Мислим да нисам никад хејтовао на овом форуму, али сад морам. Ако је стварно ово коначна одлука за позицију споменика онда је то бесмислено.
Уложиш огромна средства да направиш монументалан споменик, а онда га гурнеш са стране, као - дај га негде иза ћошка да не смета, уместо да он буде доминанта трга. Чак је недавно и Стојичић говорио да споменик мора бити у оси Савске и Немањине, тј тачно на месту где су шине некада правиле триангл, како би због своје монументалности доминирао визурама целом дужином ових улица. Ја да додам да би у том случају постојала и визура дуж нове косе улице, скроз од Куле Београд па до споменика.
И плус чему ће да служе ове лучне ливаде, а и ова шума на ободу потпуно сакрива трг, тј.то више и није трг, а није ни парк, није ништа...
А и по оном шпанском награђеном решењу споменик је био непосредно испред подијума где је ова фонтана, и речено је да би било боље да је још напред даље од зграде и подијума али да не може због трамвајских шина. Сада уклоне трамвај, а споменик дигну на подијум и то са стране да не зачепе улаз, тј гурнули га негде, као што раде са контејнерима, што даље под туђи прозор... Мало лупам, али разумљиво, жешће сам разочаран