Bas lepa zgrada u ovom nasem luzickosrbskom Baru, Barlinu. Umeju i nemacki gastarbajteri kod nas tamo ponesto dobro da urade. Ja jesam misljenja da je Renesansa i kasnije barok bila jedna velika predstava i manipulacija katolicke imperije prema svim culima posmatraca: arhitekturom (antika, renesansa, barok), umetnoscu i slikarstvom uglavnom fiorentinaca (Da Vicni, Mikelandjelo, Rafaelo, Donatelo...), muzikom (Vivaldi, Bah..), otvaranjem njihovih univerziteta (SORBona, Oxford, Kembridz na kom sam se i ja btw malo skolovao), prekrajanjem istorije, "otkrivanjem" 2000 godina starih antičkih dela itd...i stoga ga braca Rusi i nazvase u lošem smislu termina "imeprijalnim" (i njihova SSSR je po veličini bila imperijalna ali na drugi način jer nije bilo apSORBcije identiteta i jezika Srba/Venda kao u istocnoj i severnoj Nemackoj gde je to bila brutalno) ali mora se priznati da su tvorci renesansne bajke/predstave genijalno ušli u samu suštinu lepote, što pokazuje da i danas ceo svet se divi njihovoj arhitekturi poput ove gore navedene, ne samo Evropljani, vec i Kinezi, Indijci... Medjutim ako su Nemci krenuli da se vracaju svojim korenima, trebali bi otici jos dublje i vratiti srbski-luzickosrbski identitet i jezik nazad iz nemackog, imperijalnog. Cime se stvaraju dalje preduslovi za nihovo luzickosrbsko ujedinjenje u izvornu Velike Srbije koja nestade raspadom u Evropu...