Šta je novo?

Savski kej trenutno stanje i najavljena rekonstrukcija

Nisam pravno potkovan, ali zašto je Grad dužan da ukloni splav tako da on i dalje bude funkcionalan?

Dođe barža sa dizalicom i bukvalno prebaci splav u komadima (raščerupa ga) na baržu i izbaci komade splava na neku parcelu (tamo gde su planirali da odvezu splavove).

Tj, drugim rečima, što ga jednostavno ne sravni sa zemljom i pokupi ostatke.

Pa to ti je isto kao i sa bilo kojom drugom privatnom imovinom.
I pauk Parking servisa mora da pazi da ti ne ošteti nepropisno parkiran auto.

Ovo je ipak Šapićeva fiks ideja koja se sprovodi na juriš i na silu.... balvan verovatno misli da je prećutno dobio odrešene ruke i da će bez posledica da na ovakav način reši zamršeni pravni problem nadležnosti, dozvola, plaćanja komunalija.
Da je reda, ovo bi se rešilo u koordinaciji grada i republike, tako da ne ostanu repovi. Ali baš zato što reda nema, imamo i splavove i sojenice... i Šapićevu nelegalnu gradnju i ozakonjenje iste. Cirkus.

Usput, priča koja kruži je da na ovom splavu koji je ovako javno uklanja - nema nikoga (ne bih da prenosim celu priču jer ne znam da li je 100% tačna)
tako da je moguće da je ovo što se dešava ovih dana samo predstava za javnost i zastrašivanje drugih vlasnika.... a i počela je izborna kampanja.
Možda grešim, možda ovih dana krenu da ih stvarno uklanjaju i sa vode, kako su i rekli.
Videćemo.

Poslednja izmena:
Ovo je ipak Šapićeva fiks ideja koja se sprovodi na juriš i na silu.... balvan verovatno misli da je prećutno dobio odrešene ruke i da će bez posledica da na ovakav način reši zamršeni pravni problem nadležnosti, dozvola, plaćanja komunalija.
Puna podrška za juriš i silu ako će to dovesti do većeg reda i do kepšeg Beograda…

Dokle god se članovi biblioteke ne diraju neće biti reda i lepšeg Beograda.

Odlično!
Po ovome što se vidi na panoima rekao bi da će konačno očistiti kej. Skloniti sve sklepotine, očistiti i dovesti u red betonske elemente, zasaditi zelenilo i dodati igrališta.
Po meni super, samo da bitno ne menjaju sadašnji izgled.
Verovatno će se u delu keja bloka 44 dodati neke staze i klupe.
Radujem se uređenju ovog prostora.

Ovo što je prikazano na renderima izgleda kao rekonstuisane pozicije na originalno stanje... jedino zbunjuje ova tabla kod bloka 44.
Da li planiraju da kod bloka 44 naprave stazu za pristup donjem šetalištu, sa sve ovim "nišama", klupama, stepenicama kao na renderu? To je već nešto veći zahvat...

Generalno ova tema je mogla i uz Savski nasip - nelegalni objekti, pošto se prepiliću teme i jedno je nastavak drugog, poput onoga Tošin bunar/Vojvođanska...

Uglavnom, splavove od crne mace pa nizvodno uklanjaju jedan po jedan, ali će iste zameniti očigledno urban palace čitaj cunami za žurke, ali nadam se da će uvideti da u 45. bloku neće moći da prave sranja kao u 70. sa bukom pola noći na žurkama.

Generalno ova tema je mogla i uz Savski nasip - nelegalni objekti, pošto se prepiliću teme i jedno je nastavak drugog, poput onoga Tošin bunar/Vojvođanska...
aha nisam bio svestan te teme mada nasip je iznad keja, mozda bi najbolje bilo da postoji jedna tema tipa Savski kej i Savski nasip.

Ima nekoliko tema koje se bave savskim nasipom.

Ima nekoliko tema koje se bave savskim nasipom.
Ja kad trazim ne nadjem nista i sve stavljamo u beogradska priobalja. A realno nisu sva priobalja ista niti ih ima malo. Na Savskom keju na NBG se uklanjaju splavovi i zasto sam mislio da bi bilo zanimljivo pratiti.

Ovde bukvalno svaka zgrada ima svoju temu, a sto ne bi imao ogroman kej.

Јесу сви Цунамији добили налог за измештање?

Ne znam iskreno koliko ih je bilo... beše 3?

Zao mi je što će ih sve skloniti, a onda neke vratiti.
Neverovatno je koliko đubreta su ovde doneli splavovi.
Uvek su me nervirale te žice za struju koje vise do splavova.
Dosta splavova je osravljalo hrpu metala na obali i nikada to nisu pomerili.
A posebna kategorija su oni koji seku betonske klupe.
Onda su doprineli i nakupljanju đubreta oko samog splava. Pa je krenulo i razno šiblje da raste oko splavova, nekima je to i odgovaralo.
Neki splavovi su privatni, neki nisu bezbedni, neki su ružni, neki su velik, a neki mali i urbani.
I svi imaju nešto zajedničko.
Sve ih treba skloniti!

Vrh