Правио сам ја Генекс, али давно, за СимСити 3000. Сад га немам инсталираног, а мрзи ме да инсталирам само због тога. Него, мало је оф али можда и није, ево неких скриншотова из CitiesXL (уз одговарајућу причу):
Година је 1987. Београд се гуши у свакаквим проблемима и установљено је да је једини спас да се сагради нови главни град. Да не би било саобраћајних проблема, изабрана је војвођанска равница између Голубинаца, Војке, Крњешеваца и Попинаца (ова 4 села су административно припала новом главном граду). Прокопан је канал кроз Срем, којим је доведена вода за град, за који је планирано да има око 500.000 становника.
Карта града
Поглед на град са Фрушком гором у позадини
Радници на изградњи града су били смештени у насељу које су, шале ради, формрали тако да распоред улица изгледа као кош са лоптом. По завршетку града, насеље је ипак остало и сада је познато као Кошаркашко насеље
Поглед на централну зону
Индустријска зона се налази на северу
Оно што ми се највише допало, поред улица које могу бити и криволинијске, је могућност градског саобраћаја. Мало сам се намучио док сам линијама дао бројеве које сам хтео (не могу се слободно додељивати), али резултат је ту. Линије 1-5 су кружне, а све остале иду од крајњих терминуса ка центру.
Веровали или не, ево и Југића на улици!
Братимљени градови су, наравно, сви новоподигнути главни градови: Бразилија, Абуџа, Канбера, Белмопан, Вашингтон, Москва...