Šta je novo?

Simcity 4

Uskoro stiže nova igrica kojoj je uzor sim city - cities XL

[video]http://www.youtube.com/watch?v=ZDBEb8ayfqg[/video]

[video]http://www.youtube.com/watch?v=g_RVR_aMK2c[/video]

:kafa:

Voleo bih da vidim da naprave igru tako da grad ima evropski izgled. Ne svidja mi se preterano kako to izgleda u "americkoj varijanti" kao sto je slucaj sa Sim City-jem.

probao sam Cities XL. i dalje je SC4 ne prevaziđen. okačiću sluke nekih svojih gradova (oni koji su dobri, naravno)

Свиђа ми се код CitiesXL то што саобраћајнице могу да се слободно полажу (у кривине и тако то) и то што могу да се постављају линије градског превоза. Ипак, SC4 је много боља за играње и остаје најбоља игрица тог типа (SC Societies нећу ни да помињем, јер је шит).

SC Societies je propali pokušaj implementiranja City Life/Cities XL koncepta i SC4 koncept. jedina stvar koja mi se sviđala u SCS-u je to što si mogao da sam postavljaš zgrade koje hoćeš i gde. kada bi samo napravli pravi SC5....

grad Bree (92.840 stanovnika):
eq8sjr.png

1zmdnco.png

Forrest Green (119.250 stanovnika):
ixzgj7.png

biće još ovih dana, kada napravim screen-ove

haha i ja sam ovih dana počeo da igram opet SC4 ;)) I skinuo preko 1GB ovih add-onova ;))

Najbolja igrica ikad! Sa Civilizacijom naravno. Inace ja sam isto ovih dana opet poceo da je igram, samo sto sada igram SC3, jer mi ne baguje.

Ja nazalost nemam zivaca da je igram u zadnje vreme ali zato civilizaciju mogu uvek,izlazi nova civilizacija u septembru drugari!

Red bi bio i da naprave novi simcity,ali pravi nastavak 4ke a ne onu glupost sto napravise posle

Morden (165.220 stanovnika):

komercijalna zona sever:
8zl5so.png

Istočni Morden:
317a691.png

gradonačelnikov "trg" (da to je Genex u desnom ćošku;))
2n1z9ts.png

Правио сам ја Генекс, али давно, за СимСити 3000. Сад га немам инсталираног, а мрзи ме да инсталирам само због тога. Него, мало је оф али можда и није, ево неких скриншотова из CitiesXL (уз одговарајућу причу):

Година је 1987. Београд се гуши у свакаквим проблемима и установљено је да је једини спас да се сагради нови главни град. Да не би било саобраћајних проблема, изабрана је војвођанска равница између Голубинаца, Војке, Крњешеваца и Попинаца (ова 4 села су административно припала новом главном граду). Прокопан је канал кроз Срем, којим је доведена вода за град, за који је планирано да има око 500.000 становника.

Карта града

30b37uw.jpg

Поглед на град са Фрушком гором у позадини

a60ds.jpg

Радници на изградњи града су били смештени у насељу које су, шале ради, формрали тако да распоред улица изгледа као кош са лоптом. По завршетку града, насеље је ипак остало и сада је познато као Кошаркашко насеље :D

2pota3r.jpg

Поглед на централну зону

qosqr5.jpg

Индустријска зона се налази на северу

2dbs55c.jpg

Оно што ми се највише допало, поред улица које могу бити и криволинијске, је могућност градског саобраћаја. Мало сам се намучио док сам линијама дао бројеве које сам хтео (не могу се слободно додељивати), али резултат је ту. Линије 1-5 су кружне, а све остале иду од крајњих терминуса ка центру.

mb03fp.jpg

Веровали или не, ево и Југића на улици!

10yhu7q.jpg

Братимљени градови су, наравно, сви новоподигнути главни градови: Бразилија, Абуџа, Канбера, Белмопан, Вашингтон, Москва...

Постоји још градова са сличном коцепцијом. Кружне и радијалне саобраћајнице су, по мени, добро решење. Наравно, ја сам замислио да све раскрснице у кружно-радијалној структури буду денивелисане, али то, бар за сада, ни у једној симулацији града није могуће (не рачунам аутопутеве који не могу бити градске улице и на којима је немогуће поставити станицу јавног превоза).

Ево и једног фантастичног погледа на панораму града са врха једне зграде:

10nxcp0.jpg

Nego, jedno možda glupo pitanje, gde je groblje? :) Grad me malo podseća po strukturi na delove novog bežanijskog - koje bi se verovatno odlično uklopilo negde na obodu garda... :)

Juce sam kupio igricu SC4. Mozete li mi reci kako da skinem sada one nastavke za tramvaj i ostalo?

Ambassador":m4q128mh je napisao(la):
Nego, jedno možda glupo pitanje, gde je groblje? :) Grad me malo podseća po strukturi na delove novog bežanijskog - koje bi se verovatno odlično uklopilo negde na obodu garda... :)
Врло занимљиво, али СимСити4 је једина игрица тог типа у којој постоји гробље. И мене је увек чудило где се сахрањују људи, као да није предвиђено да у симулацији умиру. Симс је по том питању бољи.

А што је најлуђе, гробље не би ни било кружно, већ ортогонално. :p

Ja nisam igrao 4. dio, ali prethodne jesam. Simcity mi je predobra igrica, slicna je na neki nacin simsu ali puno bolja, jer ne upravljas porodicom nego vecom masom ljudi.

Dosta je zarazna, i ne dosadi brzo kao sims :)

Hajd daj nam nekoliko screenshot'ova predgradja koje pravis?

Hehe, nisam znao da je SimCity toliko popularan na ovom forumu, ja sam davno pravio Beograd, ubacicu koji screen..

vucko":jtcbac3d je napisao(la):
Danas izlazi civlizacija v igra,zanimljiva stvar je da u njoj se nije nasla srpska civilizacija ali jeste grad beograd i to sa ovom karakteristikom

Belgrade: Militaristic

http://well-of-souls.com/civ/civ5_civilizations.html#city-states
DIVNO!!! A šta drugo? Da neće možda biti "premature-before-schedule-subway-building city"

Evo mog BGa:
Beograd-12May1551285096256.png

Beograd-12May1551285096271.png

Ušće:
Beograd-20May1551285096397.png

Trg Republike i Knez (tu gde je trava treba da dođe pozorište, al nema pozoršta u SC4):
Beograd-15May1551285096327.png

Brankov i Stari Savski:
Beograd-18May1551285096380.png

Pančevački most, petlja sa Beogradske strane:
Beograd-10May1551285096127.png

Pančevački, petlja sa Vojvođanske strane (pošto je verzija koju ja imam namenjena za Britansko tržište vozi se s leve strane, pa sam morao celu petlju da pravim u suprotnom smeru =):
Beograd-26Apr1551285096036.png

Ada i Makiš upravo sada pravim novu verziju Ade,
Beograd-26May1551285096478.png

Kad sam izgradio "prokop" ceo grad navrnuo preko njega i napravio mi kolaps u saobraćaju =) (narandžasto putanje voza)
Beograd-26Nov1501284510547.png

Novi prokop (pre ovog velikog terminala sa 4 koloseka bile su mi samo dve obične stanice sa dva kols), i morao sam da izgradim petlju za voz zato što ne može da mi stane još jedan most (novi savski) pa onda iz sva 4 pravca dovodim na ovaj jedan, sa gornje strane se vidi sajam, i sa donje autokomanda.. takođe mi je nov i prilaz prokopu. Takođe sam celu prugu provukao ispod grada, do žel čvora i posle do pančevačkog mosta, kako je i u stvarnosti:
Beograd-26Jul1551285097198.png

METRO još nisam provukao.. I mislim da ni neću... bilo bi.. suviše nerealno =) Sledeće mi je sređivanje Ade i izgradnja mosta preko nje..

Vrh