DraganSt
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 15.08.2017.
- Pohvaljen
- 2.060
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=770487#p770487:1geajyo2 je napisao(la):solecar » Ned Avg 30, 2020 9:37 pm[/url]":1geajyo2]BNV će postati centar svih zbivanja kao što će to biti Velika Moštanica. Hteli neki da to priznaju ili ne. Kao što neki rekoše, turiste ne interesuje toliko Knez Mihailova i sam centar, zato što to isto imaju i kod sebe, te se tako to može primeniti i na BNV. Zašto bi neko trčao da vidi BNV, kada to takođe ima kod sebe? Dalje, postavlja se pitanje na kojem će to putu da prolaze nepregledne kolone turista, kada sve što je generisalo veliki broj ljudi na tom mestu se izmešta? Baš će turisti da hrle da gledaju fensi obaloutvrdu koju imaju i kod sebe. Sve te priče ko u rangu onoga da Bugarski turisti hrle u Beograd za novu godinu da vide novogodišnju rasvetu.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=770421#p770421:1geajyo2 je napisao(la):DraganSt » 30 Avg 2020 15:57[/url]":1geajyo2]Sa tacke gledista lokacije, ne moze se porediti Krunska I Savski trg. Hteli to da priznate ili ne Savski trg ce biti buduci centar gde ce prolaziti puno turista, bilo da sa namerom idu tamo, bilo na putu do keja, KV, BNV. Dakle, cak I ljudi koje ne interesuje tehnika I koji ne bi otisli u Muzej NT, proci ce pored stare ZS I videti Muzej Nikole Tesle tako da ce otici iz Srbije sa znanjem da je Nikola Tesla bio Srbin. To je ono sto mi se svidja. Sto se unutrasnjih prostorija tice, verovatno da bi bivsa elektrana mogla da obezbedi mnogo lepsu izlozbu.
Kao varijanta, mogli su da naprave zgradu muzej u BNV, ili atraktivnu futuristicku zgradu preko puta BNV koja bi bila vidljiva sa druge obale.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=770425#p770425:1geajyo2 je napisao(la):DraganSt » 30 Avg 2020 16:09[/url]":1geajyo2]Nije vazno da li ce postati centar, kao sto si sam rekao, postace centar zbivanja, a to znaci da ce puno stranaca proci pored Muzeja, za razliku.od Krunske gde su odlazili.samo ljudi sa namerom.
Osim lične i službene ushićenosti pojedinih forumaša BNV, ne videh da je iko dao konkretan arument zašto će BNV postati centar svih centara, zbivanja i svega što se deešava u gradu. Ja sam se barem potrudio da obrazložim zašto mislim da neće biti, kao i zašto nije dobro da se linije sa Savskog trga skraćuju do Mostara zarad TC u BNV. Uguravanje muzeja Nikole Tesle, skraćivanje linija sa Savskog trga, kao i postavljanje spomenika Stefanu Nemanji, neće naterati ljude da posećuju nešto, samo zato što je neko zamislio da to što se gradi mora da dnevni promet od milion ljudi i da svi treba da svakodnevno izražavaju ushićenje. Ljudi će i dalje ići tamo gde su i ranije išli, s tom razlikom što će trošiti više vremena da stignu, zbog novonastale situacije.
Što rekoše neki, postoji znatno više mnogo boljih lokacija za spomenik Nemanji, a koji su na uzvišenjima, i da je samo pitanje na koju je trebalo da se postavi. Što se tiče muzeja Tesli, tu se slažem za Elektranu na Dorćolu.
E moj svetski putnice, turisti ne idu samo.u one delove grada gde mogu da se vide stari grad I muzeji, vec odlazr I tamo.gde mogu da se opuste jer oni su na odmoru a ljudi na odmoru zele da predahnu, na primer da popiju.kafu u kaficu pored reke ili mozda da sednu na brod I sat dva krstare rekom, a eto u BNV ili Karadjordjevoj je idealno mesto odakle mogu pocinjati krstarenja (ako se vlasti sete toga).