Koji je razlog tako malog broja dece?Kada su već rešili da prave novu školu na Savskom trgu, preseljenje "Isidore" je bio jedini racionalni potez, jer je to postala "škola duhova" sa sablasno malo đaka. U generaciji koja je prošle školske godine završila osmi razred, jedno odeljenje je, ako se ne varam, imalo tek 11 đaka!
Da "Isidora" nije preseljenja, verovatno bi mogla samo da stavi katanac na vrata, jer bi roditelji i ovu šaku jada dece što je pohađa verovatno upisivali u noviji, lepši i moderniji objekat.
Poslednja info je da će stari objekat "Isidore", posle temljene rekonstrukcije, postati dom jedne od beogradskih gimnazija.
Koji je razlog tako malog broja dece?
Па зар је уреду да се сад ту неко угура у учионице? Увек неки крпеж и импровизације. Немамо две наменски прављене зграде у употреби за шта су прављене.Nece biti rusenja nego se druga drzavna institucija premesta u tu zgradu. Sto nije neosnovano jer je zgrada ogromna a skola ima iznenađujuće malo đaka.
Moje misljenje je da samo premeštanje škole nije problem, jer kapaciteta fali u opstinama Zvezdara, Novi Beograd i sl. a ne Savski Venac. Ono sto mislim da je loše je generalno stanje naselja Beograd na vodi. Ko tu živi i kako? I zašto naselje od nekih 10 hiljada stanova nije u stanju da popuni školu kapaciteta 400 đaka.
Danima su svezubi veja roditelji đaka iz oš Sv. Sava pumpali i dinstali, pravili proteste, organizovali zborove i raznorazne druge vidove pritiska kako bi se stvorila slika da je škola Sv Sava nebezbedna i time pumpali atmosferu u trnutku kad je to bilo fensi, kacili slike na insta dizali sebi nivo kruga dvojke u krvi itd...
Nakon toga, stiže odluka da škola kreće u rekonstrukciju i da se đaci moraju izmestiti u Isidoru Sekulić kako bi ista mogla da se radi.
E tu kreću problemi u raju za svezubu raju.
Svatili su skorojevići da će morati da vode decu do Isidore, da neće moći da se ostavi dete pa u Zrno na espreso.
Više nije problem bezbednost, evo juče su zamislite protestovali zato što se deca IZMEŠTAJU iz škole, samo par meseci nakon što su protestvovali jer su im deca NEBEZBEDNA u školi.
Nonsens drugosrblja koje pumpa.
Pala je cena novih zgrada koje sa počinju sa izgradnjom.Pala cena? Gde u Beogradu?
Znaci skola je opasna po zivot, svakog trenutka moze da se srusi, ali necemo da se deca sele odmah, nego za neki mesec kada se raspise tender, dodeli ugovorI još jedno malo preciziranje - roditelji ne protestuju jer im se deca sele iz škole, roditelji protestuju jer se deca sele, a radovi još ne počinju, tj. tender nije ni raspisan, a kamoli zaključen ugovor. Roditelji traže da se deca izmeste iz škole, tek kada se dodeli ugovor o rekonstrukciji, jer paranoišu da se možda sprema trajno iseljenje škole. Lično mislim da je njihova paranoja neosnovana, ali bi vi "ćacisti" trebalo da se zapitate zašto vam niko živi više ništa ne veruje.
Zasto pisemo ovde o skoli koja nije u BnV? Pogresna tema?Takav način pisanja te automatski isključuje iz bilo kakve iole ozbiljnije diskusije.
A zašto isidora
A ne OŠ radojka lakic koja tu odma u ulici dr koštica kod bolnice sv Sava sto nju nisu izmestili ona je u gorem stanju i lošija je za decu od Isidore
U jednoj rečenici bih sumirao Igorovo pisanije, današnja deca su deca debili a njihovi roditelji razmaženi skorojevići.Ne znaju deca da pređu ulicu u mlađim uzrastima a i nisu noge roditelja navikle na razbijeni asfalt i behaton već samo fino popločan granit. A i trebaće im veelika drop of zona, mislim neće valjda stariji razredi pešačiti.
Bato, veruj mi bato, znači da se ubace kladionice, to ti je brate moj, znači, ono, prava životna škola, tu se brate moj stiče zanat, da naučiš ono, kako se radi sa lovom, kakve škole bre, teraj to, znači kladionica, tu upoznaš ekipu, znači druženje, pivo, ima i lepih radnica. Ljubi brat, da mi tu napravimo taj jedan, znači, makar Mozzart.Ja sam za to da se ukinu sve skole i na njihovo mesto postave jarboli sa zastavama od minumum 150m
Majstori demagogije, i oni i ovi njihovi botaničari i korisni id..ti po mrežama.
Doveli društvo do rasprave o tome trebaju li nam muzeji...
Sutradan će da nas dovedu do rasprave da li nam trebaju škole i fakulteti.
Izvini, ali ja stvarno ne mislim da turistima treba toliko da se udovoljava. Da mogu relativno biizu da priđu autobusima - da. Da autobusi moraju da ih čekaju ispred? Ni u ludilu. Istovare ih i idu na najbliže stajalište i kupe ih kad se tura završi. Najbolje mi da ćemo da žrtvujemo naše parkove za parking prostor da bi turskom vozaču olakšali posao
Ova opaska je bila na primedbu nekih roditelja (po tviterima i viber vrupama) na brzinu gradnje. Ova škola se gradi već 16-17 meseci, od prošlog maja. Ali meni nije smetalo ni kad je bilo za 100 dana. Naprotiv.Takav način pisanja te automatski isključuje iz bilo kakve iole ozbiljnije diskusije.