Šta je novo?

Služenje vojnog roka

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=373821#p373821:22ea0rlc je napisao(la):
astrodule » 29 Feb 2016 12:27 pm[/url]":22ea0rlc]Kakve to ima veze? Devojke koje privlače takvi momci nisu tvoja interesna grupa (verovatno), a ako su gejevi, onda više devojaka za ostale.

E pa nije bas tako, ako ima vise gejeva, onda ima i vise lezbejki, tako da broj slobodnih devojaka ostaje isti, a mozda cak i manji.

Kakve veze imaju homoseksualne osobe sa ovom temom?

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Nemaju tako da necemo o tome u ovoj temi ;)

Švajcarska ima obaveznu vojsku, a omladina izgleda kao na onim slikama.

Mogu da zamislim kako su sedamdesetih isto pričali za tadašnju čupavu omladinu, koja se danas zgražava nad današnjom omladinom..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sedamdesetih, a i osamdesetih, muskarci su se oblacili ekstravagantnije nego danas, moj cale fudbaler je u svom selu u kom je odrastao nosio duzu kosicu, uzanu majicu i uzane pantalone zvonarice i to je svima bilo sasvim normalno, jer su se bas svi, sem deda i baba, tako oblacili. Kod nas se jedva 1% ljudi oblaci "hipsterski" kao na pokazanim fotografijama (od kojih su, kako deluje, neke iz necije privatne kolekcije btw), ali je na njih najlakse pokrenuti hajku, jer se od ovih krupnijih zverki ipak malo plasimo..

Da li je neko sposoban za vojsku sa spoljasnjom pojavom nema veze, neki maldici koji spolja deluju "mekano" mogu odlicno da se pokazu i uklope u vojnu hijerarhiju. Ako smem da podjem od sebe, ja sam np. oduvek prezirao timske igre sa loptom, jer sam mucen bio barem za glavu veci od svih drugih vrsnjaka sve do mature, ali sam se zato u trcanju i atletici odlicno pokazao..

Nisam ekspert za vojsku, ali meni se, najiskrenije, vise najvise dopadala ideja "narodne vojske" koja je bila strogo sekularna i jako velika, u kojoj si mogao da sluzis od Vardara do Triglava, na vise mesta odjednom i jos duze ako to zelis.. jedino sto si morao cak i ako neces.. Ovako u manjoj strukturi svaka vojska i /paravojska moze lakse da skrene u fanatizam. Eto, kao sto je slucaj sa zandarmerijom. Cudni su to neki momci.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=373972#p373972:148k6qx3 je napisao(la):
relja » Tue Mar 01, 2016 3:20 pm[/url]":148k6qx3]Ako nema više služenja vojnog roka, ako mladići to doživljavaju kao nešto što mora da se izbegne po svaku cenu i ako se osećaju srećnim što su se "izvukli"... e pa onda bi trebalo zabraniti javno izvođenje "Marša na Drinu" na utakmicama, skupovima, kafanama, svadbama...preci su bili što su bili, današnje generacije su to što jesu.

Vojsku sam služio, "pravu" (mada se oni pre mene ne bi složili, oni su išli godinu i po, dve, išli su na vojne vežbe...), svima je bilo jasno da je takav model bio pogrešan i da je mnogo koštao, ali je makar društvu vratio ljude sa više životnog iskustva i trezvenijim pogledom na svet, na obaveze i na ljude oko sebe. I to nije loše.
A koliko na nedostaju čete organizovanih, disciplinovanih mladića u kondiciji, koje će da priskoče u svakom trenutku kada to zatreba, mislim da je izlišno govoriti.
:sesir:
Vojsku sam odslužio godinu dana u vreme stare Jugoslavije godinu dana(6 meseci obuke,pokretno logorovanje po Makedoniji mesec dana,Krivolak 15 dana-u to vreme 7 vojni poligon u svetu 50x30km,straža itd.),jedno i te kako značajno iskustvo.

Što se Švajcarske tiče,to je država sa najvecim brojem aktivnih vojnika u odnosu na broj stanovnika na svetu.

https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0 ... 0%BA%D0%B5

Samo kratko što se tiče oblačenja. Kada se malo izađe sa Balkana, shvati se koliko smo mi zatucani po mnogo čemu, pa i po oblačenju. Kod nas čim se neko malo veselije obuče, ili napravi frizuru odmah ga proglašavaju hipsterom ili homoseksualcem.

Sećam se izjave jednog internet prijatelja iz Australije koji se pitao zašto svi naši fudbaleri imaju kratku kosu i niko nema neku frizuricu (WC2010).

Po centralnim gradskim opštinama još ima malo raznolikosti, ail po prigradskim, tamo su svi kao klonirani. Zagledajte se malo u ljude, uglavnom su to neke neutralne kombinacije boja (sivo, crno) bez imalo mašte i originalnosti.

Mislim da bi naša vojska mogla malo da olabavi pravila što se tiče frizura i brade. Dovoljno je da bude uredna frizura i negovana brada. Jedino ako se služi na opasnom mestu je potrebno održavati kratku kosu i obrijanost. Ko ne zna, mislim da je glavni razlog za obrojanost naleganje gas maske na lice.

Нешто ме зеза комп па не могу да дам плус Рељи, а слажем се са тим што је написао.

Био сам морнар, скроз специфична ситуација у односу на друге родове. Било ми је чудно гледајући џомбе како им сузе цуре низ лице последњег дана, док нисам и сам схватио зашто. Скоро 20 година кукам како бих волео да се двапут годишње окупи екипа на броду, па да испловимо на ''давање границе'' 24 часа. Има разних искустава, моје је у великој мери позитивно. Али и неупоредиво.

Мој став је да бих увео обуку у трајању од три-четири месеца, ван места становања. Не дуже, непотребно је. Да се науче основе баратања оружјем, прва помоћ и слично. Ако се добро осмисли и спроведе обука, мислим да су користи вишеструке, пре свега социјалне: Упознаш се са, по свему, другачијим људима. Обично се сви окружимо сличнима себи, овде си приморан да будеш са онима са којима можда немаш ништа заједничко. Научи се функционисање у таквој, разнородној групи. Шири се повезаност између становника различитих крајева земље. Затим, усади се основни осећај одговорности и дисциплине (да не треба да му мама намешта кревет нпр.). Научи се да не може све да се добије кад се хоће, потребно је мало стрпљења. Затим, није лоше узети мало одмора од сопственог живота, погледати се са стране, видети да ли нам одговара пут којим идемо. И тако даље. С тим што бих ја увео обавезу овакве обуке и за жене, дакле, да целокупно становништво буде обухваћено.

Sad se setih vežbe na Krivolaku maj 88g tada je došlo čitava svita sa Gen.Mirkovićem tadašnjim načelnikom generalštaba,doduše početak vežbe je malo kasnio jer su jednom debelom general-majoru jedva uspeli da nadju adekvatnu gas-masku :lol: .

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=374096#p374096:fefvvhia je napisao(la):
astrodule » 02 Mar 2016 10:05 am[/url]":fefvvhia]Samo kratko što se tiče oblačenja. Kada se malo izađe sa Balkana, shvati se koliko smo mi zatucani po mnogo čemu, pa i po oblačenju. Kod nas čim se neko malo veselije obuče, ili napravi frizuru odmah ga proglašavaju hipsterom ili homoseksualcem.

Sećam se izjave jednog internet prijatelja iz Australije koji se pitao zašto svi naši fudbaleri imaju kratku kosu i niko nema neku frizuricu (WC2010).

Po centralnim gradskim opštinama još ima malo raznolikosti, ail po prigradskim, tamo su svi kao klonirani. Zagledajte se malo u ljude, uglavnom su to neke neutralne kombinacije boja (sivo, crno) bez imalo mašte i originalnosti.

Mislim da bi naša vojska mogla malo da olabavi pravila što se tiče frizura i brade. Dovoljno je da bude uredna frizura i negovana brada. Jedino ako se služi na opasnom mestu je potrebno održavati kratku kosu i obrijanost. Ko ne zna, mislim da je glavni razlog za obrojanost naleganje gas maske na lice.

Главни разлог за забрану браде је усађени отпор према четницима и њиховим брадама. Иначе, постоје јаче војске од наше у којима је ношење браде међу официрима традиција (нпр. шпанска). И нашим пандурима је забрањено да носе браде, а рецимо бечким није.

Иначе си све лепо рекао. Тај осећај да се цео град облачи у истом бутику и шиша код истог лимара си некад имао у Подгорици и Никшићу, а сад се примакао и кругу двојке. Касарна нам у крви, и то идеолошка, мада нам се сад сваки други "кратко подашишани" фудбалерчић сад крсти трипут ко тетка кад треба да уђе на терен. Глуп микс и мени врло антипатичан. Реално, повелика смо селендра постали.

Imam pametnijeg posla nego da idem u vojsku. Cao pozz.

Mислим да се ова краћа брада и толерише, а дужа брада код војних свештеника.

medjutim":3lfdku6d je napisao(la):
Mogu da zamislim kako su sedamdesetih isto pričali za tadašnju čupavu omladinu, koja se danas zgražava nad današnjom omladinom..

Sent from my iPhone using Tapatalk

+ као врата.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=373867#p373867:1ap4p9l8 je napisao(la):
Пантограф » 29 Feb 2016 05:12 pm[/url]":1ap4p9l8]Ја напротив мислим да су млади људи у Србији знатно већи националисти, да не кажем патриоте на стероидима, од старијих.

На основу чега сте дошли до таквог закључка? И шта уопште подразумевате под том етикетом - националисти? Да воле свој народ? Зашто онда дивљају по школама и стадионима, и зашто разбијају главе другим Србима само због тога што навијају за други фудбалски клуб? Колико знам, такви су главни "националисти" данас у Србији. Част изузецима.

А нисам баш убеђен ни да су патриоте. Нешто их нисам видео да су се организовали и позвали нас да чистимо улице, графите, сређујемо паркове, бетонирамо стазе...Али су први када треба да се жврљају графити и да се ломи. То је за њих патриотизам.

Можда зато што људи немају пара. Шта мислите о томе? Са платом од 25.000 тешко да ћете купити много одеће. Зато и носе све старо, избледело и подерано. Другим речима, носе шта имају.

А што се тиче војске, ти који данас позивају на увођење обавезног војног рока углавном нису били у војсци. Зато тако и причају.

СВЕТ,
Нити сам ја коме лепио етикету, нити сам се вредносно одређивао о нечијем патриотизму.

Ovaj verovatno namenski pravljen saljivi gif je vise za smehoteku, ali ovako moze da izgleda raspojasana neuvezbana vojska :)
giphy.gif

Vrh