Šta je novo?

Smehoteka

Upozorenje.jpg

JAPANAC U SPLITU: Fiskalni računi me izluđuju jer u Japanu niko ne vara!

LUDI SVET, 14:32, 01.09.2013.Autor: Jutarnji.hr

19
Pošalji e-mail
Odštampaj tekst
A
Priznaje da ga je prijatelj nasmejao objašnjavajući mu zbog čega su uvedeni fiskalni računi. Smeh je bio izraz neverice, kaže, jer mu je nezamislivo da se sav promet ne prijavi državi
http://www.kurir-info.rs/japanac-u-spli ... nak-963503

Slova Б, Г, Д, Ђ, Ж, З, И, Л, Љ, Њ, П, Ћ, У, Ф, Х, Ц, Ч, Џ i Ш proterana iz Hrvatske
cirilica-300x225.jpg

VUKOVAR, 2. septembar 2013, (Njuz) – Devetnaest ćiriličnih slova proterano je danas iz Republike Hrvatske zbog izazivanja kulturološke netrepeljivosti, i ugrožavanju latinice, navode hrvatski mediji.
Kako Njuz nezvanično saznaje od izvora u Hrvatskoj, radi se o slovima Б, Г, Д, Ђ, Ж, З, И, Л, Љ, Њ, П, Ћ, У, Ф, Х, Ц, Ч, Џ i Ш.
- Preostalim slovima ćirilice, poput A, E, O, K, T i M je dopušteno da ostanu jer ničim ne ugrožavaju suverenitet latinice, kao i slovima poput B, P, C i H, koja su pristala da se preobrate u svoje latinične slovne dvojnike. Mi nikoga nismo prisiljavali da ode, ali smo jasno stavili do znanja da ovde nisu dobrodošli, i da bi se u suprotnom loše proveli – kažu građani Vukovara, koji su mirnim i dostojanstvenim okupljanjem proterali nepoželjna slova iz zemlje.
Nepoželjna ćirilična slova su Hrvatsku napustila u koloni, formirajući niz od nekoliko kratkih i nejasnih reči.
- Teško mi je da napustim zemlju u kojoj sam provelo tolike decenije i učestvovalo u formiranju tolikih reči, ali je pritisak ipak postao prevelik – kaže slovo Џ.
Izgnanstvo iz Hrvatske je najteže palo slovima 3 i X koja tvrde da su imali osnova da ostanu u Hrvatskoj i „da bi se posle nekog vremena sasvim integrisali u novo, evropsko društvo“.
- Barem ćemo se u Srbiji osećati sigurno i biti svoj na svome – napomenula su slova Ж, Ђ и Ш.
Prema poslednjim informacijama, kolonu ćiriličnih slova dočekala je policija na ulasku u Srbiju i usmerava ih u Vladine institucije.

Read more: http://www.njuz.net/slova-b-g-d-dj-z-z- ... z2dlaIjur2

Vrh