pune sportske dvorane, da se igra, peva, razgovara o problemima, da idu od kuće do kuće, da narod oseti da neko kredibilan postoji kao alternativa.
Treba da vode POZITIVNU kampanju - da pričaju o investicijama, gradnji puteva, novim radnim mestima - i da objasne gde Vučić greši kada to isto radi i šta bi oni uradili bolje po tom pitanju, a ne retardirano, kao do sada, sve zasnivati na huljama, pederima i nepomenicima. Ne treba koristii takvu terminologiju jer ona je srcu mila samo ljudima koji su dobrano zabrazdili u mržnji. Većina naroda nije u tom fazonu, pa onda takvo izražavanje iritira i nervira i pravi kontraefekat.
Ono što NE TREBA da rade je da se majmunišu po ulicama sa kojekavim blokadama puteva, gradilišta ili ne znam čega. Time će samo postiči kontra efekat i opet skrenuti vodu na njegovu vodenicu.
Vučića će da pobedi nacionalno orjentisana stranka ili koalicija čiji politički program počinje sa rečenicom "Postoji mnogo pozitivnih stvari koje je Vučić uradio, ali smatramo da zbog mnoštva negativnosti, uključujući i korupciju i nedostatak demokratije, koja polako guši zemlju, treba dati šansu novim ljudima.... a mi smo ti novi ljudi, zalažemo se za to, to i to i tražimo podršku glasača. Pri tome garantujemo procesuiranje svih nepravilnosti koje su učinile prethodne vlasti, kojih god da su boja, bez izuzetaka i milosti."