Šta je novo?

Silva Vidikovac [ Stambeni kompleks | 40 254 m²]

Zdravo ljudi?

Jel sigurno da ce vrtic biti ispred merina i da ce zakloniti pogled na avalu?

Jel ima neko info o tome?
Maximalna visina venca za J1 (vrtic) je 9.0 m dok je za npr. Merin max visina 32.0 m tako da mozete predvideti koliko ce biti zaklonjen pogled.

Plan
IMG_8868.jpeg

Kolko vidim u vecem su problemu stanovu u lameli 6 nego lamela 5… tj. Krak blizi buena visti, ovaj drugi krak mozda nece biti ni zaklonjen

Neko je pisao iznad, da Merin pravi drugu zgradu između Top Hila i Silve, manju naravno, ali će izgledati kao Silva. Ako je to tačno, onda od ovog "servisnog koridora" nema ništa.

Ne vidim kako može vrtić da zakloni pogled, eventualno onima na 1 spratu. Teren ide nizbrdo, pa je tako teren gde je kraj Silve 5-10m viši od površine gde bi došao vrtić. Plus ako se uzme u obzir da vrtići su uglavom prizemni, ili P+1, stvarno ne vidim kome može da blokira pogled osim prizemlju i možda prvom spratu. A i kad se pogleda oblik parcele namenjene vrtiću logika nalaže da se objekat gradi skroz desno. Na kraju dana, ovo je Srbija, oni tu zoniraju za neku ustanovu i onda to tako stoji 10-15 godina jer nema novca za izgradnju, a uvek ima neka obližnja ustanova koja nema dovoljno dece.

Ostace taj vrtic i skola samo na papiru - jer papir trpi sve...

Mene samo zanima kako ce izgraditi ovaj servisni koridor i gde. Silva je ukopana i ti stanovi koji su u prizemlju imaju svoje "baste" - sto znaci da ce servisni koridor biti ljudima iznad glava ili ce skinuti zemlju i spustiti taj koridor da bude u nivou tih nultih spratova. Nisam pametan
I jedva cekam da vidim projekat za tu novu zgradu i kako ce biti uklopljena sa Silvom i Top Hill-om tu

Jel zna neko da li postoji varijanta za ranije useljenje? Pre 1. Jula?

Vidim da radovi lepo napreduju

Verovatno ce sve biti zavrseno mesec dana ranije - s tim sto Merin ne pusta u stanove dok se ne zavrsi tehnicki prijem objekta...

Mislim da nece, ali nikad se ne zna
Inace su na oko ~80% izgradjenosti objekta. ali ovi finalni radovi mogu da potraju (ti sitni poslovi na kraju oduzmu dosta vremena) - ali je i vise nego realno da se sve zavrsi krajem maja/juna

Pogledajte prilog 251810

znaci benefiti plana su sledeci:

1. umesto 2 zagusenja raskrsnicama ka kneza viseslava dobijamo sad jos 1 (roze)
2. umesto da se otvori ka skojevskoj donja ulica u kompletu nju je neki investitorpresekao svojim blokom jer lepsi mu je pogled i moze da se jos prosiri na sumicu (plava skrabotina)
3. umesto vrtica tamo gde je investitor kupio za zgradu, sad su na samoj ivici stene pomerili vrtic odma iza merin zgrade
4. ostaju usrani kalkanski zidovi na raskrsnici "2" ka lidlu, jer nema mesta za nadovezanu novu zgradu koja treba da zatvori blok koji je spontano i nastao kao takav
5. sada je sasvim sigurno da ce ova debilna nelegalna zgrada kod dm-a da se zamaze i ostane gde i jeste i da se prodaju stanovi. Uostalom iz ove perspektive zasto bi se ona i gledala kao nelegalnija od gigatron kalkanske zgrade kad i ovako gledano plan za izgradnju nikakav od samog starta nije ni postojao.

Toliko ocigledna retardacija da je to nenormalno.

Zamisli kao u marini dorcol, nece investitor camce ispred zgrada, pa je eto izmestio marinu. Glavni zakljucak - mali ce nam biti zatvori, Ako mene pitate, ceo ovaj blok u tvorza da se pretvori.

Edit: drugar je kupio stan u merin zgradi sa pogledom na avalu. Secam se da je govorio da nema mesta da bilo sta zagradi ispred njega. Bas me zanima kako ce sad da reaguje kad bude saznao da su mu stavili vrtic ispred nosa.
Ovo je super fotografija da se stekne utisak o konacnom izgledu (ili bar kako mislimo da ce konacan izgled biti). Da li je neko voljan da otprilike obelezi na 3d prikazu gde ce se trenutno nalaziti svi stambeni objekti? Mislim da bi bilo korisno svima, ja bih to uradio ali nisam 100% siguran da bih lepo izveo. Hvala unapred.

Vrh