Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Ja nisam rekao da je u redu, samo da je normalno dokle god nam je ovakva drzava, sklepana od strane pojedinaca koji pricaju jedno, rade drugo,a misle trece. Puna pravna drzava nismo ni bili, a da li cemo biti samo ce vreme pokazati. Dakle pitanje ne treba postaviti "ko je rusio u Savamali i zasto". Svi znamo ko je rusio i zasto, pritisak treba biti na dozvoljavanju takve radnje iliti kao sto je vec receno na neodgovornosti nadleznih institucija, a to nema veze sa samim projektom. Ali ne moze se reci "ovo sve treba srusiti jer mi zaklanja pogled" pa onda "sporno je rusenje u Savamali". I papir nekad nece znaciti zakon i pravdu tako da i punosnazne odluke institucija nekad zakazu.
 
DJI-0763.jpg

DJI-0764.jpg

DJI-0770.jpg

DJI-0773.jpg

DJI-0780.jpg
 
Jezivo našta liče krovovi posle raznoraznih nadogradnji. Pogledaj Ekonomski fakultet, k’o dupe od pavijana.
 
Јел се зна уопште шта све треба да се изгради на крају? Сада зе завршава Метрополитен, и крећу 2 зграде Симфоније, Тера и Арија, дакле тај блок је готов. Због урбанистичког пројекта знам да је следеће зграда уз Савску. Али шта после? Постоји ли неки пројекат или слика где се види све испланирано мало детаљније од урбанистичког плана јер ту само пише где и шта али не значи да ће све бити урађено тако (на пример, Бриселска није спојена на Вудроа Вилсона)
 
Ne postoji. Radi se parcela po parcela, zgrada po zgrada. Tek kad puste nešto u prodaju, to je definitivno. Do tada je sve podložno promenama, manjim ili većim.
 
Kad bih mogao (magično) da izaberem samo jednu promenu kod Beograda na vodi, to bi bila lokacija. Smatram da bi bilo bolje da su ga gradili ovde.
Naravno, uz ostavljanje makar jednog dela ovog zelenog pojasa između samog naselja i reke. Kolikog, to je sad tema za sebe. Ali sve u svemu, ne smetaju mi toliko one zgrade same po sebi (mada boje nekih jesu malo jadne), samo smatram da bi bolje legle na Novobeogradskoj strani.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=853172#p853172:3k37q58t je napisao(la):
dr strangelove » Uto Maj 25, 2021 4:38 pm[/url]":3k37q58t]
DJI-0785.jpg
 
Ako već biramo lokaciju, to je onda luka Beograd, a ne da sa glavnog vidikovca u gradu gledamo zid od zgrada.

Ako već pravimo zgrade, onda maks 5-6 spratova, a cena da bude 5-6000 evra po kvadratu.
 
Реално је све ово требало правити у луци Београд. Београду ипак више фали силазак на Дунав него на Саву.
 
Мени та прича са баракама и фантомкама скреће пажњу са саме суштине проблема. Понекад бих помислио да је гурају у медије они који граде БнВ. Да није било тих фантомки и рушења БнВ као урбанистички канцер у географском центру града не би ништа био мање споран и штетан.
 
Suština problema sa ovom vlasti je što imaju sve moguće poluge vlasti u svojim rukama, sve sudove, svudaju ima svoje ljude, u svakom ministrstvu, svakoj opštini i pored svega toga, ne mogu urade nijedan projekat po regularnoj proceduri i moraju da zovu fantome da noću ruše.
 
vranac":1f564977 je napisao(la):
Мени та прича са баракама и фантомкама скреће пажњу са саме суштине проблема. Понекад бих помислио да је гурају у медије они који граде БнВ. Да није било тих фантомки и рушења БнВ као урбанистички канцер у географском центру града не би ништа био мање споран и штетан.
Svaka vlast pre ove je mogla tako da uloži stotine miliona iz budžeta u stvaranje infrastrukture na prostoru Savskog Amfiteatra i onda to pokloni mešovitoj firmi za izvlačenje profita.

Porez motača kablova iz Leskovca je otišao na šipove i obalouvrdu i hiljade pumpi za vodu.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=853268#p853268:pfqtyhfe je napisao(la):
SRBO » 25 May 2021 09:15 pm[/url]":pfqtyhfe]Јел се зна уопште шта све треба да се изгради на крају? Сада зе завршава Метрополитен, и крећу 2 зграде Симфоније, Тера и Арија, дакле тај блок је готов. Због урбанистичког пројекта знам да је следеће зграда уз Савску. Али шта после? Постоји ли неки пројекат или слика где се види све испланирано мало детаљније од урбанистичког плана јер ту само пише где и шта али не значи да ће све бити урађено тако (на пример, Бриселска није спојена на Вудроа Вилсона)

https://3d.belgradewaterfront.com/

Mislim da je ovo najdetaljnije za sada sto ima.
 
Arhitekte Beograda na vodi ,u intervjuu za Politiku otkrili gde su našli inspiraciju za zgradu "Vista"
 

Prilozi

  • 20210528_183949.jpg
    20210528_183949.jpg
    48,3 KB · Pregleda: 4.083










Ископ за нове зграде:









Зграда "Метрополитен":



















 
Slučajnost je odnos svetlih i tamnih površina. Grad osvetljen, BGH2O taman. Za koju godinu će sve rupe biti popunjene pa će vizura sa NBG strane svesti samo na ovu novogradnju.
 

Prilozi

  • received_758161398182328.jpeg
    received_758161398182328.jpeg
    39,1 KB · Pregleda: 3.026
Mislis slucajnost na toj slici je polozaj oblaka koji prekriva BW u samom trenutnu slikanja....
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=854499#p854499:3l5k8v8b je napisao(la):
Gambi » 31 May 2021 06:47 am[/url]":3l5k8v8b]Mislis slucajnost na toj slici je polozaj oblaka koji prekriva BW u samom trenutnu slikanja....
Kao da se stidimo grada iza BGH2O? Šteta što je ovako. Da je grupa objekata poput kule pa i nekako, ovako blok 30 na steriodima.
 
Neki dan vidim na RTS-u ide neki prilog o "Navodnom Beogradu" i skontam da se dogodio jedan zanimljiv transfer. Naime, sagovornica u prilogu im je bila nova direktorka BNV d.o.o. Zorana Ždrale Burlić doskorašnja direktorka Miškovićevog Delta Real Estatea.

Interesantno je i da ta promena na čelu BNV d.o.o. nije nigde drugde objavljena. Kontam da će tek biti ozvaničena nekim prigodnim saopštenjem.

Nova direktorka "Delta Real Estatea" je Angelina Nekić koja je prethodno bila finansijska direktorka u toj firmi.

Šta je bilo sa Nikolom Nedeljkoviem (dosadašnjim direktorom BGH2O) pojma nemam.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=854599#p854599:1jw1c2qv je napisao(la):
louderick » Pon Maj 31, 2021 2:50 pm[/url]":1jw1c2qv]bilo bi lepo da zgrade BNV imaju sta da zaklone. ovako i nemaju....

ovo može da izjavi samo neko ko beskrajno mrzi Beograd, ili u njemu ne živi. Insinuiraš da su vekovima generacije na tom gradu radile uzalud i da je bolje da se sve to zakloni. Beograd je bre prelep grad uzimajući u obzir gde se nalazi, šta je sve prošao i ko ga je sve vodio. Uopšte ne ulazim u raspravu dobro - loše oko Bg na vodi, ali komentar ti je odvratan
 
Ne moras mrzeti nesto da bi objektivno sagledao stvari. Pre ce biti da ti subjektivno gledas na grad jer si vezan emocijama. To da li su generacije stvarale grad, ima veze samo sa postovanjem, i nema nikakve veze sa njegovom estetikom. Beograd objektivno nije nesto lep grad, bar gledano sa reke.
 
Gledano sa reke, stvarno nije lep, a sad sa ovim zidom od šifonjerki će biti još manje lep. Ustvari jedino će se taj betonski zid i videti sa reke. Sve ostalo će biti zaklonjeno, ćak i hram Svetog Save koji jeste bio delom zaklonjen onom ružnom zgradom Telekoma, ali se video veći deo. Hram se više neće videti sa reke kad se završi BnV.
 
Vrh