Šta je novo?

Savski trg

Имам осећај као да траје више од 3 :ROFLMAO: Некада сам користио тај трг сваки дан, сада баш ретко.

Mene je sad zainteresovalo koliko li je godina trajala izgradnja stare crpne stanice kad su, uz svu tehniku i tehnologiju koju imamo danas, ovu pravili i testirali prilično dugo.
Ja volim da karikiram kad kažem da su te neke stvari koje su se nekad pravile radile uz pomoć jedne lopate i jednog čekića, kesera!!!

Taksi stanica.
20220220_152639.jpg
20220220_152628.jpg
20220220_152616.jpg
20220220_152709.jpg
20220220_152538.jpg
20220220_152514.jpg

Google maps skinuo obavestenje da je raskrsnica zatvorena. Poranil su :)

To ide na prijavljivanje od strane korisnika, tako da sa što više prijava (u kratkom roku), obaveštenje se skida automatski. Kao što se prijavljuje i sudar, što više prijava na istoj lokaciji, onda se automatski postavlja obaveštenje.
Na Waze ima još više detalja, ali kada se prođe pored neke opasnosti na putu, aplikacija automatski pita da li se ta opasnost još uvek tu nalazi.

Znam kako ide, al zašto bi prijavljivali da je otvoreno ako nije*

Nije nužno potrebno prijavljivanje, već sistem sam može da detektuje da ima saobraćaja tuda. Verovatno zato što su krenuli tramvaji, šalju se podaci sa telefona putnika na GMaps i on primećuje protok tu, kao što recimo funkcioniše praćenje gužvi preko GMaps-a.

Mene je sad zainteresovalo koliko li je godina trajala izgradnja stare crpne stanice kad su, uz svu tehniku i tehnologiju koju imamo danas, ovu pravili i testirali prilično dugo.
Ja volim da karikiram kad kažem da su te neke stvari koje su se nekad pravile radile uz pomoć jedne lopate i jednog čekića, kesera!!!
Dovoljno je reći da su svojevremeno šine sa poteza Vukov spomenik - Kalemegdan prebacili sa sredine na obod, za nedelju dana. E sad jel u to bilo uključeno i kaldrmisanje šina, nisam siguran.

Zna li se da li je stara crpna još uvek u pogonu,primetio sam da na njoj stoji onaj beli kontejner i pored njega velika spoljna jedinics za ventilaciju. Mislim da to nije od ovih radnika već zamensko rešenje za nadzemni objekat koji je srušen možda grešim...?

Мораће доста да подигну ниво тротоара у Савској код поште због пешачког прелаза.

Vrh