Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Od obećanog komunalnog reda nema ništa. Zakupci lokala rade šta im padne na pamet. Zgrada tek što je useljena a već je "ukrašena" klimama....i to "na sprat'!
5df0051efb37d5149d0ac034bbd98e0c.jpg
ecf7712e012ea0c809883bf4d07950dc.jpg

Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Najćaciskiji argument na forumu je da ceo grad treba dati BNV-u jer vidi kako održavaju.

Tek ćemo videti njihovo održavanje.

Pa sve što je novo je sređeno na početku. Ja se sećam mnogih krajeva grada koji su bili tip top kad su tek izgrađeni.

Drugo, kao da ne može grad sam da održava i nemamo ta iskustva i mi sami kad je sve bilo pod konac, a i kao da nemaju primeri iz drugih zemalja.

1000042613.jpg

S'tim sto je ova slika odraz samoupravljackog socijalizma gde ti nisi smeo da nadogradjujes zgrade, da vrbujes prazne parcele gde bi mogao da uguras dodatne zgrade, da otvaras kioske i svakakve montazne objekte brze hrane itd na svakom cosku. Nije bilo privatne svojine samim tim ni licne inicijative za biznis. Tj 70tih je bilo sigurno 5 puta manje utomobila pa sve to izgleda lepse i cistije.
Pored toga sto je bio nov, ovaj prostor sa slike je poceo da se naglo degradira 1991te kad je sve krenulo nizbrdo te kad smo presli na trzisnu ekonomiju usled ratova i sankcija.

Uvesti obavezno odrzavanje zgrada, inspekcije, subvencije i kazne pa ce da zablista sve...
I pre nego sto krenu ljudi "ali u tim zgradama zive ljudi koji nemaju pare za odrzavanje!", kvadrat svih stanova sa slike sto je okacio beki je u rasponu 2800-4000 eur/m2.

Ako nemas para za odrzavanje ti prodaj stan pa se preseli na jeftiniju lokaciju gde je odrzavanje jeftinije.
Znam da je nepopularno misljenje ali sve dok pravdamo ljude koji odbijaju da ucestvuju u odrzavanju zgrada jer smatraju da je to bacanje para ili "drzava da uradi nesto" ili im je skupo 2000 dinara dok zive u stanu od 200,000-300,000 EUR starogradnja ce nam izgledati kao ruglo.

Razlog sto novogradnje su u OK stanju je jer imas obavezno odrzavanje koje nije na nivou 400 dinara mesecno.

Uvesti obavezno odrzavanje zgrada, inspekcije, subvencije i kazne pa ce da zablista sve...
I pre nego sto krenu ljudi "ali u tim zgradama zive ljudi koji nemaju pare za odrzavanje!", kvadrat svih stanova sa slike sto je okacio beki je u rasponu 2800-4000 eur/m2.

Ako nemas para za odrzavanje ti prodaj stan pa se preseli na jeftiniju lokaciju gde je odrzavanje jeftinije.
Znam da je nepopularno misljenje ali sve dok pravdamo ljude koji odbijaju da ucestvuju u odrzavanju zgrada jer smatraju da je to bacanje para ili "drzava da uradi nesto" ili im je skupo 2000 dinara dok zive u stanu od 200,000-300,000 EUR starogradnja ce nam izgledati kao ruglo.

Razlog sto novogradnje su u OK stanju je jer imas obavezno odrzavanje koje nije na nivou 400 dinara mesecno.
Apsolutno. I to ce tako i biti na kraju.

Обавезан периодични технички преглед објеката који утичу на јавну безбедност је кључан а једна група таквих објеката су и објекти колективног становања.

Употребна дозвола да није трајна већ орочена (нпр. 5 год.) и добија се након техничког прегледа.

Колико протраћен простор. Уместо заокруживања Европског трга добили смо скроз недефинисан простор. А парњачу плавог воза само обилазе.

Нису лоши сами објекти, цементне плоче на фасади, на вртићу су у различитим бојама па је све то испало доста боље. Видећемо ентеријер на шта ће личити.
Проблем су висине, и одвратне неке висинске регулације, посебно нелогичне на школи. Набијају се спратови да би се дошло до неких 26м максималне висине, а поред около зује објекти од 20 спратова. Плус вртић потонуо у односу на улицу, па кад се пролази поред очи су у висини крова, не може уопште да се сагледа.

Нису становници криви за локале. Има и ћаци локала по Брду и Чуки исто.

• Sviđa mi se
Reagovanja: h2o
Нису становници криви за локале. Има и ћаци локала по Брду и Чуки исто.
Bukvalno je cela priča o nekakvim milijardama investicija šarena laža, bio je neki smešan početni kapital, a ostalo je izgrađeno od para dobijenih od prodaje stanova.

Tako da, kupovinom stana ste finansirali šatore u ćacilendu, čestitke.

Цео пројекат је класична Динкићевска шема за дрпање лове, али овај локал функционише сам за себе а не од продаје станова.

Jes', potpuno nezavistan objekat koji nema veze sa BNV-om.

Па није финансиран продајом станова већ продајом капучина.

Vrh