Šta je novo?

Srbija - zlatna strana medalje

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=397624#p397624:z3ulpuse je napisao(la):
MilisaV » 15 Jul 2016 08:13 pm[/url]":z3ulpuse]Zahvaljući ovoj temi sam saznao da je stf delio letke pičkoustog iako je kao nestranačka ličnost zaposlen u kancelariji za mlade opštine grocka

Sto bi to trebalo da bude od bitnog znacaja? To ne pravi od njega loseg coveka.

@relja @delija

Недостајем вам да ме пљујете па се покласте међу собом? :)

Елем, што се тиче дотичног чланка треба имати у виду да је то писао новинар који води лични рат против локалних напредњака а портал је под директном контролом супротне политичке опције на локалу и на њему се пуштају искључиво наручени текстови, тј. једина сврха сајта је константна црна политичка кампања против напредњака.

То је важно јер чак и један такав новинар са јасним политичким задатком и сврхом пред собом имао довољно образа да у дотичном чланку не пљуне СТФ-а, него попљује систем у коме није битно колико знаш, колико вредиш, колико школе имаш, шта си до тада урадио и постигао у животу и шта можеш да постигнеш ако ти дају шансу, већ поред свих квалитета мораш ући И у странку да би добио шансу.

То јест, острашћени политички противник ме је попљувао далеко мање од вас двојице понаособ на овом форуму у више наврата, а ви ме много боље познајете од њега, Делија чак и лично. Вас двојица сте ситне душе и заувек ћете остати ситне душе. То је све што се може закључити након свега што сте написали.

@milisaV

За гласаче напредњака важи неки консензус на овом форуму да је то скуп малоумног и необразованог полусвета. А ти си глат поверовао чланку локалног портала о чијем кредибилитету немаш никаквих сазнања, Али не, ти не волиш СТФ-а и они су написали нешто лоше о њему и ти си одмах поверовао. Сад ти мени реци да ли си имало интелигентнији од просечног гласача СНС-а?

A ti si mi krupan i bitan da se bo tebi nešto meri :laugh:

Ево Стф, ја ти се овде јавно извињавам због ове расправе која није имала никакве везе са тобом а која је довела до откривања чланка. То ми није била намера, чак ни ономад а камоли сада када си баталио форум. Буди уверен да је Реља једини коме сам тај чланак споменуо и поготово послао, из тада, по мом убеђењу добрих намера. Међутим, забадава сад.

ПС: Ајде мало објективности и присећања свега написаног. Управо због обиља материјала и чињеница у оним расправама око СА ја те нисам толико вређао на личном нивоу, ти богами мене јеси и управо је један такав моменат довео до откривања одређених чињеница. До тог момента сам једно годину и по дана трпео ону нову прорежимску плочу коју си, свима овде неприметно окренуо. А иначе, ти и Реља сте се далеко више чашћавали међусобно на личном нивоу него ти и ја.

Sto je ovdje interesantno mir mir niko nije kriv itd
Aj sad sva troica u 6 i 400 na pivo posto se znate mozete i milisav da povedete

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=397669#p397669:359d1xrc je napisao(la):
direktor » 16 Jul 2016 08:06 am[/url]":359d1xrc]Sto je ovdje interesantno mir mir niko nije kriv itd
Aj sad sva troica u 6 i 400 na pivo posto se znate mozete i milisav da povedete

Mogu da popiju samo kupljeno pivo iz trafike na klupici u parkiću, jer se 6 i 400 renovira.

@delija

Прихватам извињење, и за узврат се ја теби извињавам због поменутих личних увреда. Иако сматрам да је јавно изношење личних информација пренетих у високом поверењу неопростиво, могу да разумем ситуацију у којој ти је тада "пао мрак".

Ако говоримо о аргументима, ја не спорим да су се моји ставови кориговали од када радим у државној управи, али се не слажем да сам "променио плочу". Пошто радим где радим, имам директан увид у начин на који много тога (не)функционише у овој земљи па сам кориговао неке утопистичке ставове нормалне за доба студентског живота и маштања о савршеном свету. Пробао сам доста тога да појасним али не желите да слушате јер гледате све искључиво кроз призму странке. Свет није црно бели Делија, много сам ти пута то написао. Највише је сив.

На жалост, у свим тим расправама сте доказали и да не умете да се носите са себи равним противницима. Лако је имати аргументе и расправљати се са портал ботовима али кад налетите на себи равног, губите фокус.

@relja

Не сматрам, нити сам икада сматрао да сам не знам каква величина, а нарочито не да по мени треба нешто да се мери. Али такође, не глумим поштење као што многи од вас овде раде. Први сте ту да се просерете другима а у њиховој бисте ситуацији поступили идентично.

Ко је и шта је СТФ био пре странке знају сви старији форумаши, нарочито вас двојица и заиста ме запањује да сте потпуно свесно све то одбацили. Ваљда би требало да вам је довољно јасно да никада не бих ни присмрдео било којој странци да ме околности у датом моменту нису приморале. Да сам имао било коју другу опцију сигурно бих је искористио.

Da, ne glumiš poštenje. Ja ne moram da glumim.
Ti si svoju stranu izabrao, želim ti da ti se ukaže druga šansa i da pobegneš glavom bez obzira iz stranke i državne administracije.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=397766#p397766:2wocuzmy je napisao(la):
stf » 16 Jul 2016 09:49 pm[/url]":2wocuzmy]
Ко је и шта је СТФ био пре странке знају сви старији форумаши, нарочито вас двојица и заиста ме запањује да сте потпуно свесно све то одбацили.
Ти си сам одбацио Стф-а пре странке. Нико те није терао да пишеш оно што си писао на теми о СА. Жртва си сопствених избора. Немој да ти пада на памет да кривиш друге за то.

Сјајан резултат тима Србије на олимпијади из физике

субота, 16.07.2016. у 21:34
fiyika.jpg

Илустрација (Фото Принтскрин)
На 47. међународној олимпијади из физике одржаној од 10. до 17. јула у Цириху, у организацији Швајцарске и Лихтенштајна, државни тим Србије је остварио сјајан резултат при чему су сви чланови тима освојили медаље.

Златну медаљу је освојио Михајло Спорић из Математичке гимназије у Београду док је сребрну медаљу освојио Душан Новичић из исте гимназије.

Бронзане медаље су освојили Вук Радовић и Душан Ђорђевић из Математичке гимназије у Београду као и Милоје Ђукановић из Лозничке гимназије, саопштено је са Физичког факултета у Београду . Ово је један од најбољих резултата тима Србије од када се такмичи на међународним олимпијадама. Вође тима Србије су били др Божидар Николић са Физичког факултета у Београду и Владан Павловић са Природно-математичког факултета у Нишу, преноси Танјуг.
http://www.politika.rs/scc/clanak/359321/Sjajan-rezultat-tima-Srbije-na-olimpijadi-iz-fizike

ova vest isto zasluzuje da bude ovde

"Zajedno za bebe": Uručena donacija porodilištu u Negotinu
Predstavnici Komercijalne banke i Fonda B92 uručili su donaciju porodilištu Zdravstvenog centra u Negotinu.

IZVOR: B92 PETAK, 15.07.2016. | 18:42

Uručena su dva CTG aparata, tri reflektora za pregled pacijenata, radio nož, lampu za fototerapiju, set instrumenata za porođajnu salu i instrumenata za carski rez, čime je ovo porodilište dobilo svu neophodnu opremu.

To je deseta donacija u akciji „Zajedno za bebe”, koju su pokrenuli Komercijalna banka i Fond B92, u okviru koje za svako plaćanje klijenata karticama, Banka iz svojih sredstava donira novac za opremanje i obnovu porodilišta u Srbiji. U okviru ove akcije prikupljeno je blizu 47 miliona dinara, od čega je i negotinsko porodilište dobilo opremu koja će poboljšati nivo zdravstvene nege i zaštite beba i majki.

„U ovoj akciji, osim Fonda B92 i Komercijalne banke, veliku ulogu imaju i naši klijenti, jer svaki put kada oni iskoriste karticu Komercijalne banke, Banka iz svojih sredstava izdvaja novac za obnovu porodilišta u Srbiji. To znači da su i klijenti u Negotinu, zajedno sa svojom bankom, pomogli nabavku ove opreme i doprineli pobedi u borbi za budućnost svog grada i okoline. Sledeća donacija će biti za porodilište u Kladovu, tako da naša pažnja ostaje u ovom kraju.

Komercijalna banka će takođe nastaviti da, u okviru akcije „Zajedno za bebe“ i u narednom periodu pomaže opremanje i drugih porodilišta u Srbiji. Opredeljenje Banke je da ulaganjem u decu i mlade, ulažemo u našu zajedničku budućnost. Kroz društveno odgovorne projekte Komercijalna banka na najbolji način iskazuje svoj stav i shvatanje da njeni klijenti, partneri i svi pojedinci iz okruženja sa kojima je u kontaktu, imaju zajednički cilj – da pomažu onima kojima je pomoć preko potrebna” – poručio je Aleksander Piker, predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke.

„Zajedno za bebe“ je višeslojno značajna akcija: ne samo da smo opremanjem porodilišta vrhunskom opremom uticali na smanjenje smrtnosti prevremeno rođenih beba i beba kojima je odmah po rođenju potrebna dodatna pomoć, već se na ovaj način ohrabruju i potencijalni roditelji da se odluče i odvaže na roditeljstvo, a medicinski radnici dobijaju uslove u kojima mogu da pruže vrhunsku uslugu bebama i majkama.

Komercijalna banka je, zajedno sa svojim štedišama, bitno doprinela da se stvori šansa da se trendovi promene i da Srbija više ne gubi populaciju kao dva Negotina na godišnjem nivou” – izjavio je Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92.

Direktorka Zdravstvenog centra Negotin dr Biljana Paraskijević zahvalila se Komercijalnoj banci i Fondu B92 što doprinose stvaranju boljih uslova za generacije koje dolaze.

„Veliko zadovoljstvo i čast mi je što je naša zdravstvena ustanova i Odeljenje ginekologije i akušerstva dobilo veoma vrednu donaciju u okviru akcije „Zajedno za bebe". Donirana oprema doprineće kvalitetnijem radu lekara i pružanju mnogo bolje usluge pacijentima. Zahvaljujem se Fondu B92 koji je svojim aktivnostima realizovao ovu donaciju, kao i Komercijalnoj banci koja je donator celokupne opreme koju smo dobili" - rekla je dr Paraskijević, obraćajući se prisutnima.

U akciji „Zajedno za bebe” korišćenjem kartica umesto gotovine, klijenti Komercijalne banke bez ikakvog vlastitog troška direktno utiču na povećavanje iznosa doniranih sredstava.

Pre ove donacije Komercijalne banke, porodilište u Negotinu je zahvaljujući donatorima i akciji Fonda B92 dobilo opremu u vrednosti od oko 30 hiljada evra: pulsni oksimetar, kao i tri pacijent monitora, jedan ultrazvučni aparat, šest neonatalnih aspiratora, jedan topli sto, te jedan ginekološki sto.

Kampanja „Zajedno za bebe” deo je šire akcije „Bitka za porodilišta”, koju Fond B92 uspešno sprovodi već 4 godine. Ovo je 25. pobeda, što znači da je uključujući negotinsko, toliko porodilišta u Srbiji dobilo kompletnu neophodnu opremu. U narednom periodu, pobeda će biti proglašena u još 13, nakon čega ostaje oko 15 porodilišta do završetka akcije.
video
http://v.b92s.net/video/2016/07/15/481756161578931c2be920913799977.mp4

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=07&dd=15&nav_category=12&nav_id=1155660

лепо што су освојили, али им на жалост остаје у сенци неквалификовања за ОИ

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=397924#p397924:3233qbgw je napisao(la):
tragac » 18 Јул 2016, 10:53[/url]":3233qbgw]To su već odavno osvojili a ovo se čekalo 20 godina i pet izgubljenih finala.

не кажем ја да је лоше ово што смо освојили, напротив. али је ипак играње на ОИ нешто што сваки спортиста треба да доживи, и круна сваке спортске каријере. и што каже СвемирскиДуле, једноставно нисмо добро натемпирали форму

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=398040#p398040:x8f0733t je napisao(la):
JohnnyLee » 18 Јул 2016 10:49 pm[/url]":x8f0733t]Астродуле = СвемирскиДуле (као што Гага преводи :))
Плусићћћ укњижен ЏониЛи
:)

Nordeus do sada donirao 655.000€ porodilištima u Srbiji — Nova medicinska oprema za još četiri grada

Projekat Bitka za bebe se nastavlja, a Nordeus je ovog puta donirao medicinsku opremu u vrednosti od 88.500€ za još četiri grada u Srbiji — Zrenjanin, Sentu, Kikindu i Sombor.

Ova donacija u potpunosti će izmiriti potrebe za medicinskom opremom koja je neophodna za negu beba i porodilja u ova četiri grada.

Nordeus je do sada donirao preko 655.000€ zdravstvenim ustanovama u Srbiji, a juče su najavili nove donacije za opremanje još sedam porodilišta.

Menadžerka komunikacija i korporativne odgovornosti u Norderusu, Marija Beslać smatra da je ovo kao i svaka borba, i da je važno istrajati.

Izvor: Startit.
http://startit.rs/nordeus-bitka-za-bebe-donacija/

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=KZwjbjntfaU[/youtube]

Vrh