Šta je novo?

Savski trg

Ukimuce i ta i ona u nemanjinoj ispred hotels beograd i palate jadran zbog novih tram stajalista bar ce biti lakse presjedanje sa 3.12. 13. Na 2.7.9.

13ица неће стајати у Немањиној, није јој део трасе.

Мислим да ће стајалишта бити мала за по пет линија у оба смера.

Је л се зна где ће бити аутобуске станице за 83, 78 и неке друге линије?

Možda će trg kao trg ispasti na kraju ok, posmatrano iz ptičije perspektive ili iz daljine, ali što se tiče saobraćaja, sve je težak PROMAŠAJ. Od toliko prostora unaokolo uspjeli su sve sabiti, smaniti, unakaziti, sad će i parkong da se makne, ovo drveće tek što je nešto izraslo da nestane, a tek će se vidjeti koliko će ovo biti usko grlo i koje će zagađenje godinama tu da se pravi. Potpuno bespotreban plato, sa jos bespotrebnijim spomenikom na tom mjestu. (nemam nista protiv spomenika, samo da je negdje drugo).

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=722677#p722677:3kyrizca je napisao(la):
Mikie » Tue Mar 31, 2020 5:47 pm[/url]":3kyrizca]Број стабала је смањен са 300 на 240, за сада. Шездесет стабала мање за два месеца.

Nadam se da će posaditi stabla koja su niska i koja će se kresati, umesto da odmah zaklone pogled na železničku stanicu-muzej i spomenik na karakterističan način.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=723015#p723015:11w0ja9w je napisao(la):
JarJarBinks » Сре Апр 01, 2020 7:15 pm[/url]":11w0ja9w]
Nadam se da će posaditi stabla koja su niska i koja će se kresati, umesto da odmah zaklone pogled na železničku stanicu-muzej i spomenik na karakterističan način.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=722630#p722630:11w0ja9w je napisao(la):
Mikie » Уто Мар 31, 2020 5:50 pm[/url]":11w0ja9w]

Савски трг спреман за возила од идуће недеље
...
– На Савском тргу биће посађено 240 нових стабала.У току је њихов увоз јер се саде велика стабла, а не саднице– рекао је Горан Весић, заменик градоначелника.
...
Извор: Политика | уторак, 31.03.2020. у 15:45
Садиће се већа, одрасла стабла. Ископали су већ више рупа дуж коловоза, чини ми се дубине око 2 м. Трг и стара ГЖС се неће нешто нарочито видети са тротоара дуж обода. Можеш да нађеш рендере и 3-Де приказе на овом линку "Радови затворили Савски трг".

Ove zelene polukruzne povrsine su takva bezvezarija same po sebi a jos plus vec sad mi muka kad pomislim na sta ce sve liciti posle samo dva meseca. Taj deo trga je trebalo poplocati kao i trg republike, ovamo vec ima dovoljno zelenila u najavi tj. drveca. Mozda je eventualno trebalo ostaviti samo ta prva dva uska pojasa do linije stabala.

Визуелно можда, то је ствар укуса.
Плашим се да ће се оно дрвеће на Тргу републике свако лето спарушивати и мораће да га мењају, тако да никад неће ни одрасти са великом крошњом како би постало отпорније.

Мени је много важно да има хлада, и да је што могуће мања површина која исијава топлоту. Писао сам већ да је Савски трг било немогуће препешачити од позног пролећа до ране јесени. Од јутра до заласка Сунца је константно зрачење јер је било пет-шест дрвета на целом тргу, без и једне зелене површине, с тим да не рачунам оне кортен жардињере јер уопште нису одржаване. Огромно загађење због великог саобраћаја и окретнице је још више задржавало ту топлоту.
Ја чак нисам еко фанатик, већ мислим да би те врућине и загађење озбиљно утицало на здравље сваког ко прође било којим таквим тргом.

Али, после обећања од 300 стабала, спустили су на 240. Чекам да падне испод 200...

Dve sličice uživo :)
Biće ovo jedno od najlepših mesta u gradu živi bili pa videli.
Čekam dan kada će ovde svoje mesto zauzeti velik župan Raške, gospodar sve Srpske zemlje i pomorske, Stefan Nemanja.

Pogledajte prilog 1

Lepo napreduje :vops:

I dalje mi smeta ova obična kontaktna mreža (boja je ok), ali sa retro mrežom bi utisak bio još bolji. Takodje, ova naša nivelacija visine stajališta je neverovatna, zašto više ne standardizuju to nego svako stajalište ima neku svoju random visinu?
Inače, zna li neko kolika je projektovana dužina stajališta? Mislim da bi trebalo obezbediti mesto za minimum dva tramvaja u trenutku, jer se ipak na tom mestu sada ukrštaju sve linije koje prolaze Nemanjinom.

Mislim da je visina ivicnjaka podešena da odgovara spancima to bi bilo logicnoali nemora da je tako

... :pob:

Prilozi

• Bojan (1).jpg
    Bojan (1).jpg
    95,5 KB · Pregleda: 3.512
  • Bojan (2).jpg
    Bojan (2).jpg
    122,3 KB · Pregleda: 3.500
  • Bojan (3).jpg
    Bojan (3).jpg
    125,2 KB · Pregleda: 3.513
  • Bojan (4).jpg
    Bojan (4).jpg
    118,1 KB · Pregleda: 3.486
  • Bojan (5).jpg
    Bojan (5).jpg
    101 KB · Pregleda: 3.503
  • Bojan (6).jpg
    Bojan (6).jpg
    109,1 KB · Pregleda: 3.505
  • Bojan (7).jpg
    Bojan (7).jpg
    96,6 KB · Pregleda: 3.509
  • Bojan (8).jpg
    Bojan (8).jpg
    119,8 KB · Pregleda: 3.497
  • Bojan (9).jpg
    Bojan (9).jpg
    106,3 KB · Pregleda: 3.507
Zasto opet sredjuju Nemanjinu tako duboko? Pa pre par godina je rekonstruisana ulica

Па није баш пре пар година, а мора дубоко због стајалишта и да не би изгледало накарадно. По мени би било најбоље да је одраде скроз до Сарајевске и Балканске да буде уједначен тротоар на целом потезу.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=723274#p723274:281ws014 je napisao(la):
Vračarac » Čet Apr 02, 2020 1:27 pm[/url]":281ws014]Dve sličice uživo :)
Biće ovo jedno od najlepših mesta u gradu živi bili pa videli.
Čekam dan kada će ovde svoje mesto zauzeti velik župan Raške, gospodar sve Srpske zemlje i pomorske, Stefan Nemanja.

file.php

Odlicno izgleda

na ovoj slici se tacno vidi da Spomenik mora da bude u sredini

^^^ Било би логично да обнове целу зграду у неко догледно време.
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Ове су од јуче и прекјуче. :)

vtLFSJ0.jpg

Једна од рупа за нове саднице.
kIQFYnp.jpg

qZLSQfj.jpg

Овде се завршава коцка, а почиње асфалт, на граници Трга и Карађорђеве.
eUmJgrF.jpg

enmzOSg.jpg

K2EqBxl.jpg

xgDbcRN.jpg

rhreKW8.jpg

9E7ViyW.jpg

lxTN1Zt.jpg

NnpPNFa.jpg

Овде је радник префарбавао један од три стуба која су остављена од раније да носе контактну мрежу на раскрсници.
z4M1J0Y.jpg

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Ове су од данас. :)

O51xv1N.jpg

cc1C9JN.jpg

D1T451X.jpg

GPie6Yv.jpg

4QfYO2z.jpg

ggLnX3K.jpg

Мислим да су овде обележили докле ће ићи ивичњак трамвајске баштице и сама баштица пред раскрсницу.
Q8Nz1EJ.jpg

UWdTjEC.jpg

Нова црпна станица.
Ym4vj7P.jpg

NVlw1bD.jpg

LVosbY9.jpg

Пешачки прелаз између улица М. Миловановића и М. Богићевића. Мислим да је могао да буде за нијансу шири. Ово ће бити један од најпрометнијих, поред она два ка Немањиној и један у Савској улици.
zbjcKaP.jpg

Свака част за фотографије, добро је да фарбају стубове у стандардну сиву боју. :) Штета за тај прелаз, мада верујем да ће се већ са укидањем окретнице аутобуса драстично смањити број пешака који би га користили.

Хвала пуно! :D

@Дошљак
Старе стубове, њих три на раскрсници, који су били сиви су префарбали у тегет боју, боју новопостављених стубова.

Kako to da u zadnje vreme nema reklama na onoj zapuštenoj zgradi na uglu Mihaila Bogićevića. Možda planiraju da je završe ili tako nešto?

to je koka kola zakupioa na x meseci...verovatno su odustali od svi OOH kampanja...iz razumljivih razloga

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh