Niko ni ne kaže da ih treba marginalizovati. Samo što mislim da ne treba ni da budu tipa "Stefana Nemanje na Savskom trgu". Da ponovim za sve one koji bi da me iskritikuju kako sam protiv spomenika Stefanu Nemanji, nisam protiv spomenika, jer sam čak više puta istica da nemam ništa protiv samog spomenika Nemanji, osim što je trebao da bude krst umesto mača, kako je prvobitno zamišljeno, ali da imam protiv postolja, za koje smatram da je "pojelo" sam spomenik.
Što kaže Došljak, treba ići u svim pravcima, i stilski i tematski. Nevezano za to šta bi više privuklo pažnju stranaca, samim podizanjem spomenika našim vladarima, ne postiže se nešto preterano puno, jer ukoliko se ne posveti pažnja tome i u školi, džaba ti što imaš spomenik Stefanu Nemanji, kada mladi dolaze da se selfiraju i fotografišu ispred spomenika, zato što je neko provalio da tako izgleda cool na fotografijama (za razliku od Despota Stefana), i da dobija više lajkova ili više pregleda youtube videa, pa tako sve više postaje "influenser".
Takođe, danas mi postavljanje spomenika našim vladarima od strane grada i države, deluje više ono reda radi, da se kaže da eto kao nismo ih zaboravili. Slično mi deluje i za neke druge ličnosti. A u suštini ne znaju da su arhitekta i gradonačelnik dve različite osobe, uprkos istom imenu i prezimenu, i da su Despot Stefan i Visoki Stevan jedna te ista osoba.