Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Mogu da se pozovem na iskustvo moje rodbine u Magnoliji. Sa jedne strane je dobro što su se svi obavezali ugovorom da BW određuje izgled i održavanje (valjda na 15 godina), makar sam ja tako shvatio. Dosta ljudi se buni kako upravnik sporovdi želje BWa a ne stanara, što je loše, ali i dobro jer se celo naselje održava ujednačeno. Ali već se npr. vlasnici stanova bune na troškove, pa im je tako:
- 1.15 evra po kvadradu previše
- Ne žele da plaćaju zalivanje travnjaka jer je bacanje para
- Zašto zgrada mora da se čisti 2 puta nedeljno, a lobi i okolina zgrade 1 dnevno, može to jeftinije
- Zašto se rade redovne kontrole agregata, čišćenje garaže 2 puta godišnje, to je sve skupo
- Šta će im čuvar 24/7, to previše košta
- Smeta im što se sezonski sadi cveće, bacanje novca

U suštini sve im je preskupo, kad se sve sabere ja mislim da izađe oko 1.8 eura po kvadratu (nisam 100% siguran možda je i manje). Meni lično nije jasno zašto kupiš stan u zgradi u kojoj je kvadrat 6 hiljada eura, hvališ se kako je sve luksuzno, cveće, zelenilo, a onda posle nećeš da plaćaš jer ti je preskupo. Tako da se slažem sa tvojom porukom, pitanje kako će izgledati celo naselje kad se za 10-15 godina BW povuče i izgradi i proda sve stanove. Onda će svaka zgrada da tera svoju priču, vrv većina neće hteti ništa da plaća, i posle će se žaliti kako naselje ne izgleda kao što je nekad izgledalo :)
Srbi nemaju rec odrzavanje u recniku to je najveci problem

Mogu da se pozovem na iskustvo moje rodbine u Magnoliji. Sa jedne strane je dobro što su se svi obavezali ugovorom da BW određuje izgled i održavanje (valjda na 15 godina), makar sam ja tako shvatio. Dosta ljudi se buni kako upravnik sporovdi želje BWa a ne stanara, što je loše, ali i dobro jer se celo naselje održava ujednačeno. Ali već se npr. vlasnici stanova bune na troškove, pa im je tako:
- Zašto zgrada mora da se čisti 2 puta nedeljno, a lobi i okolina zgrade 1 dnevno, može to jeftinije
- Zašto se rade redovne kontrole agregata, čišćenje garaže 2 puta godišnje, to je sve skupo

U suštini sve im je preskupo, kad se sve sabere ja mislim da izađe oko 1.8 eura po kvadratu (nisam 100% siguran možda je i manje). Meni lično nije jasno zašto kupiš stan u zgradi u kojoj je kvadrat 6 hiljada eura, hvališ se kako je sve luksuzno, cveće, zelenilo, a onda posle nećeš da plaćaš jer ti je preskupo. Tako da se slažem sa tvojom porukom, pitanje kako će izgledati celo naselje kad se za 10-15 godina BW povuče i izgradi i proda sve stanove. Onda će svaka zgrada da tera svoju priču, vrv većina neće hteti ništa da plaća, i posle će se žaliti kako naselje ne izgleda kao što je nekad izgledalo :)
To je baš to o čemu sam pričao.. Imao sam prilike da se susretnem sa tim (u dosta manjem formatu, doduše..) i jasno mi je koje razmišljanje preovladava. Meni je bilo lakše jer mi je stan bio manji pa samim tim i troškovi..ali mogu da zamislim kako se osećao lik iz stana od preko 250kvm..! Takvima je uvek sve'' preskupo''.
E jedino oko čega nije bilo problema je da se kupi jelka za lobi, i okiti...valjda kad im neko dodje, pa da se vidi...

Hvala puno na odgovoru, čekala sam upravo to da neko ko živi tamo opiše svoje iskustvo. Pažljivo sam pročitala. BW spolja gledano sve liči na bajku. OK, održavanje i struja (?) je skuplje. Na 60 kvm + garaža (GM) u belvilu, ukupno oko 4.000 din. Infostan je pretpostavljam svuda isti. Struju plaćamo do 4.000 din, ovde imamo u kupatilu klasične bojlere, mašine za suđe i za veš. Grejanje je zaista ok, valjda blizu smo toplane. Poenta u vezi Belvila jeste da je malo udaljen od svega, imam zepterov therapy air i ne pokazuje ništa strašno, ponekad na kratko ljubičasto, zaista retko upali crveno. Ovo je dovršeno naselje, parkiranje je zonirano za posetioce. Ima buke od kompanije Beovrt koja od proleća do zime nešto šiša, duva, père aparatom koji šišti pod pritiskom....Aman!!! Svaki dan. Ljudi prodaju stanove, Novi vlasnici nedeljama renoviraju, buše danima....leti kapaju klime celu noć, jer zgrade sve imaju metalne nadstrešnice i to zvuči kao kokanje kokica, bukvalno!!!! Po cele noći nema spavanja, stanari koji to rade ne puštaju nikoga u stan, ništa upravnik, ništa komunalna policija. Sada spavamo da slušalicama na ušima iz Military Shop. Šta da mislim o svemu, BW ili Belvil? Još očigledno treba razmisliti i istražiti. Još jednom hvala.
Odrzavanje, obezbenjenje, ciscenje itd je oko 1,3eur po m2 i oko 1000din za garazu. Struja se placa kao i svuda po utrosku, ne znam ko je napisao da je skuplja u BW, to je nebuloza. Infostan isto kao i u svim stanovima gde je centralno grejanje, po potrosnji. Zgrada, garaza i oko zgrade se redovno odrzavaju, ciste, itd. Ne znam sta te jos zanima, ali za sada je sve OK. Management kompanija koja se brine o sigurnosti i odrzavanju je zamenjena pre godinu, dve i cini mi se da je bolja od prethodne. Mislim da je BW uprava sama odlucila da promeni kompaniju, ne znam koja je procedura za to i da li uopste postoji. Pozdrav i sve najbolje :)

Odrzavanje, obezbenjenje, ciscenje itd je oko 1,3eur po m2 i oko 1000din za garazu. Struja se placa kao i svuda po utrosku, ne znam ko je napisao da je skuplja u BW, to je nebuloza. Infostan isto kao i u svim stanovima gde je centralno grejanje, po potrosnji. Zgrada, garaza i oko zgrade se redovno odrzavaju, ciste, itd. Ne znam sta te jos zanima, ali za sada je sve OK. Management kompanija koja se brine o sigurnosti i odrzavanju je zamenjena pre godinu, dve i cini mi se da je bolja od prethodne. Mislim da je BW uprava sama odlucila da promeni kompaniju, ne znam koja je procedura za to i da li uopste postoji. Pozdrav i sve najbolje :)
Hvala puno na odgovoru, jer upravo me I interesuje lično iskustvo života u BW. U suštini, to je jedino relevantno. Normalan život je to što svi želimo gde god živimo, a teško je zaključivati bilo šta, a gledati stvari spolja. Zato su mi mišljenja ljudi koji žive u BW veoma dragocena. Hvala još jednom i pozdrav.

Najgori tip ljudi, zive van svojih mogucnosti ili su teski pilicari, ali bitno da se zivi u "luksuznom kompleksu" i da je sto kazes kvadrat 6000 EUR
Mada ne znam sta da kazem kada se kod mojih ljudi bune za 500 dinara mesecno po stanu za ciscenje zgrade...

Vrh