Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Koliko je meni poznato ovo su prostorije Akademskog jedrilicarskog kluba. Tu im je pored i marina. A trebalo bi da sam upoznat.

Moguce, sad kad vratim film ima slican objekat i na pocetku rukavca znam da sam tu video policiju. Nisam bio od korone tu.

А вала та гаража из принципа сад мора да се направи и то 10 пута већа и 100 пута ружнија

Tako je to je zamjena za obkeqt koji im je srusen kad je građen most na adi
Moglo je arhitektonski da bude bolje ali sta je tu je
Neverovatno - ovakva šklopocija na ovakvom mestu... ko dete da je crtalo plan... pa još na sprat, da štrči...
I kad srede obale levo i desno, ova bradavica će da ostane da ruži prostor... :(

Ne, u pitanju su prostorije Akademskog Jedrilicarskog Kluba. Ni klub ni objekat nemaju bas nikakve veze sa vlascu, a koliko je meni poznato (ali nisam 100% siguran), oni su tu lokaciju dobili nekom kompenzacijom kad se most pravio. Moglo je to lepse u svakom slucaju.

Nama je hitno potreban porez na ružnoću i šund... i u arhitekturi i medijima i estradi i gde god je moguće i primenjivo...
Svakojakih krivih Drina može da se ispravi porezima. Samo cepaj nemilosrdno i puni budžet...

druze, ne pravi se nista vestacki, samo svi idu gde je novo i lepse... pogledaj centre londona, san franciska, sve prazni lokali po centru... nije to nista nasa specijalnost... pobegli zvucni brendovi iz centara svetskih metropola....
Ovo je poprilično netačano što se Londona tiče ali to su već ljudi spomenuli. Što se tiče SF on zapravo nema tipičan centar kakve imamo u Evropi. I nikako nije primer koji treba upotrebiti u ovom kontekstu. ,,Centar,, SF-a čine poslovne zgrade koje su kreirale veliku potrebu za dodatnim uslugama oko istih, za vreme korone i nakon toga se ta potreba značajno smanjila pa su se onda lokali pozatvarali.Samim tim je nastao vakum pa su beskućnici i kriminalci to iskoristili i nastanili su područiji oko Union Squara više nego ikad.Tako da je sve to oteralo ljude iz tog dela grada. Ne zato što je izgradjen novi deo grada koji je pojeo sav kapacitet za komunalnim uslugama u ostatku grada. To i jeste velika problematika većne gradova u USA ne samo SF u centre se guraju isključivo poslovne zgrade bez mnogo mešanja funkcija.Ostali stari delovi grada koji se takodje mogu smatrati centrom (Castro District, Hayes Valley,Mission District) su ostali isti i dalje je sve vrlo živahno i puno turista radnjica i kafića. Nije dovoljno pogledati samo bombastične video snimke sa YT. Ono što je činjenica jeste da se grad ne održava uopšte da li je to samo krivica BG-a na vodi ja mislim da nije. Većim delom se on održava od strane privatnih firmi van budžeta grada. Besplatan prevoz, i opšti javašluk i korupcija mora nečim da se plati, a to je kvalitet komunalnih usluga.Estetikom i higijenom se niko ne bavi budžet za to je pojeden, grad vode ljudi koji su nesposobni ili ih prosto ne zanima.

Ono što je činjenica jeste da se grad ne održava uopšte da li je to samo krivica BG-a na vodi ja mislim da nije. Većim delom se on održava od strane privatnih firmi van budžeta grada. Besplatan prevoz, i opšti javašluk i korupcija mora nečim da se plati, a to je kvalitet komunalnih usluga.Estetikom i higijenom se niko ne bavi budžet za to je pojeden, grad vode ljudi koji su nesposobni ili ih prosto ne zanima.
Da se nadovežem na čistoću, većim delom se slažem sa ovim gore napisanim, a dodao bih možda i najbitnije, a što svi zaboravljaju da spomenu: LJUDI!
Sami kreiramo najveći deo smeća, bacamo sve na pod i nikom ne pada ni na pamet da bude savesniji i svesniji o svom redu i čistoći, a onda i čistoći okruženja i grada.
Možda generalizujem, ali sam siguran da većina u gradu funkcioniše na ovaj način.
Razumem da su ljudi u fazonu: ''Pa vidi kakav je grad prljav, niko ne čisti, ne održava, šta ima sad ja da se pravim pametan i pazim i čistim oko sebe'', ali bar oko ovoga ima itekako smisla da svako prvo počisti za sobom, onda bi nam sve bilo urednije i čistije.

Drugo i možda najbitnije, kao što reče gore Perkan za porez, ja kažem: KAZNE! Za svako narušavanje čistoće, neskupljanja za svojim ljubimcima itd, velike kazne i samo na taj način može da se kreira drugačija svest u nas :)

Vrh