Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

1000035050.jpg

Zdravo, ima li neko informacija kada pocinje da se gradi takozvani Teslin kvart, konkretno zgrade Vizia i Nova?

Padel tereni otvoreni kao i Kafeterija ispod Gazele koja će raditi svakog dana, cena padela do 17h - 3200 dinara, posle 17h - 4200 din... Kafeterija u Savskom parku radiće samo vikendom ili kada je neki događaj ili festival u parku...

Padel tereni otvoreni kao i Kafeterija ispod Gazele koja će raditi svakog dana, cena padela do 17h - 3200 dinara, posle 17h - 4200 din... Kafeterija u Savskom parku radiće samo vikendom ili kada je neki događaj ili festival u parku...
Нека иселе и оне са Калемегдана и ставе их испод мостова и надвожњака…

Ne znam da li sam na pravoj temi, ostavicu ovde jedan link sa X.
Mislim da nije tacno, da bi ovakve stvari bile osetnije tj vidljivije, izazvale histeriju, ali opet, skloni smo da ignorisemo slona u sobi

Nista se ne razumem u ovo sleganje, citala sam da onaj stadion sto se pravi, nesto temelji pucaju, tone...ali ponavljam, nista ne znam,imate li vi neki info? Ovo je Bg na vodi

Ja sam gradjevinski inzenjer i mogu slobodno reci da se retko sretne ovakva nebuloza. Iz teksta se vidi da je covek tezak protivnik beograda na vodi i on definitivno vidi sve crno. Eventualno odstupanje od vertikalnosti se moze ustanoviti samo preciznim geodetskim merenjima, ukoliko se u zgradama pojave ozbiljne pukotine itd. U slucaju da je odstupanje kako on tvrdi, svi elementi objekta bi pretrpeli ozbilja ostecenja, pojavile bi se pukotine, otpadao bi malter i sl. Sleganja ispod svakog objekta definitivno postoje, ali su ona najcesce ravnomerna i u skladu sa planiranim.

Hvala, tako sam i mislila, ali opet ne razumem se. Nije mi bilo logicno da primeti toliko naginjanje, a nije bilo...
Da se svi pitamo kako su izvedeni radovi i koliko wu bezbedni, to da, ali ne treba siriti paniku valjda

Hvala, tako sam i mislila, ali opet ne razumem se. Nije mi bilo logicno da primeti toliko naginjanje, a nije bilo...
Da se svi pitamo kako su izvedeni radovi i koliko wu bezbedni, to da, ali ne treba siriti paniku valjda
Radovi su izvedeni kao i u bilo kojoj drugoj novogradnji u Srbiji. Projekti postoje, za neke znam da su ih radili eminentni projektni biroi. Proracuni fundiranja i konstrukcije postoje. Izvodjeno je u skladu sa projektima. Tako da ne vidim zasto bi ovde zgrade bile losije nego bilo gde drugo. Ono sto stoji kao problem je nedostatak obucenih kadrova za izvodjenje zavrsnih radova, tu se najvise i kasni, tu se najvise i fuseri usled neznanja i potrebe za brzim zavrsetkom. Ali to nije problem projekta beograd na vodi, kao ni samog investitora, vec jadnih glavnih izvodjaca i njihovih podizvodjaca.

Vrh