Šta je novo?

Silva Vidikovac [ Stambeni kompleks | 40 254 m²]

Kako sam ja cuo bice iste visine, ali nece ici skroz do dna parcele, vec ce stati negde na dve trecine. Bar smo takve info dobili mi u Top Hillu.

Ono sto je sigurno, jeste da svaka nova zgrada produzava agoniju nas koji vec zivimo tu, jer grad nece dovesti ulicu ovde dok sve ne bude gotovo. Kako oni kazu zbog kamiona, koji bi svakako polupali sve.
Hvala puno na info. Mi smo uzeli stan u poslednjoj lameli sa pogledom na Avalu, pa se nadam da su ove info tacne, i da necemo gledati komsijama u serpu.

Kako sam ja cuo bice iste visine, ali nece ici skroz do dna parcele, vec ce stati negde na dve trecine. Bar smo takve info dobili mi u Top Hillu.

Ono sto je sigurno, jeste da svaka nova zgrada produzava agoniju nas koji vec zivimo tu, jer grad nece dovesti ulicu ovde dok sve ne bude gotovo. Kako oni kazu zbog kamiona, koji bi svakako polupali sve.
Parcela ove buduće zgrade je pri tom donjem delu uža za oko 5m u odnosu na npr. Top Hill . Nisam stručan , ali sam ubeđen da će Merin iskoristiti svaki mogući milimetar te parcele ukoliko im se ukaže mogućnost za to. Bilo bi fenomenalno da bude kraća u odnosu na ostale , ali ne verujem...
Ako se ne urade ulice ja ne znam kako će stanovnici Buena Viste onda ulaziti u garažu...
Zahtev za građevinsku dozvolu je podnet i i dalje je na čekanju . Neće raditi svih 5 ulica odjednom , moje mišljenje je da će prvo raditi ulicu koja povezuje KV i Buena Vistu , i onu koja povezuje Silvu i ostale zgrade kod TC Bazar . Ostatak će verovatno uraditi kada se dignu sve zgrade i uklone sve opstrukcije kao što su kran (između Lidla i Silve) i montažne kućice na donjem delu parcele.

Sasvim sigurno ide zgrada do kraja parcele
Sad moraju da se povuku i sa ivica parcele tacno 8 metara, sto dovodi do toga da je tu oko 16 metara razmaka izmedju zgrada

E sad, dobra stvar u ovome sto ce verovatno Merin gurati isti "stil' kao sa Silvom, pa zgrada nece dodatno odskakati od same Silve vizuelno. Mislim ovo je ocekivano, da ce neko tu zidati zgradi - pa ako je neko, onda bolje da je to Merin
Jos jedna stvar je, da nakon Vidikovca Viste i te zgrade izmedju Silve i Top Hill-a, nema vise tu sta da se gradi :D pa ce verovatno krajem 2027/28 zavrsiti celo to naselje, i da bi grad vec trebao da sredi infrastrukturu i drzavne ustanove koje su potrebne (i u planu).

Nego postavio sam pitanje u drugoj temi, ali bez odgovora - da li je sa nekim kupcem (ko je kupio na fazno placanje) komunicirano da mogu vrsiti povrat PDV-a nakon svake faze? Cuo sam to od poznanika (tvrdi da mu je receno (doduse drugi projekat) da moze traziti povracaj nakon svake faze na osnovu fiskalnog racuna), ali mi je malo cudno jer je jedan od uslova (bar ranije bio) da je stan kompletno isplacen i da se trazila saglasnost investitora...

Sasvim sigurno ide zgrada do kraja parcele
Sad moraju da se povuku i sa ivica parcele tacno 8 metara, sto dovodi do toga da je tu oko 16 metara razmaka izmedju zgrada

E sad, dobra stvar u ovome sto ce verovatno Merin gurati isti "stil' kao sa Silvom, pa zgrada nece dodatno odskakati od same Silve vizuelno. Mislim ovo je ocekivano, da ce neko tu zidati zgradi - pa ako je neko, onda bolje da je to Merin
Jos jedna stvar je, da nakon Vidikovca Viste i te zgrade izmedju Silve i Top Hill-a, nema vise tu sta da se gradi :D pa ce verovatno krajem 2027/28 zavrsiti celo to naselje, i da bi grad vec trebao da sredi infrastrukturu i drzavne ustanove koje su potrebne (i u planu).

Nakon Vidikovac Viste, imate jos dva aktivna gradilista u pripremi - parcele 2108/3 (skoro dobijena gradjevinska dozvola) i 2395 (Top Hill 2), takodje Buena Vista faza 2 je planirana odmah ispod njihove zgrade koja se trenutno gradi. 2027 je vrlo optimisticna prognoza, pre bih rekao 2030 ako bih morao da se kladim.

To naselje sa tim brojem zgrada zaslužuje školu i vrtić kao što je dato planom detaljne regulacije.

Vrh