Šta je novo?

Srbija - zlatna strana medalje

На данашњи дан је покренута Митровданска офанзива. Однос снага је био 10:1 у корист непријатеља а Срби су ипак однели победу, једну од највећих у нашој историји.

Тврд је орах, воћка чудновата

Господин, али пре свега човек.
Владо Георгијев продаје шољице за врхунски еспресо, а сав приход од продаје донира за куповину инструмената талентованој деци.
1764959966530.png

Ne znam jel na forumu obrađena vest o retkom svetlom primeru nećaci policajke koja je postupila profesionalno a sada joj prete sankcije u pokrenutom disciplinskom postpuku gde se vrh policije već izjasnio da je postupala "neprofesionalno".

Dok su oni kurvini sinovi ispred parlamenta valjda veliki profesionalci u svom postupanju prema građanima i narodnim poslanicima. Zatim ide red pizdarija režimskih tabloida. Kao da ima neki efekat više na bilo kog sem što će osveta, u vidu lustracije za sve ovo režimski orkestrirano govnarenje u medijima i funkcionisanju države, biti jača.

Blokaderi vređaju ženu obolelu od raka, policajka je legitimiše", "Šokantan snimak iz Zemuna zgrozio javnost! Blokaderka-policajka matretirala bolesnu baku", "Baka koja ima kancer kasni na kontrolu zbog blokadera, a oni je vređaju: Ponašanje policajke je tek sramno i skandalozno", samo su neki od naslova u tabloidima.

Овде ништа није за дисциплинску. Да виде само како интери тркељишу људе у обичним ситуацијама. А јадна бака не иде нешто у правцу болнице.

Baba je bila neprijatna ali tehnički gledano nije pravila incident odnosno nije remetila javni red i mir. Čak je prilikom komentarisanja pričala tiše nego što pričaju neke životinje kod mene na poslu a kad su u prostoriji i na 2 metra jedno od drugog.

Samim tim, mislim - ali ne tvrdim - da policajka i nije baš imala neki povod da joj traži ličnu kartu. Mogla je samo da joj kaže molim vas produžite i ne ometajte ove ljude.

Ja bih bio srećan da su takvi ljudi najveći problem i najveći SNS bastioni. Ali nisu. Nažalost, ta besna i hipnotisana bakuta je med i mleko naspram onih koji se zaleću u ljude, rugaju se Dijani Hrki, puštaju LRADe na ljude, pale lokale, buše gume, itd...

Evo ako grešim može @Noki ili neki drugi pravnik da me ispravi ili da da svoje tumačenje. Ali ja mislim da baba suštinski nije ometala javni red i mir.

А полицајци те никад нису без икаквог разлога зауставили на улици?

Baba je bila neprijatna ali tehnički gledano nije pravila incident odnosno nije remetila javni red i mir. Čak je prilikom komentarisanja pričala tiše nego što pričaju neke životinje kod mene na poslu a kad su u prostoriji i na 2 metra jedno od drugog.

Samim tim, mislim - ali ne tvrdim - da policajka i nije baš imala neki povod da joj traži ličnu kartu. Mogla je samo da joj kaže molim vas produžite i ne ometajte ove ljude.

Ja bih bio srećan da su takvi ljudi najveći problem i najveći SNS bastioni. Ali nisu. Nažalost, ta besna i hipnotisana bakuta je med i mleko naspram onih koji se zaleću u ljude, rugaju se Dijani Hrki, puštaju LRADe na ljude, pale lokale, buše gume, itd...

Evo ako grešim može @Noki ili neki drugi pravnik da me ispravi ili da da svoje tumačenje. Ali ja mislim da baba suštinski nije ometala javni red i mir.

Nije mi izašlo da si me @Noki čisto da prijavim da se i meni dogodilo...

Inače dobro je što je legitimisana jer je to jedini način da ispratiš da li je instruisana baba sendvičar poslata da provocira ili spontana bolesna bakica. Dakle ima razloga, jer kao svesni provokator narušava javni red i mir.

A i ustanovili smo da imaju široka ovlašćenja "rutinska kontrola". Pa ako može rutinska kontrola prema meni 7, 8 puta za 7,8 godina koji ništa u tih 7,8 godina sumnjivo nisam uradio, onda može i bakici jednom. Prosto to je sad jednako postupanje od koga su ćaciji poludeli ovih 24h.

Хајде сад искрено, колико вас су икада без икаквог разлога легитимисали на улици, и били непријатнији од ове полицајке?
2. Први пут зато што сам прешао трамвајске шине док је ишла патрола без ротације, где ми је пандур рекао "шта ти мене гледаш испод ока, не смеш да ме гледаш кад пролазим"???????. Други пут сам седео на клупи у отвореном тржном центру где се продрао УСТАЈ! ЛИЧНЕ КАРТЕ!.

Од тада више никад али никад не гледам полицијска возила, ни кад прелазим улицу, ни кад ми стану да пређем улицу.

Sve ja razumem i uzimam u obzir, ali ne mogu da se složim da je mrmljanje sebi u bradu nasred ulice opravdan razlog za legitimisanje i "trkeljisanje" od policije.

Znam da sad ide kontra pitanje "dobro, a da li je sedenje kasno uveče u klupi na parku opravdanje da te policija smara i legitimiše?" Ne, nije ni to opravdano i nije u redu.

Edit:
evo pogledao sam opet - dok je prelazila na pešačkom jačina glasa izlazila je iz domena mrmljanja sebi u bradu. Ali je opet bilo tiše nego prosečni razgovor dva prosečna Srbina. Ne vidim tu ništa što bi moglo da se progura kao remećenje javnog reda i mira. Pogotovu ako se uzme u obzir da ona svo vreme ide svojim putem, nije kao neki ranije stala i vikala ili ih gađala ili htela da prođe telom kroz ljude.

Pa zato i kažem iz razloga jednakog postupanja mi je drago da je i nju proverila. A naravno da ne treba nikoga zbog negodovanja da proveri ili jer mladići sede na klupi u 20h petak veče.

А полицајци те никад нису без икаквог разлога зауставили на улици?
Druže, jesi ti svestan da možemo sad golog da te skinemo ovde?

To su mi rekli, iz čista mira. Valjda frustrirani što nemam ništa. U podne, vikendom, na sred prometne ulice.

Mada, ubeđen sam da je bar jedan od njih ona bu**** što je gazila po Novom.Sadu, pitanje da li su to uopšte policajci.

Da me ovako ko babu... život bi bio milinica.

Smatram da je pojava narodnih tribuna jedan od najvažnijih dometa i dobitaka studentsko-građanske pobune. "Pored masovnosti građana, moramo omasoviti i mehanizaciju." :)

Grci imaju masovniju poljoprivrednu mehanizaciju i kad stanu na put nema pomeranja, nose i interventni kombi policije kao od šale. A sami poljoprivrednici su daleko bolje sindikalno organizovani. Naše vlast razbije partikularnim ustupcima pojedincima da se ne ukrupne na nacionalnom nivou.

Takođe sam danas saznao da nam je procenat odvajanja na poljoprivredu tj. poljoprovredni budžet pao sa ranijih 5 odsto na ispod 2.5 godinama unazad.

Da režim krivo predstavlja da je budžet veći dodajući u ta 2.5% i sredstva EU koja nisu deo bužeta pa ni ne treba da budu predstavljeni kao procenat budžetskog odvajanja na poljoprivredu. Da su subvencije samo mlekarima dobre ali se namerno drži niska otkupna cena, visoke marže mlekara i lanaca marketa, te da je uvoznički lobi jak i uvezan sa vlašću. U suštini se sve čini da se poljoprivrednici "preorijentišu" na profitabilnije grane privrede ili IT sektor jer hranu i mleko možemo da uvozimo, ako već tu nismo konkuretni. A nismo konkuretni jer uvoznički lobi tako kaže i zajedno sa vlašću sve čini da ne budemo.

Vrh